Skocz do zawartości

[trenażer] TACX CycleForce FLOW

bikergonia

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam porównania z innymi modelami, ale Flow mi się podoba. Z komputerkiem nie mam problemów i działa z opaską pulsometry Sigma, więc mam wszystko zintegrowane. Z drugiej strony wszystkie dane oprócz mocy mam dostępne bez trenażera, więc wszystko w jednym miejscu to dla mnie bajer.

Jedyna rzecz dla której kupiłem ten model jest pomiar mocy i dalej mi się on podoba, chodź ma pewne wady. Chyba najbardziej przydatna cecha to ustawienie stałego poziomu mocy, co umożliwia przykładowo skupienie się na filmie z jednoczesną zmianą kadencji. Złapałem się jednak na tym, że różne ustawienie docisku opony powoduje różne odczyty mocy. Jak się chce porównywać to trzeba raz ustawić i trzymać stałe ciśnienie w oponie.

• Mod Team

Swego czasu miałem ten trenażer. Brak jakichkolwiek zastrzeżeń co do pracy, w porównaniu z Syriusem wypada lepiej dzięki zastosowanemu komputerkowi którym możemy płynnie regulować opór. Mało tego Flow jest fajnym rozwiązaniem ponieważ w przyszłości można go rozbudować o podstawkę dzięki której uzyskamy możliwość ścigania się w wirtualnej rzeczywistości z innymi jak to ma miejsce w przypadku trenażerów Fortius

Tacx Virtual

Upgrade

http://www.tacx.com/producten.php?language...p;lvlSubSub=331

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...