tor23 Napisano 12 Lutego 2009 Napisano 12 Lutego 2009 W zimne i deszczowe dni przydała by się taka osłona - http://www.gorebikewear.co.uk/remote/Satel...=1212722558091O Widzieliście może gdzieś w polskim sklepie podobne? Może ktoś używa i napisał by jak to się sprawuje ?
sahib Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Widziałem na kaskach niemieckich bikerów na Islandii. Z tego co wiem to najbliżej kupisz to cudo w ich kraju (D), tak jak inne cuda marki Gorebikewear. Jak byś jednak gdzieś u nas znalazł, daj znać. Sam bym, kupił.
tor23 Napisano 13 Lutego 2009 Autor Napisano 13 Lutego 2009 Niestety te które dotychczas widziałem nie schodziły poniżej 100 zł a to trochę przesada. Wydaje mi się, że to fajna sprawa zamiast kaptura i zimą nie nawiewa powietrza przez ortwory w kasku. Tak myślę, czy nie kupić gdzieś w lumpeksie kurtki ortalionowej i nie dać do uszycia - nic skomplikowanego to nie jest, ale problem byłby chyba ze szwami, które nie będą wodoszczelne.
sahib Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Wydaje mi się, że to fajna sprawa zamiast kaptura i zimą nie nawiewa powietrza przez ortwory w kasku. I śnieg się nie gromadzi w tych otworach. Pomysł na ortalionowy pokrowiec ma jeszcze jeden minus: ten pokrowiec powinien być mocno elastyczny i szczelnie przylegać do kasku, inaczej pęd powietrza zrobi z pokrowca balon i pewnie Ci go zerwie z kasku. Chyba jednak warto zrujnować się na oryginał Gore.
Kubusiowa Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 hejka jest w Gdyni fajny sklep i ma to co potrzebujesz za 159zł troszkę cena wysoka. Ja z Gore mam opaskę na czoło i powiem ci że jestem bardzo zadowolona wejdź i sprawdź http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/index.p...amp;prod_id=845
QWEY564 Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 to chyba taniej i lepiej wyjdzie jak kupisz jakąś dobrą czapkę pod kask...
tor23 Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 Masakra, za takie g.. 159 zł Może na Allegro kiedyś się trafi używka? A nie widzieliście innych firm ?
arroyo Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Jestem ciekaw czy krawcowa by uszyła... dostarczasz materiał oraz wymiary o jakie tobie chodzi, albo samemu uszyć.
tor23 Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 Myślę nad tym, tylko materiału brak i wodoszczelne nie będzie. Czapki pod kask wkurzają mnie trochę a to było by chyba świetne rozwiązanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.