kompan1 Napisano 20 Lutego 2009 Napisano 20 Lutego 2009 CO MYŚLICIE O TYm siodełku http://allegro.pl/item553010978_selle_ital...b_xtrabike.html czy jest wygodne ?
Schwefel Napisano 20 Lutego 2009 Napisano 20 Lutego 2009 Czy jest wygodne to nikt ci nie powie bo każdy ma inne cztery litery. Jeżeli waga jest prawdziwa to jest ciekawą alternatywą dla droższych siodełek. Dwa razy taniej możesz nabyć SKNa a waga podobna.
premier2 Napisano 20 Lutego 2009 Napisano 20 Lutego 2009 Sam się do niego przymierzałem, jeszcze całkiem niedawno był to mój nr 1, jeśli chodzi o siodła w tej cenie. Wygląda świetnie, a Selle robi całkiem wygodne siodła i dobrze wykonane.
madek Napisano 21 Lutego 2009 Napisano 21 Lutego 2009 Jesli chodzi o wage to producent zaniza o jakies 10% przewaznie...
c1ach Napisano 21 Lutego 2009 Napisano 21 Lutego 2009 Sam jestem bardzo ciekaw tego siodła i czekam na sensowne opinie Ma ktoś doświadczenie jak się ono spisze bez spodenek z wkładką? (w tym sezonie postanowiłem wrzucić lajkry do szafy ). Wygląda na wygodniejsze od wyżej wspomnianego SKN.
kompan1 Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 witam kupiłem to siodełko jest twarde, wygodne,powleczone nieślizgającą się skórą syntetyczną 30 km bez problemu . opadający nosek nie ciśnie na jądra i prostatę.
c1ach Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 kompan - a jeździłeś większe dystanse? Szkoda mi tak wydawaćkasy w ciemno, bo mi się zdarzało po 1xx km robić na mtb...i nie wiem co by na to powiedziała moja pupa
Gość Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Cos sensownego.... Po sezonie uzytkowania. Malymi kroczkami scieraja sie paski na siodelku-srebrny i czerwony,traktuje to jako minus. Material z kevlarem,ktory jest jako wzmocnienie z bokow siodelka MNIE osobiscie przeszkadza, podczas przesuwania sie za siodelko chwyta kazde spodenki, czy to lycra czy to luzne szorty,taki jego urok. Zasadnicza sprawa,pisze z pamieci .Siodelko ma podana szerokosc - 153mm.Ze wzgledu na moje gabaryty,a duzy jestem cholera,w zwiazku z tym duza nic nie wyszło ,szukalem max szerokiego,ale nie kanapy.Lekki zawod.Czemu? Tylko tyl siodelka jest szeroki i radykalnie sie zweza do przodu.Porownujac to z wezszym siodelkiem tej samej firmy,model Yutaak,jest tam wyczuwalnie lepiej.Chodzi mi o odleglosc od przodu do srodka siodelka. Plusy-przestaly mi dretwiec nogi,lapy /dokladnie takie samo ustawienie jak w poprzedniku/,nic nie trzeszczy w stelazu,nie wygina sie,fajnie amortyzuje. Pytania dlasze-pisac.
mancer Napisano 18 Marca 2009 Napisano 18 Marca 2009 Mam takie. Czarne. Bez dziury. Na prętach manganese. Waga realna mojego 259g. 1 sezon. MINUSY: - ogólnie kiepska trwałość - troche starły się malowane paski - skóra lekko pomarszczyła się na bokach - przetarł mi się z jednej strony materiał z tyłu siodełka . Nie wiem kiedy. Prawdopodobnie przy jakiejś glebie... PLUSY: + WGODA Próbowałem różnych podobnych siodełek. Ogónie zachwalanych modeli. Mi. WTB rocket V, spec rival, si flite gel flow. I jednak shiver podszedł mi najbardziej. Używałem w full`u enduro. Na zimę przełożyłem do szosy. Chyba kupie takie drugie. Ale każda d*pa jest trochę inna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.