Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu z forumrowerowe.org

cusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja Was podziwiam, mnie by się nie chciało tyłka ruszyć gdybym mieszkał w Rudzie Śląskiej (pozdrawiam Chebzie i przystanek 870 z wiecznie wybitymi szybami) ;)

Napisano

W Rudzie Śl., to mieszkam ja:D Claudec w Łaziskach:) ale ja do was mam 20 km:) Nie jest źle, a co do transportu to może przyjadę pociągiem, ale to raczej z powrotem:) Mógłby ktoś wytyczyć całą trasę na google?

Napisano

Ja, jeśli bym się z Wami wybrał to także mam 20km :) Ja mam zamiar jechać przez Bojków, ale na Gliwicach się nie znam kompletnie;] Jest tu ktoś z okolic Bojkowa :) ?

@Siwy

Jak Ty masz zamiar jechać? Drogą 78 prosto na Gliwice?

Napisano
Ja, jeśli bym się z Wami wybrał to także mam 20km

No to widzisz tak jak my:) Tylko w drugą stronę:)

Odprowadzić Cię dworzec i poczekać na pociąg z Tobą to nasz obowiązek smile.gif

Darth takie podejście to jest to czego szukam:) W końcu jesteśmy BRAĆMI KOŁA :)

Napisano

Ja chodzę 3 razy w tygodniu na basen, ratownik za każdym razem daje mi wycisk ze ciężko z wody wyjść :)

Pamiętaj ze jak biegasz to ćwiczysz głownie tyłki no i poprawiasz wydolność płuc.

Ja czy się zdecyduje jechać to zobaczę wcześniej jaką mam formę po zimie no i czy pokonam lenia :)

Jakoś samemu nie chce mi sie jechać do Gliwic a pociągiem to bym musiał jechać z Łazisk do Katowic i z Katowic do Gliwic.

Napisano
Ja mam zamiar jechać przez Bojków, ale na Gliwicach się nie znam kompletnie;] Jest tu ktoś z okolic Bojkowa
Mogę po Ciebie przyjechać, spotkamy się pod kościołem w Bojkowie na ul. Rolników 148. W 15 min powinienem od siebie do Ciebie dojechać.
Napisano

Claudec, ja też jadę sam :) W końcu nie będziemy wracać o koło 21? Tylko myślę być do 17 w domu:)

Druga sprawa weź jakiegoś znajomka z rowerorystow który mieszka nie daleko Ciebie:) Pewnie będzie chętny:)

Jak na razie pogoda nie dopisuje a jeszcze muszę SPD przed wyjazdem poćwiczyć, bo dopiero zaczynam:)

Napisano

No ćwicz ćwicz, bo lepiej żebyś się nie wyglebił na ruchliwym skrzyżowaniu :icon_wink:

Co do mojej ekipy to nie wiem, muszę popytać.

Oni co roku na rozpoczęcie roku rowerowego jada do Piekar Ślaskich :icon_mrgreen:

Ostatnio coś kombinują żeby do Ostravy jechać, ale to latem.

Co do Gliwic to nie znam miasta, bylem tam tylko 2 razy na komisji wojskowej...

Napisano
Ostatnio coś kombinują żeby do Ostravy jechać, ale to latem
Też się tam wybieram rowerem w tym roku. Misja solówkowa, chyba że szwagier ze mną pojedzie.
Napisano

DO OSTRAWY jest nie daleko aczkolwiek trzeba przejechać Chałupki ja osobiscie jechałem Chałupki - Ostrawa-Cieszyn Cz - Cieszyn PL rowerem było ciężko ale przyjemnie jeszcze jakieś napotkane górki i leżeliśmy na przystanku opadnięci z sił odpoczywając ...

Napisano

Wyjechaliśmy o godz. 8 z pod bili rybnicka było nie spełna 2-3 stopnie na plusie to była zima 17 luty nie było sniegu a my tylko do Chałupek mieliśmy jechać ,a tak mineliśmy Ostrawę i Cieszyn CZ., i o 17.30 bylismy na Cieszyńskim polskim rynku o 18.30 wsiedliśmy do pociągu I W Gliwicach byliśmy na 22.00 tego dnia zrobiliśmy 113KM TO w Cieszynie CZ MIELIŚMY TRUDNOŚCI związane z piciem i prowiantem wszystko było już opróżnione byliśmy naprwade osłabieni i zmęczeni .... tak porwaliśmy sie jak hustka na wiatr .... dziś tylko wspomnienia zostają i chyba nawet jakie s foty

Jednak prawdziwe wyzwanie był pomysł rowerem nad MORZE ale gdzie ? aż na HEL I TO ROWEREM to były nasze wakacje z lukashs " jednak te wyprawę może opiszemy na naszej stronce"

Napisano

A gdzie w Rybniku jest wjazd na tą zieloną trasę w stronę Jastrzębia?

Najlepiej zanzacz na mapie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam mogę wam polecić trasę jaką odbyłem w zeszłym roku wprawdzie ja jechałem od Raciborza ale od Gliwic też można udać się w kierunku miejscowości Łącza a później przez pożarzysko w kierunku Starej Kuźni następnie parę kilometrów smołą, którą dojeżdżamy do Kotlarni i wjeżdamy znów na teren pożażyska i kierujemy się tzw. Drogą dziergowską do Rud. W Rudach można się pokręcić po parku i później tą samą drogą (dziergowszką) lecz należy skręcić na szlak rowerowy który was wyprowadzi na "Orły" tam w lewo w kierunku drogi asfaltowej Sośnicowice - Rudy albo lasami przez Trachy lub Tworóg Mały w kierunku Gliwic. Taka trasa to ok. 80km

Pozdrawiam

Napisano

Trasa ładna i malownicza. Nawet zraz bym się tam ponownie wybrał, ale jak nie śnieg i mróz to deszcz i ciapa ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...