roswell Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam! W zeszłym sezonie jeździłem w butach Specialized Sport, jednak ich trwałość nie zachwyca - szybko powstały dziury w siatce. Teraz trochę informacji: butów używam do startów w wyścigach XC/maratonach. Akurat w moim rejonie większość odbywa się w błocie i często również w opadach, dominuje ciężki, górzysty teren, dużo korzeni, kamieni i jak wspominałem błota. Jako że w tym sezonie będę jeździł w wyglądajacych na delikatne (dużo siatki), a przy tym szybko brudzących się Pearl Izumi: Zastanawiam się nad kupnem pokrowców ochronnych, chodzi mi o coś takiego: Czy ktoś miał z czymś takim do czynienia? Proszę, rozwincie temat, interesują mnie linki, cena, trwałość, opinie, czy się nie zszuwają, czy nie przeszkadzają podczas jazdy itd. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 20 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A skorzystać z wyszukiwarki to nie łaska? Po paru sek od wpisania pierwszy lepszy link. I oto przykład: http://www.sklep.bikestacja.pl/index.php?cPath=40_77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Widzisz znalazłem już kilka pokrowców np ten: http://www.allegro.pl/item555207898_pokrow...emme_lycra.html Jednak chodzi mi o opinię użytkowników na temat tych pokrowców, jak się sprawdzają, jak z wytrzymałością, czy nie przeszkadzają... Po to załozyłem ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A w sumie też mnie ciekawiło, jak takie cienkie pokrowce, które szosowcy stosują na czasówkach sprawdzają się w roli ochrony przed błotem butów mtb. Każde pranie niszczy buty, a wiadomo, że trudno wywalać po 500zł co sezon na nowe ... Z drugiej strony lubię, kiedy mają kolor inny niż "beskidzkie błoto o poranku". Czy w takich lycrowych pokrowcach jest dużo cieplej/za gorąco w lato? No i czy nie za łatwo je porwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 W sumie ja się obawiam najbardziej podziurawienia siateczki, ale przed tym raczej pokrowce nie ochronią. W każdym razie zamiast szorować buty wystarczyłoby wyprać te pokrowce i już. Zastanawia mnie fakt czy się nie zsuwają, podczas podbiegów itd, no i jak jest z ich trwałością. Obawiam się, że po jednym błotnym maratonie może wiele z nich nie zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam. Co prawda nie jeździłem w letnich, ale w zimowych tak. Powiem tak... jeśli te pokrowce, które chcesz kupić są podobnej budowy do zimowych shimano to moga zawijać Ci się czuby- u mnie tak sie dzieje, co prawda nie często, ale jednak, a na maratonie może to być bardzo uciążliwe. Zastanawiam się też jak jest z oddychalnością. Też może nie być za dobrze. No i jak zauważył @roswell ciekawe jak jet z ich trwałościa. To tylko lycra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Również jestem użytkownikiem zimowych ochraniaczy, tyle, że w zimie nie wjeżdżam w teren, już nie mówiąc o ściganiu się w nich, dlatego mam wątpliwości czy się sprawdzą w ciężkich, górskich warunkach. Wniosek jest taki, zniszczą sie buty od błota to się zniszczą, trudno. Pokrowce się raczej w praktyce nie sprawdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.