Kamill Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Powitać Siedzę od dłuższego czasu w modelowaniu 3d i jako że mój aktualny projekt związany jest z tematyką rowerową, pomyślałem że dam tu swoje prace - a nuż widelec się spodoba... Hamulec to Avid BB5, który sam posiadam, a kółko to Mavic Crossride, które to planuję posiadać hi-res Mam więcej renderów, ale nie będę na razie pokazywał, bo może akurat się Wam nie spodoba pozdrawiam
Wax Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Świetne ! Nie znam się za zbytnio na grafice, na modelowaniu tym bardziej, ale podoba mi się ! Nie wiem tylko czy to perspektywa, czy moje oko już dzisiaj ma dość ale tarcza jest jakby nie naturalnie za bardzo po lewej stronie... Kolorki na to nałożyć i jak "ta lala". Ramy też robisz ? Wstawiaj resztę !!!
Skiba_TG Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Dokladnie tak jak Wax napisal to jest poprostu swietne Dawaj reszte prac
Kamill Napisano 13 Lutego 2009 Autor Napisano 13 Lutego 2009 Wax, dzięki! Być może to perspektywa, najlepiej sam oceń po poniższych renderach Szczerze mówiąc pierwszy raz robię coś związanego z rowerem, do tej pory robiłem głównie samochody i wizualizacje... Ramę zrobię, a przynajmniej jej część, jeszcze nie mam konkretnego pomysłu na scenkę. Planuję zrobić jeszcze oponkę (pewnie Schwalbe Nobby Nic jeśli nic mi się nie odmieni) i amortyzator (pewnie Marzocchi MX Pro), co dalej - zobaczymy Skiba_TG, dzięki również Tutaj reszta renderów: hi-res hi-res hi-res hi-res Gdzieniegdzie widać błędy od eksportu modelu, ale w finalnej wersji będzie to usunięte. Felga to tylko zarys na razie.
olek123 Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Super Ci to wyszlo, jakim to robisz programem?
Wax Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Kurczę fajowe Naprawdę bardzo mi się podoba i powiem jedno : trzaskaj dalej ! Błędy błędami, ja nic nie widzę bo nie wiem na co patrzeć hehe, ale ogólny efekt jest bardzo ładny, estetyczny. Z tym kołem to chodziło o to, że piasta i tarcza ją jakby nie na środku, że jakby popatrzeć całkiem z boku to te elementy nie byłyby w osi koła. Możliwe że to perspektywa. Aż sobie pościągałem na dysk Hmm, aż mi się zamarzyło o ramce XTC w takiej formie Powodzonka. 3dMaxem trzaskasz ?
Kamill Napisano 13 Lutego 2009 Autor Napisano 13 Lutego 2009 olek123, dziękować Modeluję głównie w 3ds maxie, ale ten projekt w całości w Rhinoceros (jedynie render w 3ds max) - przy okazji uczę się programu. Wax, możliwe, że jest tak jak mówisz - sprawdzę! Myślałem o zrobieniu przerzutki Deore XT Shadow, ale... może kiedyś
siwy84 Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Ogólnie super, też mi po głowie chodzi projekt mojego rowerku w 3d maxie. Już zacząłem męczyć moją ramkę, ale musiałem przerwać na chwile na rzecz innego projektu. Widzę, że lecisz na maxa z detalami tylko czy jest sens? Czy z tego ujęcia, które zrobisz będzie widać napis na tarczy albo klocki hamulcami? Nie wiem jakim kompem dysponujesz i ile zajmie Ci finalny render, ale moim zdaniem za dużo niepotrzebnych detali, których i tak nie będzie widać. Co do tarczy to te te "wypustki" są zawsze tam gdzie dziurka, a u Ciebie się to nie pokrywa. Jak jedziesz na maxa z realizmem to konsekwentnie Generalnie to full wypas. Wrzucaj więcej renderków PS.Ale z piastą mavica poszedłeś na łatwizne Ma łatwiejsze "ustawienie" szprych niż normalne piasty ;P Pozdro.
Kamill Napisano 14 Lutego 2009 Autor Napisano 14 Lutego 2009 Widzę, że lecisz na maxa z detalami tylko czy jest sens? Czy z tego ujęcia, które zrobisz będzie widać napis na tarczy albo klocki hamulcami? Nie wiem jakim kompem dysponujesz i ile zajmie Ci finalny render, ale moim zdaniem za dużo niepotrzebnych detali, których i tak nie będzie widać. Z jednej strony masz rację, ale z drugiej chciałem potrenować sobie modelowanie nurbsami i zauważyłem, że sprawia mi to przyjemność Komp już nie z takimi modelami sobie radził, a w razie kłopotów są jeszcze warstwy Co do tarczy to te te "wypustki" są zawsze tam gdzie dziurka, a u Ciebie się to nie pokrywa. Jak jedziesz na maxa z realizmem to konsekwentnie Rzeczywiście, dzięki za spostrzegawczość! Poprawię to dzisiaj. PS.Ale z piastą mavica poszedłeś na łatwizne Ma łatwiejsze "ustawienie" szprych niż normalne piasty ;P Pozdro. Szczerze mówiąc to nie pomyślałem o tym... Wybrałem koło mavica, bo ubóstwiam ten sposób zaczepiania szprych w piaście (i same szprychy też) - i w sumie dobrze trafiłem, bo zaplatanie na 3 to już by była niezła masakra! Bula, dzięki
c1ach Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Dla mnie super, czekam na Mx Pro Takie zabawy można fajnie wykorzystać, np. składając rower możesz sobie zrobić wizualizację i przed złożeniem już będziesz wiedział jak będzie wyglądał
siwy84 Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Racja Kamil, zapomniałem o warstwach. Nurbsy powiadasz? To diabelskie nasienie Na początku ciężko to okiełznać, ale jak już się uda to nawet jest nieźle. Dajesz, dajesz, pokazuj kolejne rendery
Kamill Napisano 14 Lutego 2009 Autor Napisano 14 Lutego 2009 c1ach, dokładnie siwy84, no nie powiem, ciężko trochę się przerzucić z poly-modelingu na nurbsy, ale ta technika mnie jakoś bardziej fascynuje. Zrobiłem bieżnik opony - Schwalbe Nobby Nic. Miałem dzisiaj jeszcze nie pokazywać (jakimś cudem przy eksporcie zrobił się odstęp między klockami a oponą, brakuje napisów bocznych i trochę za rzadka siatka przy eksporcie), ale może akurat wychwycicie jakiś błąd to jutro poprawię Obręczy jeszcze nie ruszałem... hi-res
Jaca_Sopot Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 wygląda jak by była tyłem do przodu. chociaż może nn tak ma
Xanagaz Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Wymodeluj no jakąś ramkę typu V10 czy coś równie widowiskowego ;]
Umil Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Zrób cały rowerek. Najlepiej z ramką specializeda i leftym to mi się widzi
Kamill Napisano 15 Lutego 2009 Autor Napisano 15 Lutego 2009 Tyle propozycji ram do zrobienia, i co ja biedny mam zrobić? Poprawiłem oponkę i dodałem boczne napisy. Tamten hosting się chyba posypał, więc daję na innym: hi-res
QWEY564 Napisano 15 Lutego 2009 Napisano 15 Lutego 2009 fajne tylko ten bieżnik jakiś taki za gęsty... zrób wentylek bez "kapturka" i trochę go powiększ.. w NN napisy są takie małe??
Kamill Napisano 15 Lutego 2009 Autor Napisano 15 Lutego 2009 DC, pewnie, że się pobawię, ale wolę zawsze mieć z głowy model MateuszA, ze zdjęć wychodziło mi, że właśnie taka jest odległość między klockami - nie liczyłem ich bo bym się zaliczył Wentylek poprawię, a napisy (te wytłaczane) takie są - co innego te malowane
Gal Napisano 16 Lutego 2009 Napisano 16 Lutego 2009 Fantastyczna robota. Gratuluję talentu i chęci. Fajnie gdyby kiedyś udało Ci się zrobić kompletnego bike'a Pozdrawiam!
Kamill Napisano 16 Lutego 2009 Autor Napisano 16 Lutego 2009 Gal, Też mam nadzieję, że uda mi się skończyć cały rower. Greg_PL, pokazywanie nurbsowych siatek lekko mija się z celem, ale skoro chcesz - link
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.