sniper90r Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam. Mam takie pytanie. Posiadam rower Kelly's axis model 2008 i kiedyś zakupiony przypadkiem łańcuch IG-90. Czy ktoś się orientuje czy jest w stanie on pracować z resztą komponentów i jak działałby ? Czy miałby on negatywny wpływ na części w moim rowerze ? Specyfikacja roweru: Przerzutka przód: Shimano C051 Przerzutka tył: Shimano Alivio Korby: SHIMANO FC-M151 Łańcuch: KMC Z-51 Kaseta: Shimano HG30, 11-32 z. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jeśli ułoży się na kasecie to nie widzę żadnego problemu. IG-90 to porządny łańcuch i na bank nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Spoko, używałem go swojego czasu i mam miłe wspomnienia Łańcuch jest nowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper90r Napisano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Tak, łańcuch jest nowy. Śnieg stopnieje to się przetestuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adunaphel Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Niestety Ig90 nie będzie współpracował z kasetą hg30, jesteś zmuszony zainwestować jeszcze w kasetę hg50(ja śmigam na takim połączeniu i bardzo sobie je chwale).Wiem to z doświadczenia, ponieważ kiedyś sprawdzałem taki wariant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 A skąd to źródło rewelacji. Jeszcze niech autor powie czy to 7 czy 8 rzędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 A skąd to źródło rewelacji. Jeszcze niech autor powie czy to 7 czy 8 rzędów. Też się spotykałem z różnymi opiniami na temat IG90 - że niby IG i nie będzie działać z HG, ale ten łańcuch tego nie wie i działa Jak dla mnie to jeden z lepszych (i przy okazji niedrogich) łańcuchów, jakie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Łańcuch IG będzie działał z kasetą IG i HG. Łańcuch HG będzie działał tylko z kasetą HG bo IG ma grubsze ząbki. Kaseta IG będzie działała tylko z łańcuchem IG. Kaseta HG będzie działała z łańcuchem IG i HG. To tak w czterech zdaniach można by ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 No to ciekawie bo mam kasetę HG40 i łańcuch IG90, pracuje szybko i bardzo precyzyjnie wraz z przerzutką Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Przecież tak napisałem, więc co w tym ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Pardon źle spojrzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper90r Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 No tak, ale swoją drogą będzie on działał na kasecie HG-30 ? Opłaca się kupić HG-50 czy w ogóle jakikolwiek wyższy model kasety do mojego roweru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 A jakie spinki zepna lancuch hg-40? Probowalem juz spiac spinkami srama na 8,9 rzedow i spinka srama ani to na 9 ani na 8 tylko taka na niewiadomoile. Czy spinka connexa da rade? Czy to jest normalne, ze hg-40 jest tak kiepskiej jakosci, ze zadna spinka tego nie zepnie i jestem skazany na skuwacz? A jesli tak to gdzie dostane np ig-51 ? Bo go da sie normalnie chyba zapiac spinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 A jakie spinki zepna lancuch hg-40? ... KMC powinny pasować - tu fotka użytkownika stefe z PCLab (widać nawet model spinki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Ta wippermana powinna pasować, tudzież jakaś accenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper90r Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Trochę temat został zmieniony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.