gruczniak Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Witam, Wstep, Niestety musze poddac modyfikacji moja stalowa szose, ktora uzywalem do rekreacyjnego polykania kilometrow. Kilka faktow: - Bedzie sluzyla nadal do rekreacji ale glownie do dojezdzania do pracy. Plasko. - Jest to stary rower z napedem 2x5 wiec bedzie ciezko odkupic kolo na tyl - ramam jest stalowa wiec pomysl wsadzenia piasty MTB nie powinien nastreczac problemow. Ze wzgeldu na typ napedu postanowilem wlozyc piaste na tyl z biegami i zostac przy singlu z przodu. Opcje sa rozne: Rohloff jest za drogi, I-magic troche tez. Dosc drogo ale byc moze rozsadnie to Alfine i na razie mysle o tym wlasnie. Oczywiscie moze sie uda trafic byleco z 7 biegami i zrobic na tym kolo na szose, who knowzzz Do sedna: Jakby sie udalo powstalby rower idealnie pasujacy do moich obecnych wymagan. Tylko ze ja nigdy nie mialem roweru z piasta planetarna i nie wiem czy to nie jest mina. Prosba o opinie userow ktorzy smigali na piastach z biegami (NEXUSY i inne wymienione). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.