Skocz do zawartości

[Akcesoria] Osłona na kask

tor23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widziałem na kaskach niemieckich bikerów na Islandii. Z tego co wiem to najbliżej kupisz to cudo w ich kraju (D), tak jak inne cuda marki Gorebikewear. Jak byś jednak gdzieś u nas znalazł, daj znać. Sam bym, kupił.

Napisano

Niestety te które dotychczas widziałem nie schodziły poniżej 100 zł a to trochę przesada. Wydaje mi się, że to fajna sprawa zamiast kaptura i zimą nie nawiewa powietrza przez ortwory w kasku. Tak myślę, czy nie kupić gdzieś w lumpeksie kurtki ortalionowej i nie dać do uszycia - nic skomplikowanego to nie jest, ale problem byłby chyba ze szwami, które nie będą wodoszczelne.

Napisano
Wydaje mi się, że to fajna sprawa zamiast kaptura i zimą nie nawiewa powietrza przez ortwory w kasku.

I śnieg się nie gromadzi w tych otworach.

Pomysł na ortalionowy pokrowiec ma jeszcze jeden minus: ten pokrowiec powinien być mocno elastyczny i szczelnie przylegać do kasku, inaczej pęd powietrza zrobi z pokrowca balon i pewnie Ci go zerwie z kasku.

Chyba jednak warto zrujnować się na oryginał Gore.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Myślę nad tym, tylko materiału brak i wodoszczelne nie będzie. Czapki pod kask wkurzają mnie trochę a to było by chyba świetne rozwiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...