TomusH Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Wyjściowa konfiguracja swini wyscigowej na 2oo9 , do zmiany pozostają hamulce , koła i manetki.... ale generalnie komponenty podobnej klasy mój wzrost 193cm waga 78 - 80kg waga roweru - 11kg (plus minus 10g) ROGI: SRP czerwone KORKI Kierownicy: RITCHEY HAMULEC przód: SHIMANO deore lx br-m585 HAMULEC tył: SHIMANO deore lx br-m585 TARCZE HAMULCOWE - MAGURA - 160mm / 180mm KLAMKI HAMULCOWE: SHIMANO deore bl-m535 KABLE: linki - clarks , kable shimano , przewody shimano sms bh59 (deore xt) KASETA: SHIMANO deore xt cs-m770 11-32 T ŁAŃCUCH: SHIMANO deore xt cn-hg93 KORBA: SHIMANO Deore XT FC-M770 44-32-22 175mm PRZERZUTKA PRZÓD: SHIMANO SLX FD-M661 down swing PRZERZUTKA TYŁ: SHIMANO Deore XT RD-M771 SGS AMORTYZATOR: FOX F80 RLT 2005 RAMA: RDX MT-12 20" CHWYTY: CUBE - Gumowe KIEROWNICA: RITCHEY WCS WET WHITE 31,8mm x 580mm STERY: RITCHEY WCS press fit 1 1/8" (półzintegrowane) PEDAŁY: SHIMANO PD-M540 SIODŁO: SELLE ITALIA SLR XP białe SZTYCA: KCNC - TI PRO LITE 31,6mm x 400mm ZACISK SZTYCY: RDX MANETKI: SHIMANO SL-M530 ZACISKI KÓŁ: HOPE PODKŁAKI POD MOSTEK: no name - alu 1x 5mm GWIAZDKA: Ritchey WCS MOSTEK: KCNC 31,8mm 110mm OPONY: CONTINENTAL - Mountain King Supersonic 2,2" TOP CAP: RITCHEY WCS ĘTKI: CONTINENTAL LIGHY KOŁA: MAVIC - CROSSRIDE disc Center Lock 2007 INNE: KILKA ŚRUBEK ALU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Fajnie fajnie. Wyszlo troche ciezko bo jak sie patrzy na karbonowa rame to sie spodziewa lekkiego sprzetu Wiem ze niezawodnie zlozony sprzet. Fox Cie nie zawiedzie - ja mimo iz juz prawie 2 lata nie uzywam nie sprzedaje . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomusH Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 no tak tak wszystko racja.... ale jak widzisz postawiłem raczej na niezawodności i obniżenie kosztów eksploatacji.... duze zbicie wagi będzie jak założę tarcze xtr , te które tu są - magury to moja porażka (kosmiczna cena i nijak się kolorystycznie nie wpasowały !) hamulce prawdopodobnie złoże sobie w następujący sposób - klamki slx i zaciski xt , tanie i duża dostępność części zapasowych podobnie z manetkami - zmiana zapewne na slx lub xt kola jak się rozpadną to myślę że na xmax'y ST sztyce zapewne w góry będę inną zakładał - tej nie ufam 31,6 x 400 - 170g !!! dętki zapewne też przytyją , bo albo założę cięższe albo wleje do lekkich mleczko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomusH Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 zaszły zmiany koła miche opony geax mezcal hamulce shimano slx tarcze accent blade platinium manetki shimano slx teraz całośc około 10,8 kg i wersja na oponach michelin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Hmm bardziej widziałby mi się biały mostek i białe rogi... Wtedy byłoby cudnie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Ile waży ta ramka? Jak jej geometria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Jak sie jeździ na tym siodle ? Zastanawiam się właśnie nad kupnem takiego, jest dość tanie(jak na selle italia) i lekkie, ale nie wiem jak z wygodą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomusH Napisano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 rogi mostek czerwone bo bardziej unikalne niż białe - moim zdaniem ale wersja w bieli myślę , że też się pojawi co do ramy to jestem kosmicznie zadowolony waży około 14oo g przy rozmiarze 20" razem z hakiem , zaciskiem siodła i wkręconymi piwotami.... geometrię dokładną możesz sprawdzić na stronie http://rodex.net.pl/ , kupiłem ją w centrumrowerowym.... dla mnie jest idealnym kompromisem pomiędzy typowo race'ową geometrią a marathon/tour dobrze pochłania drgania , przy czym jest sztywna.... (ale nie za sztywna jak np. corratec superbow) siodło jest także jakimś tam kompromisem..... ja nie zamierzam nigdy mieć innego jak ten model , jest dośc lekkie , wygodne i wytrzymałe - przy czym się doskonale prezentuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forensic Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 No, bardzo fajny rower... ...zdaje się, że już go gdzieś widziałem. Croatia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.