Skocz do zawartości

[mapa]Przewodnik rowerowy Warszawa. Część wschodnia, zachodnia i okolice

zbk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

te przewodniki do są raczej dla "kobiet z dziećmi"...

gdzieś widziałem skan takiego przewodnika, do Wybiórczej 2lata temu dodali taką wkładkę z propozycjami wycieczek(w bikeboardzie są czasem publikowane Pascalowskie wycieczki)...

coś strasznego! -jak stunningowałem sobie jedną z dłuższych wycieczek(wg przewodnika 40km -po moim tuningu 125km) to okazało się że mapa jest niewiele warta(sporo rzeczy pominiętych), a opisy są dla ludzi robiących max 10km rowerem(kto to widział żeby zalecać postój po 15km o_O )

ja polecam konkurencyjne mapy Demartu.

znajomi mają(ja już chyba nie kupię bo okolice w miarę dobrze znam) i sobie chwalą.

poza tym na jednym z podwarszawskich rajdów na orientację w który brałem udział był wykorzystany fragment z mapy demartu. bardzo dobre odwzorowanie terenu, każda kapliczka, krzyż, wiata PKS zaznaczona... nawet ścieżki przez pola i rowy melioracyjne :D

i chyba właśnie to będę polecał... jeśli dobrze pamiętam te mapy są dostępne również w wersji laminowanej.

http://www.e-busola.pl/demart-okolice-wars...a-o_l_6092.html

na dłuższe dystanse używam demartowskiego samochodowego atlasu polski(wystarczy wyjąć potrzebne strony żeby nie dźwigać całej cegły), również polecam.

Napisano

aha, nie no dzięki. Bo osobiście to ja wole przecierać własne ścieżki niż korzystać z czyiś, przyznam się, że jadąc czyjąś zawsze się gubię. :D

Hmmm może nawet taniej mnie wyjdzie :D

dzięki!

I jeszcze jedno pytanie: czy te mapy demaru obejmują duży plan poza Warszawę/Warszawą(nie wiem jak się pisze :))?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Byłem w różnych sklepach z mapami i najlepsze co znalazłem to

Rowerowy atlas okolic Warszawy; mapa topograficzna 1:50000.

Obejmuje na zachodzie Łowicz, na wschodzi Liw, na południu Warkę, na północy Wyszków. Mapa jest naprawdę super, nie żałuje wydanych 35zł

Jeśli chodzi o ta mape DEMARTu, jest mniej dokładna nawet widać to po samej skali 75000 . W Puszczy Bolimowskiej się z nią zgubiłem, choć to tez trochę wina kiepskiego oznaczenia szlaków na tym terenie :wacko: Do jazdy szosowej nadaje się jak najbardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...