Mendoza Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Chris może Ty masz wersje F99-FB ( for fat boys:)) Edytowane 19 Lutego 2010 przez Mendoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Zacisk ciężki, bo na dźwignię. Może go zmienię na śrubowy, z 10g poleci. Tarcze to hope mono mini, raczej nie pro, bo są za ciężkie. I są czerwone, a pro chyba tylko gunsmoke? Formula ma klamki aluminiowe... No i wreszcie zdjęcia... Jak wracam do domu o przyzwoitej porze, żeby było jasno i fajnie, to wolę iść na trening niż robić sesję rowerowi Więc zrobię może preview przy sztucznym świetle, a jak w końcu znajdę chwile w weekend to zrobię plenerowe. Edytowane 19 Lutego 2010 przez Dornif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Chris, bo jak się kupuje to przed dzwonisz i ładnie prosisz o zważenie, a dalej to już wiesz jak jest . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Wydaje mi się, że f99 powinien ważyć z założenia dla 100 czy 105mm 99g. I tak waży większość egzemplarzy, przynajmniej jak się natykałem w rozpiskach na necie (Choćby u Nino). Chris, a jak nie spytałeś, to już jest loteria- akurat trafiłeś zonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Teraz to będziesz chyba fruwał na maratonach <wow> Na tych oponach to w góry co prawda nie wjedziesz, tego Rocket Ron to bym wywalił na GG, resztę na tym objeździsz, ale taki Karpacz na tym badziewiu bym już nie ryzykował. Koronki 42-28? To widzę, że mocna noga na sezon będzie Stery Chrisa Kinga, mmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No nic trzeba bedzie wymienic Tarcze, dlatego tez pytalem...., nie przestawily ci sie cyferki, te tarcze waza ok 90g ti sruby 7-8g co daje ok 195g Hample, alu klamki czyli nowa produkcja i niestety ciezsza, magnezowe juz nie sa produkowane strata 6g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Jedna 86g, druga 87g. Śruby 6g wg mojej (nie wiem, jak dokładnej) wagi. Jak położyłem wszystko, suma się zgadzała, 179g. Cóż, jak to już mówiłem, loteria Hamulce mogłby mieć jeszcze z 5-7g mniej, gdybym bardziej po chamsku skrócił kable, ale nie lubię takich "super-krótkich", imo źle to wygląda. Edytowane 19 Lutego 2010 przez Dornif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Do usunięcia. P.S.Fajny rower. Edytowane 19 Lutego 2010 przez Kubus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Tarcze trafily sie lekkie, 12 srub 6g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Ty, rzeczywiście, 6g - 6 śrub ofc. Tu mój błąd... Obrazek 1 Obrazek 1 Obrazek 3 Obrazek 4 Przód jeszcze na NN, zabrakło mi mleczka... Edytowane 19 Lutego 2010 przez Dornif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Nie jest w moich tonacjach, ale jest strasznie charakterystycznie:) Czarne siodło zrobiłoby robote...złapałbyś balans kolorystyczny. Poza tym Santa zyskał i jest naprawdę niepowtarzalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Korba wygląda wystrzałowo, ale ogólnie nie powala . . . Siodło na coś jasnego, czarne lub białe Ja bym też pomyślał nad nowymi naklejkami do Santy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 (edytowane) Niebieskie detale w Foxie odrobinę psują efekt, ale ogólnie BARDZO dobry pomysł z czerwonymi dodatkami do tej srebrnej ramy. Jak Mendoza wspomniał, przydałoby się jednak trochę czarnego dla równowagi (pytanie tylko, gdzie?). Moim zdaniem absolutnie nie zmieniaj tego czerwonego siodełka - wybitnie pasuje do ramy i z miejsca definiuje rower jako maszynę do zabijania Edytowane 20 Lutego 2010 przez goldbloom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Myślałem nad czerwonymi naklejkami do foxa, tylko one są dwukolorowe (czerwony i biały), a oryginalne są cieniowane. Zrobiłem symulację w photoshopie i efekt średnio mi się podobał. Musiałbym jeszcze np poanodować resztę "pokręteł" z foxów na czerwono, to w sumie może dałoby ciekawy efekt. Mogę zrobić taką fotoszopkę jeszcze raz i wyrazicie opinie Ach i siodełko jako nowe było w dużo bardziej ŻYWO-czerwonym kolorze, po dwóch latach użytkowania nieco jednak "zmarniało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 dawaj te symulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 (edytowane) Takie drobiazgi, ale "dbałość o detal tworzy perfekcję" I co, lepiej by wyglądało? Tu ew. wersja z czarnym siodłem, ale czerwonymi detalami foxa. Edytowane 20 Lutego 2010 przez Dornif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Teraz duzo fajniej Jak mialem foxa to powaznie myslalem nad zmiana naklejek i nakretek na czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Tak, jest na pewno dużo lepiej. Z ciekawości zrobiłem na szaro/biało: ... i to samo, ale z czarnym siodełkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Czarne siodlo tylko i wylacznie z prostego powodu - wychodzenie z czerwienia poza obrys roweru gubi calosc, jako ze czern leci po obrysie (koła, kokpit, korba i amor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 (edytowane) A gdyby "złamać" ten obrys, na przykład czerwonymi rogami? Wtedy cała "góra" kończyłaby się czerwienią. Mógłbym też ew. wytrawić anodę z F99 i poanodować na srebrno. Szkoda, że nie ma schwalbów z kolorowymi paskami w rozmiarze 2.1/2.0 Albo coś jak tutaj, z czerw. bokami? obrazek Edytowane 20 Lutego 2010 przez Dornif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Czerwone siodlo wyglada kozacko ale ten chlop powyzej dobrze mowi piwa mu dac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Hmm... Myślę, że żeby lepiej było widać, potrzebujemy więcej zdjęć Przy jednym ujęciu każdy doradzi to, co już gdzieś widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 (edytowane) Ale mysle ze zapominamy o 1 fakcie, siodlo i tak bedzie przykryte 4 literkami, wiec jak juz to dobierac kolor spodenek do roweru Czerwone siodlo - Czarny spodnie Czarne siodlo - Czarno-czerwone spodnie Edytowane 20 Lutego 2010 przez Sorcerer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Taa, tylko od kiedy pokazujemy zdjecia z du..pa na siodle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Ja tam ten trik stosuję od dawien dawna ... tzn z zakryciem siodełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi