Bula Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Chociaż w nazwie 2giej wersji widnieje carbon, jest on z takiego samego plastiku jak zwykły pro, jedynie w 'kolorze' karbonowym. Tak więc obydwa opiszę za jednym razem bo są identyczne. Koszyki do mtb się NIE nadają. Za słabo trzymają bidon, a ukształtowanie 'stopki' powoduje że na wybojach bidon często gęsto z nich wyjeżdża, a jeżeli zamontujemy go na rurze podsiodłowej to wypadnie już na 1 wyboju. Plus dla nich taki że są w miarę tanie, lekkie (32 g) i raczej się nie połamią z racji tego ze są elastyczne. Może na szosie by się lepiej sprawdziły, bo w mtb kicha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Testowales rozne bidony w nim? Myslalem nad tym zeby go kupic, ale teraz juz takie pewne to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 wlasnie sie zastanawialem nad tym koszykiem, i interesuje mnie jak sie w nim trzyma bidon BBB lub Enervit?? 32g jak na koszyk nie carbonowy to jest niezle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bula Napisano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 używałem z bidonami scotta i maxima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Również nie polecam, zarówno mi jak i mojemu kumplowi na maratonie w szklarskiej juz na pierwszych metrach wypadły bidony, przez co cały wyścig jechaliśmy bez picia. Na każdym uskoku gubiłem bidon, testowałem z enervitami i isostarami i wszystkie wypadały. Te koszyki to syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 chodzi wam o te koszyki? http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=4356 ja używam go cały sezon i nie zgubiłem bidonu ani razu, używam bidonu Tacx. nawet mam wersje szosową w MTB i jest git może mój koszyk jest jakiś inny że trzyma bidon bardzo dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bula Napisano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 chodzi o te koszyki: http://www.bike-sport.de/specialized_bottl...age_rib_pro.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senti Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja posiadam taki http://www.skiteam.pl/graficzki/lato2006/a...b_%20no_yel.jpg zamontowany przy rurze podsiodłowej i z tego nigdy mi nie wyleciał bidon - guma jest naprawdę ciasna (teraz już mniej, po ponad roku użytkowania). Ale jest cięższy - 43g (zważone). Kupiłem go kiedyś bo akurat potrzebowałem, a był bardzo tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Te ''gumki'' mozna dostac oddzielnie jesli np. peknie Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bula Napisano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 udało mi się znaleźć zdjęcie na którym widać jak bidon wyjechał z koszyka i opiera się o ramę po 1 maratonie zrobił w tym miejscu przetarcie prawie na wylot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Koszyk bardzo lekki, świetnie trzyma bidony isostar[tylko takich używam]. Jednak nie ma róży bez kolców, materiał bidonu jest okropnie miękki. Jak tylko koszyki dostałem poleciałem do piwnicy zamontować, miałem bardzo słabe światło, dokręcałem więc na "czucie", koszyk w ogóle nie stawiał oporu przy wkręcaniu śruby! Więc zjechałem sobie otwór powiększając go o średnice łebka od śrub. Skończyło się tak że musiałem zamontować podkładki pod śruby i przykręcić jeszcze raz , tym razem za widoku. Powinny być sprzedawane z jakimś specjalnym ostrzeżeniem, bo nawet podawanie siły dokecenia nie pomoże...już większy opór stawi jakaś gorsza śrubka w gwincie niż ten koszyk. Tym niemniej polecam, w zestawie z bidonkami isostara . Koszyki mam już ok 3 lat i sprawują się naprawdę ok. PS mam ten model koszyka http://www.bike-sport.de/specialized_bottle_cage/cage_rib_pro.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 A czy ktoś używał wersji przeznaczonej do MTB. To jest http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=4354 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 (edytowane) Niewiem jakie macie bidony, skoro wam wypadają z koszyka. Ja kupiłem kosz: spec rib cage pro, i bidon speca. Komponują się świetnie, nic nie wypada, kosz jest elastyczny i lekki. Isostarów nie polecam bo przeciekają. Duke: Ja wer. biała. Edytowane 8 Marca 2010 przez insideee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 NIE Rib Cage PRO ALE Rib Cage MTB Dwa różne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszB Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Koszyk + Bidon cannondale sprawują się idealnie (również w wersji z 0,7l bidonem cannondale). Żadnego wypadania, i innych narzekań. Taki zestaw jak najbardziej NADAJE się do MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi