Skocz do zawartości

[amortyzator] olej do rock shox 5w i 15w gdzie kupic najtaniej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W zwiazku z serwisem amorow reba i tora potrzebne bedzie ok 300ml 5WT i 100ml 15WT macie pomysl gdzie najtaniej dostac olej w takich ilosciach?

Pozdrawiam

Napisano

A musisz mieć oryginalny ?

Lej Motula/Motorexa, butelka 1L...ok.30zł. Mniejszych niż 1L nie ma chyba.

Cięzko będzie znaleźć tyle ile napisałeś, może ktoś na Allegro będzie sprzedawał 1/2 butelki albo coś...

Tylko niech Ci nie przyjdzie do głowy lanie starego oleju z silnika :P

Napisano

Znajdź w okolicy sklep z motocyklami lub hurtownię z artykułami do tychże, kup Motula i będziesz zadowolony. A zostanie na przyszły sezon jeszcze ;]

Napisano

Możesz też kupić Motorexa, litr w sklepie rowerowym kosztuje 40-50 zł. Kup tylko 5W, ten drugi nie jest potrzebny - RS pozwala tam lać oleje 5-15W.

Napisano

no to motul. kupowałem dużą litrową butelkę w stacjonarnym sklepie motocyklowym za 33 zł. wg mnie olej ciut lepszy niż oryginalny marcoka, zalecany przez osoby które używały go jako zamiennika za oryginalny.

Napisano

Tobo dobrze prawi - motul jest ok. Możesz pojeździć po serwisach motocyklowych i popytać. Może odleją Ci troszkę ze swoich zapasów serwisowych.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Cześć, pilnie potrzebuje trochę oleju do Reby =\

Orientuje się ktoś gdzie mogę dostać Motula w Wawie, albo może mi pół litra odlać (oczywiście odpłatnie) =))

Pozdrower,

Przemek

• 3 tygodnie później...
Napisano
RS pozwala tam lać oleje 5-15W.

skąd taka informacja? kazda instrukcja RSa, do jakiej udalo mi sie dotrzec, precyzyjnie okresla lepkosc nawet dla najprymitywniejszych tlumikow.

Ja kupiłem Castrol Fork Oil 5W i 15W Syntetic i jest oki

zauwazyles jakas zmiane tlumienia po przejsciu z fabrycznego oleju RSa na ten castrol? bo z danych, do ktorych dotarlem wynika, ze odpowiednikiem oleju RSa 15w jest synthetic 10w, a ten 15w jest bardziej lepki, co powinno skutkowac zwiekszonym tlumieniem.

Napisano
skąd taka informacja? kazda instrukcja RSa, do jakiej udalo mi sie dotrzec, precyzyjnie okresla lepkosc nawet dla najprymitywniejszych tlumikow.

Z instrukcji RS. Dla tłumika w przypadku np. Pike'a lepkość jest określona na 5W. Natomiast do smarowania lepkość też jest precyzyjnie określona i może się zawierać w przedziale 5-15 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...