Head777 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam tak jak w temacie sytuacja bliska beznadziejnej ale licze na to, ze wszytsko da się odratowac:) Śruba definitywnie zmęczona, bo naprawdę nie użyłem wielkiej siły czy coś. Potrzebuje jakiejś mądrej podpowiedzi/innego spojrzenia na sprawę Wieć śrubka została w hamulcu i musze ją wydostać Fotka pokaże wam obraz tej sytuacji Zielonym kółkiem zaznaczone jak jest a czerwonym jak nie powinno być i trzeba to zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Jeśli masz odstęp do urządzenia modelarskiego tzw. dremel, to możesz naciąć rowek i umiejętnie wykręcić. Wymaga precyzji i trochę zabawy ale jest do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patriota Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 mozna naciąć rozumie w środku i wykręcić albo mozna by jeszcze rozwiercić ale to chyba nie za dobry pomysł albo podjedź do znajomego warsztatu może pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Najpierw użyć czegoś co luzuje gwinty (WD-40, Coca-Cola, inna ciężka chemia), naciąć rowek i wykręcić śrubokrętem. Można rozwiercać i gwintować. Dokleić klucz Poxipolem (ale trzeba uważać żeby nie skleić śruby z obejmą). A na przyszłość przykręcać wszystko odpowiednią siłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 jw dremelem delikatnie naciąć -ale na tyle głęboko żeby śrubokrętem przy wykręcaniu nie zniszczyć tego rowka(warto może wcześniej popsikać WD40 dla świętego spokoju) ogólnie to trochę dłubania będzie ale da radę. jak nie masz do tego żyłki skontaktuj się z jakimś sklepem modelarskim/dobrym serwisem rowerowym czy chociaż z castoramą są ludzie którzy wyspecjalizowali się w naprawianiu takich beznadziejnych przypadków powodzenia PS nie wiem jak mój komp to zrobił ale zostałem wielokrotnie "ubiegnięty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Tak jak koledzy napisali. Jak nie masz dostępu do dremelka to możesz zawsze wkręcić klamkę w imadło i zwykłą wiertarką z małym wiertłem nawiercić albo pilnikiem naszlifować rowek pod płaski śrubokręt i wykręcić. Da się to zrobić, ale będzie z tym trochę zabawy. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernest Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 tak jak kolega mówi najlepsze rozwiązanie to będzie rozwiercenie.Ale należy wziąć wziąć mniejsze wiertło tak aby nie zniszczyć gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jkuban Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam Podejdź do jakiegoś tokarza a on powinien to nawiercić i specjalnym wykrętakiem wykręcić. Są różne średnice tych wykrętaków także nie powinno byc problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Jak wyżej. Najlepszym rozwiązaniem jest takie coś http://www.pronar.com.pl/katalog/?page=sho...amp;ref=12D24BE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Head777 Napisano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam ponownie:) Zdecydowałem się na profesjonalnego fachowca i hamulec dałem do tokarza/ślusarza. Nie mam takich wykrętaków, a i robota jest dosć dokładna nie będe ryzykował z klejem poinformuje jak się wsio dobrze skończy Dziekuje za rady i pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.