Skocz do zawartości

[amortyzator] Suntour XCR vs Dart 2

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection
Napisano

ręczę że za 170zł nikt nie będzie narzekał xD

Gość R3surrection
Napisano

xcr jest miękki bo dziewczyna ma :) ale tak dośc przyjemnie tzn spacrowo wybiera nawet liście :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Postanowiłem odświeżyć temat i nie zakładać nowego, ponieważ mam podobny dylemat - chcę kupić jakiegoś amorka do drugiego roweru małym kosztem i zastanawiam się nad suntourem lo, ponieważ ma już kardridż olejowy, a dart 2 ma... elastomer? Co o tym sądzicie? A może coś innego w podobnej cenie? Chociaż szczerze mówiąc boję się troszeczkę suntoura, bo ze 3 lata temu kupiłem koledze i w tej chwili chodzi tak, że... nie chciałbym, żeby mój tak chodził;p Ale słyszałem też, że te nowsze są coraz lepsze. A więc jak to jest z tymi nowymi suntourami?

I co powiedzieli byście jeszcze o raidonie lod?

Gość R3surrection
Napisano

ojcu wrzuciłem ostatnio darta 2. Tam też jest kartridż, przynajmniej tak wygląda(lewa goleń) ale jest twardzy od darta choć nadal pływa ale ja mam z lekka 90kg ;P

dla lżejszej osoby brałbym xcr bo ładniejszy ;) praca podobna cena też

Napisano

No ja mam tak pod 80kg. Rozglądałem się jeszcze za używanym bomberem może, ale niestety... za dużo bym chciał;)

A jeszcze może ktoś mi powie... Nie da się w tym suntourze wymienić oleju na gęstszy, jeżeli ma być pod cięższego bikera? Czy to byłaby kwestia zmiany sprężyny na twardszą? Bo ja szczerze mówiąc nie bawiłem się jeszcze w rozbieranie amora - trochę się boję sam rebę rozbierać, a suntoura już bym się nie bał, jak trzeba by było tylko wymienić olej :rolleyes:

Gość R3surrection
Napisano

chyba mam zwide ale blędy walę dart jest twardszy od XCR oczywiście ;P

• Mod Team
Napisano

Oba mają HC.

Co do Raidona, to ja ostatnio zakupiłem wersję L.O. Air,

jak na razie jestem zadowolony.

Na pewno Raidon jest dość sztywny, nie wiem jak z pracą LOD.

Napisano

No u mnie też chyba wybór padnie na raidona, bo są w miarę tanie, stosunkowo lekkie, jak na tę cenę i poza tym pewnie i tak przeważnie będzie zablokowany, bo głównie rower będzie jeździł po warszawie, rzadziej gdzieś w terenie.

I jeszcze jedno - w raidonie jest mocowanie post mount, tak? Jaki rozmiar tarczy tam pasuje normalnie, bez żadnego adaptera? 160, czy 180?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...