Pulse Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Staram sie aktywnie jezdzic tej zimy. Ogolnie bylo ok, zawsze bylem odpowiednio ubrany. Ostatnio po jezdzie lekko bolala mnie strefa lukow brwiowych. Dzisiaj objawilo sie to juz w trakcie jazdy. Do niedawna jezdzilem z czapka minimalnie na okularach tak ze maly fragment czola nie byl przykryty (naprawde malutki) ostatnio zaczalem dawac czapke zupelnie na okulary. Nie wiem czy tu nalezy upatrywac przyczyny, tylko to przychodzi mi do glowy, moze przedobrzylem? Czy to zatoki? Co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 18 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 To może być objaw chorych zatok. Najlepiej idź do lekarza. A czy jak się schylasz to też Cię boli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Moim zdaniem to pierwszy sygnał że trzeba dbać bardziej o czoło i głowę, może to nie od razu zatoki, ale może przewianie. rozgrzane czoło i powietrze, które jest zimne bo i tak przedostaje się przez czapkę i to też zależy od czapki bo jest ich trochę. Musisz odpowiedzieć też na pytanie czy nosisz cały czas czapkę czy tylko jak jeździsz na rowerze? Bo zatoki mogą boleć od zwykłego chodzenia po mrozie z gołą głową. To moje subiektywne odczucia, lekarzem nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Najlepiej jak coś dłużej boli nie dopytywać się nikogo walić od razu do lekarza,wiem to po sobie na przykładzie kolana.A teraz do rzeczy .Być może tak jak piszesz przyczyna jest inaczej ubrana czapka .Ja jeżdżę w kominiarce i zakładam ją tak jak zwykłą czapkę .Tyle że dziura na usta wypada mi akurat na tył głowy i podczas jazdy w zimniejsze dni trochę mnie tam poboliwuje (czy to po polskiemu hmm? ) takie uczucie jakbym miał kask za mocno ściśnięty.Przy zwykłej czapce nie mam tego efektu.Więc może u Ciebie to też z powodu odsłoniętej części mózgownicy.Ale łatwo to sprawdzić pozasłaniaj wszystko i na rower - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Moim zdaniem są to zdecydowanie zatoki. Na spokojnie udaj się z tym do lekarza. Nie ma paniki ale nie można tego bagatelizować. W wypadku problemów z zatokami może też się pojawić ból w okolicach uszu, bóle głowy przy dynamicznym schylaniu się i podnoszeniu. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Zgadzam się z poprzednikami: zatoki. Sam przeszedłem w tym roku zapalenie zatok. Nie jest to nic groźnego, ale nie leczone może skutkować powikłaniami. Polecam lek o nazwie Theraflu Zatoki, ale najlepiej udaj się do lekarza. edit: nie ma to jak spojrzeć na datę posta pewnie już dawno wyzdrowiałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.