Ecia Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Czy ktoś wie, jak u Tiogi jest z wagami opon: czy w realu ważą tyle samo, ile producent deklaruje w katalogu, czy może występuje wyraźna nadwaga/niedowaga w stosunku do danych teoretycznych? Konkretnie chodzi mi o Blue Dragona w rozmiarze 2,3": http://www.tiogausa.com/international/moun...bluedragon.html. Czy ona realnie waży 580 g?
mane Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Jak ważyłem wyszło 670g (ale lekko używaną). Gdzieś widziałem na wadze nową i było 676. (mała pomyłka z rowerową wagą - to było 24") A ogólnie tioga podaje lekko zaniżone wagi - z tego co pamietam factory dh 2.3 jakieś 30-50g, white tiger 2.5 jakieś 40-60g.
wastedqba Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Coś nie chce mi się wierzyć w wagę producenta. Od wagi z wagi rowerowej trzeba odjąć kartonik. Ale tak poza tym bardzo fajna oponka na szuter.
mane Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Miałem tą oponę na przodzie i na suchym trzyma bardzo dobrze. Na małym błocie też przyzwoicie i szybko się czyści z syfu. Na większym błotku gorzej, bo klocki nie są zbyt wysokie i małe poślizgi się zdarzały, ale nigdy koło mi nie odjechało do tego stopnia, zeby zaliczyć glebę.
Ecia Napisano 20 Lutego 2009 Autor Napisano 20 Lutego 2009 Dzięki za info. A czy ktoś ma porównanie zachowania tej opony w trudnych warunkach (czyli właśnie w błocie, na wertepach, kamieniach - najlepiej w górach) względem Nobby Nic 2,25"? Ewentualnie Rocket Ron w analogicznym rozmiarze...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.