Pulse Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 W zwiazku z serwisem amorow reba i tora potrzebne bedzie ok 300ml 5WT i 100ml 15WT macie pomysl gdzie najtaniej dostac olej w takich ilosciach? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 A musisz mieć oryginalny ? Lej Motula/Motorexa, butelka 1L...ok.30zł. Mniejszych niż 1L nie ma chyba. Cięzko będzie znaleźć tyle ile napisałeś, może ktoś na Allegro będzie sprzedawał 1/2 butelki albo coś... Tylko niech Ci nie przyjdzie do głowy lanie starego oleju z silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Znajdź w okolicy sklep z motocyklami lub hurtownię z artykułami do tychże, kup Motula i będziesz zadowolony. A zostanie na przyszły sezon jeszcze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Możesz też kupić Motorexa, litr w sklepie rowerowym kosztuje 40-50 zł. Kup tylko 5W, ten drugi nie jest potrzebny - RS pozwala tam lać oleje 5-15W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 olej jak najbardziej nie musi byc oryginalny, ale chodzi o to zeby jak najmniej marnowac i tym samym jak najmniej wydac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 no to motul. kupowałem dużą litrową butelkę w stacjonarnym sklepie motocyklowym za 33 zł. wg mnie olej ciut lepszy niż oryginalny marcoka, zalecany przez osoby które używały go jako zamiennika za oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Tobo dobrze prawi - motul jest ok. Możesz pojeździć po serwisach motocyklowych i popytać. Może odleją Ci troszkę ze swoich zapasów serwisowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pschemo Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Cześć, pilnie potrzebuje trochę oleju do Reby =\ Orientuje się ktoś gdzie mogę dostać Motula w Wawie, albo może mi pół litra odlać (oczywiście odpłatnie) =)) Pozdrower, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Polecam sklep Intercars. W Warszawie na Waryńskiego mają oleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Obojętnie jaki sklep z motocyklami czy quadami. Ja kupiłem Castrol Fork Oil 5W i 15W Syntetic i jest oki a użytkuję Rebe sl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3na Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ja śmigam na Fuchs Fork Oil i też jest Producent chyba nie robi różnicy, skład pewnie jest podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 RS pozwala tam lać oleje 5-15W. skąd taka informacja? kazda instrukcja RSa, do jakiej udalo mi sie dotrzec, precyzyjnie okresla lepkosc nawet dla najprymitywniejszych tlumikow. Ja kupiłem Castrol Fork Oil 5W i 15W Syntetic i jest oki zauwazyles jakas zmiane tlumienia po przejsciu z fabrycznego oleju RSa na ten castrol? bo z danych, do ktorych dotarlem wynika, ze odpowiednikiem oleju RSa 15w jest synthetic 10w, a ten 15w jest bardziej lepki, co powinno skutkowac zwiekszonym tlumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 skąd taka informacja? kazda instrukcja RSa, do jakiej udalo mi sie dotrzec, precyzyjnie okresla lepkosc nawet dla najprymitywniejszych tlumikow. Z instrukcji RS. Dla tłumika w przypadku np. Pike'a lepkość jest określona na 5W. Natomiast do smarowania lepkość też jest precyzyjnie określona i może się zawierać w przedziale 5-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.