Gość R3surrection Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Jak pracują wersję z olejowym tłumieniem xcr i bez? dart 2? Co polecacie? zwykły xcr 150zł Z olejem 220zł Dart 180zł xc 85kg dla ojca pod vki http://www.allegro.pl/item553943311_amorty...owy_okazja.html kupiony
Mod Team bogus Napisano 13 Lutego 2009 Mod Team Napisano 13 Lutego 2009 Dart przy wadze 85 kg powinien być odpowiednio twardy, choć nie wszystkim odpowiada charakterystyka pracy tego amora.
Gość R3surrection Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 ręczę że za 170zł nikt nie będzie narzekał xD
Qba66 Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Imo XCR niezależnie od wersji będzie za miękki. Dart do dobry wybór.
Gość R3surrection Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 xcr jest miękki bo dziewczyna ma ale tak dośc przyjemnie tzn spacrowo wybiera nawet liście
KONAbiker Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Postanowiłem odświeżyć temat i nie zakładać nowego, ponieważ mam podobny dylemat - chcę kupić jakiegoś amorka do drugiego roweru małym kosztem i zastanawiam się nad suntourem lo, ponieważ ma już kardridż olejowy, a dart 2 ma... elastomer? Co o tym sądzicie? A może coś innego w podobnej cenie? Chociaż szczerze mówiąc boję się troszeczkę suntoura, bo ze 3 lata temu kupiłem koledze i w tej chwili chodzi tak, że... nie chciałbym, żeby mój tak chodził;p Ale słyszałem też, że te nowsze są coraz lepsze. A więc jak to jest z tymi nowymi suntourami? I co powiedzieli byście jeszcze o raidonie lod?
Gość R3surrection Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 ojcu wrzuciłem ostatnio darta 2. Tam też jest kartridż, przynajmniej tak wygląda(lewa goleń) ale jest twardzy od darta choć nadal pływa ale ja mam z lekka 90kg ;P dla lżejszej osoby brałbym xcr bo ładniejszy praca podobna cena też
KONAbiker Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 No ja mam tak pod 80kg. Rozglądałem się jeszcze za używanym bomberem może, ale niestety... za dużo bym chciał A jeszcze może ktoś mi powie... Nie da się w tym suntourze wymienić oleju na gęstszy, jeżeli ma być pod cięższego bikera? Czy to byłaby kwestia zmiany sprężyny na twardszą? Bo ja szczerze mówiąc nie bawiłem się jeszcze w rozbieranie amora - trochę się boję sam rebę rozbierać, a suntoura już bym się nie bał, jak trzeba by było tylko wymienić olej
Gość R3surrection Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 chyba mam zwide ale blędy walę dart jest twardszy od XCR oczywiście ;P
KONAbiker Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Tak, tak, domyśliłem się Ale wydaje mi się, że dart 2 chyba nie ma tłumienia olejowego, dopiero w darcie 3 jest hydra coil.
Mod Team bogus Napisano 8 Marca 2009 Mod Team Napisano 8 Marca 2009 Oba mają HC. Co do Raidona, to ja ostatnio zakupiłem wersję L.O. Air, jak na razie jestem zadowolony. Na pewno Raidon jest dość sztywny, nie wiem jak z pracą LOD.
KONAbiker Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 No u mnie też chyba wybór padnie na raidona, bo są w miarę tanie, stosunkowo lekkie, jak na tę cenę i poza tym pewnie i tak przeważnie będzie zablokowany, bo głównie rower będzie jeździł po warszawie, rzadziej gdzieś w terenie. I jeszcze jedno - w raidonie jest mocowanie post mount, tak? Jaki rozmiar tarczy tam pasuje normalnie, bez żadnego adaptera? 160, czy 180?
Mod Team bogus Napisano 10 Marca 2009 Mod Team Napisano 10 Marca 2009 Raidon ma mocowanie IS, więc taki jaki adapter dasz taką tarczę możesz założyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.