Skocz do zawartości

[amortyzator]marzocchi drop-off

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A wiec mam tego amorka i jak wszystkie tego typu jest "troszkę" poobijany,więc chciałbym go pomalować a nie za bardzo mam czas na rozbieranie go i czy jesli bez zdejmowania goleni pomaluje je na amortyzatorz i czy nic mu nie bedzie(i jak co to jak go zabezpieczyć aby farba nie dostała się do uszczelek).Z góry dzięki!!!

Napisano

Prawda jest taka nic na szybko jeśli nie masz czasu nie podejmuj się tej czynności bo zamiast poprawić jego estetykę tylko ją pogorszysz Malowałem kiedyś amorka i jeśli liczysz na dobry efekt nie baw się w oklejanie jego rozbierz całego, dolne golenie dokładnie oczyść z starej farby najlepiej drobnym papierem na wodę 300-500 później pomaluj podkładem i lakierem wiem to będzie czasochłonne ale efekt solidnej pracy widać , a po takim malowaniu na szybciocha zmarnujesz lakier który później będzie odpadał

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja malowałem swoje Z1 bez rozbierania i najważniejsze to wszystko dobrze zakleić. Uszczelki kurzowe zabezpieczyłem gumą do życia (dobrze się modeluję) resztę dobrze papierem i taśmą klejącą i potem tylko dobrze wyczyścić papierem ściernym, następnie przemyć całość benzyną ekstrakcyjną lub denaturatem (ale nie pić do:P).

Później ostrożnie pomalowałem (kilka warstw żeby uniknąć zacieków) a na koniec wszystko bezbarwnym lakierem.

Efekt? jak dla mnie dobry, brakuje mi jeszcze tylko naklejek

Napisano

guma do żucia? :P muszę zasugerować to rozwiązanie znajomemu lakiernikowi. :icon_wink:

nie masz czasu na rozbieranie go? a na pierdzielenie się by ostrożnie dotrzeć do wszystkich zakamarów to masz?

matko, czy lenistwo stało się cechą narodową Polaków?

czy ty zawsze będziesz tu przyłaził z tak osłabiającymi pomysłami?....

dzieci to czytają i się potem uczą na kiepskim przykładzie.....

a tak poza tym to na okrągło dorabiasz tematy do jednego i tego samego sprzętu - niestety dopiero teraz to zauważyłem. temat do śmietnika (tym razem ja ci wpiszę dokąd zmierza twoje dzieło co byś admina nie gnębił).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...