Skocz do zawartości

[rower] Focus Revolution Disc

Lynks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czau noszę się z zamiarem zakupu nowego roweru. Mój wybór padł na tego Focusa.

Cz ten sprzęt jest wart swojej ceny czy może lepiej poszukać czegoś innego i jeśli tak to czego?

Generalnie interesuje mnie rower, na którym w komfortowych warunkach można pokonywać dłuższe trasy(raczej poza asfaltem), jak i poszaleć trochę na hopkach.

Pozdrawiam

Lynks

No może z tymi hopkami to troszkę przesadziłem ale z drugiej strony nie chcę zsiadać z roweru przy każdym krawężniku czy większej muldzie :thumbsup:

Generalnie czytałem większość tematów o rowerach za ok. 2tys. i większości polecacie Kross'a, który to jednak nie do końca mi odpowiada (na A6 czuję się jakoś dziwnie wyciągnięty).

Ten Focus bardzo mi się podoba i jestem skłonny go nabyć jednak martwi mnie to, że jest to model z 2007 roku i może być z nim coś nie tak skoro zalega tyle czasu w magazynach.

Jeżdżę na Revolutionie bez tarczowych hampli od 2500km. Kupując ten rower licz się z tym, że opony zmienisz po ok 400km, te dołączone, tajemniczej firmy "Black Comp" są naprawdę do niczego, lubią pękać. Niską cenę tego roweru (w wersji z V'kami) tłumaczy jakość "dupereli" takich jak pancerze, linki, które nadają się do wymiany wraz z oponami. O dziwo jeszcze nie miałem problemu z piastami :P

Jeśli nie masz kasy na coś firmowego, a chcesz rower od zaraz to polecam. Ja sukcesywnie upgreaduje swojego Focusa i mogę powiedzieć, że da się zrobić z niego dobra maszynkę nawet do "cięższych" zastosowań.

jezeli umiesz pokonywac przeszkody i twoja waga nie jest 3cyfrowa, to i na trekingu da sie robic krawezniki i muldy...wg mnie ten rower jest tragiczny pod kazdym wzgledem, a jesli przykladowa a6 byla za dluga, to co za problem kupic krotszy mostek, ktory dodatkowo poprawi kontrole nad rowerem i nada mu charakter bardziej hopkowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...