Qba66 Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 Zdecydowanie nie będzie słabsza, ale ponad dwukrotnie droższa to już tak
rzymo Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 (...)I przy okazji pytanie ile może ważyć komplet szprych dt competition na jedno koło (tj. 32 szprychy?) Wagi szprych (64szt, 264mm): DT Champion: 359g / 444g / 591g (1.8 / 2.0 / 2.34) DT Competition: 311g / 382g (1.8-1.6 / 2.0-1.8) DT Revolution: 261g / 283g (1.8-1.5 / 2.0-1.5) DT SuperComp: 318g (2.0-1.7-1.8)
wastedqba Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Zdecydowanie nie będzie słabsza, ale ponad dwukrotnie droższa to już tak Ja 370 kupiłem za jakieś 150 zł nową w sklepie prosto od dystrybutora. Merida ma obecnie za 159 zł. No i skoro przód za drogi to po co się porywać na tył? Można przecież założyć tańszego Dartmoora. A Dartmoor będzie miał 3 zapadki. Fakt faktem tył będzie cięższy (przód Dartmoora jest cięższy o jakieś 15g) no ale będzie tańszy.Nie sądze żeby był gorszy. Jak by coś to znalazłem takie koło na allegro ale jest na CL. http://www.allegro.pl/item556911871_przod_...ition_770g.html Układ bardzo podobny do mojego koła (tu jest CL, późniejsza wersja obręczy - 10g cięższa, srebrne szprychy i nyple). Do XC pod wagę 85kg spokojnie wystarczy. Do większych szaleństw nie wiem. Czy ktoś rozbierał DT Onyx/370 na tył? Bo wygląda na to że ośka gwintowana jest po to aby założyć dwa łożyska kulkowe skośne ("maszynowe") zamiast czterech kulkowych zwykłych ("maszynowych"). Tak przynajmniej jest w Dartmoorach (sądząc po rys. przekrojów piast).
Qba66 Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 rzymo, dzięki za podanie wag wastedqba to czy koła wyjdą 100zł w tą czy we wtą nie stanowi dużego problemu. Jeśli warto dopłacić do onyxa na przodzie to dlaczego by nie. Pytanie jest tylko czy warto Dodatkowo zależy mi na zmniejszeniu masy kół w stosunku do moich obecnych w jak największym stopniu (nie przekraczając znacznie tej ceny ok 800zł za komplet kół) więc tylni dartmoor odpada. Koło na allegro fajne, ale w moim wypadku musi byc to wersja pod 6 śrub a nie CL.
Miecho87 Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Czy ktoś rozbierał DT Onyx/370 na tył? Bo wygląda na to że ośka gwintowana jest po to aby założyć dwa łożyska kulkowe skośne ("maszynowe") zamiast czterech kulkowych zwykłych ("maszynowych"). Tak przynajmniej jest w Dartmoorach (sądząc po rys. przekrojów piast). Jakie rysunki masz na myśli? Bo nie trzeba nic rozkładać - wystarczy spojrzeć na rysunek na 10 (lub 11 według Acrobat Readera) stronie Technical Manual dostępnego tu http://www.dtswiss.com/getdoc/759e2d77-9f0...5cd/Manual.aspx odnaleźć dwa łożyska i sprawdzić oznaczenia. Jedno to 61900 zapisane w skróconej notacji, a drugie 6000 i łatwo stwierdzić, że oba to zwykłe jednorzędowe. To, że oś jest gwintowana wynika z konieczności złożenia piasty w całość bo jakbyś chciał to zrobić inaczej. Swoją drogą to po tym samym rysunku można powiedzieć, że to takie Shimano na maszynach i z lepszym łożyskowaniem bębenka.
rzymo Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Czy ktoś rozbierał DT Onyx/370 na tył? Bo wygląda na to że ośka gwintowana jest po to aby założyć dwa łożyska kulkowe skośne ("maszynowe") zamiast czterech kulkowych zwykłych ("maszynowych"). Tak przynajmniej jest w Dartmoorach (sądząc po rys. przekrojów piast). Ja rozbierałem, nawet gdzieś powyżej napisałem - 3 'maszyny' (dopowiem - zwykłe, jednorzędowe), 1 wałeczkowe.
wastedqba Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 To, że oś jest gwintowana wynika z konieczności złożenia piasty w całość bo jakbyś chciał to zrobić inaczej. Swoją drogą to po tym samym rysunku można powiedzieć, że to takie Shimano na maszynach i z lepszym łożyskowaniem bębenka. Nie grzebałem po czeluściach stron DT. Czyste lenistwo lub nadmiar innej roboty. Co do składania całości... Hmm tak jak złożone są inne piasty? Generalnie piasta jest fajna ale nie lubię osi z gwintem bo kaleczą ramę. Kupiłem na przód 370 i dopiero potem zobaczyłem wersję na tył która mi się średnio spodobała właśnie z tego względu.
Miecho87 Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Inne mają często tak, że oś jest skręcana z kilku kawałków i te zewnętrzne mają gładkie końcówki.
ladybird Napisano 26 Lutego 2009 Napisano 26 Lutego 2009 sory za odgrzanie wątku ale jeśli można coś dodać o piastach DT swiss to moje koła na ten sezon są właśnie na takowych zbudowane: piasty DT Swiss 370...obręcze DT Swiss XR 4.1 ..na nich zaplecione po 32 szt. szprychy DT Champion...toczą się naprawde dobrze...jestem z nich bardzo zadowolona /heh do pierwszej awarii pewnie / na razie moge spokojnie polecić...pozdro ps.. kola byly złożone za niecałe 1000 zł...do tego lepsiejsze dętki i pewne oponki maxxisa 1.75 x26.
Ecia Napisano 26 Lutego 2009 Napisano 26 Lutego 2009 Za niecałe 1000 zł? Coś strasznie drogo, jak na te komponenty... chyba, że kupowałaś już po nowych cenach?
ladybird Napisano 26 Lutego 2009 Napisano 26 Lutego 2009 Ceny z tego roku bo koła składane były w styczniu i części sprowadzali mi teraz.Podliczyli tak: obręcze 2x179 zl....piasty: 130 zł i 248 zł /niestety musiałam zakupić przód pod hamulec tarczowy ale i tak siedzi na v kach/ szprychy 64x1.57 dało lekko ponad 100 zł do tego stalowe nyple.....kaseta 79 zł, zwykłe zaciski novateca ....dętki 2x 14zł...oponki maxxis overdrive maxxprotect 1.75 /2x59 zł/ czyli daje okolo 1000 ale same kola bez ogumienia poniżej....czy przepłacone? hmm..sama nie wiem...nie mam jeszcze żadnych zniżek w tym serwisie wiec ...jedyne na co poszli mili Panowie dwaj, to zaokrąglenie na wszystkim w dół dla klientki - kobitki...
Ecia Napisano 26 Lutego 2009 Napisano 26 Lutego 2009 A, tak to rozumiem - same koła nie tylko nie przepłacone, ale wręcz w bardzo dobrej cenie (jeszcze starej i nawet niższej, niż katalogowa).
rzymo Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 (...)/heh do pierwszej awarii pewnie / Trochę na tę awarię poczekasz W tylnym kole mam DT Onyxa (to samo co 370) i nie narzekam - Onyx nie chce się dać wymienić na inną piastę i cały czas działa.
KONAbiker Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 A co powiecie o takich nyplach? Inwestować w takie, czy raczej kupić alu dt za trochę więcej kasy? http://www.allegro.pl/item574165179_nowosc...w_dartmoor.html Ile ważą nyple dt? Bo na aukcji powyżej piszą, że dartmoory ważą po 0,3g/sztuka.
skydancer Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 A, tak to rozumiem - same koła nie tylko nie przepłacone, ale wręcz w bardzo dobrej cenie (jeszcze starej i nawet niższej, niż katalogowa). Ja za koła na DT Swiss 370 z obręczami 4.2d oraz szprychami Sapim Race dałem 930 PLN, waga bez zacisków i opasek 810 + 1030.
ladybird Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Ja za koła na DT Swiss 370 z obręczami 4.2d oraz szprychami Sapim Race dałem 930 PLN, waga bez zacisków i opasek 810 + 1030. Co ująłeś konkretnie w tych kosztach?? Koła zupełnie kompletne przygotowane do włożenia w widelce?? mam na mysli z ugumieniem i kasetą? Bo jeśli piszesz tylko o piastach+obręcze+szprychy+zaciski+nyple to za moje zapłaciłam około 850 zł za komplet /ceny nypli nie pamietam ale zapewne były wpisane w cenę szprych/...wedlug cen katalogowych, chcąc porównać Twoje i moje kółka, to trzeba by dodać na Twoich obreczach po 20 PLN za sztukę i po 0,33 PLN na każdej ze szprych....daje w sumie ok. 60 PLN.....aż tak wielkiej różnicy nie ma.
skydancer Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Co ująłeś konkretnie w tych kosztach?? Koła zupełnie kompletne przygotowane do włożenia w widelce?? mam na mysli z ugumieniem i kasetą? Bo jeśli piszesz tylko o piastach+obręcze+szprychy+zaciski+nyple to za moje zapłaciłam około 850 zł za komplet /ceny nypli nie pamietam ale zapewne były wpisane w cenę szprych/...wedlug cen katalogowych, chcąc porównać Twoje i moje kółka, to trzeba by dodać na Twoich obreczach po 20 PLN za sztukę i po 0,33 PLN na każdej ze szprych....daje w sumie ok. 60 PLN.....aż tak wielkiej różnicy nie ma. Koła przód + tył złożone z obręczy, nypli, szprych i piast. Kasetę przełożyłem z poprzedniego koła, opaski kosztowały mnie 10 zł. Więc w sumie koła gotowe do założenia Przełożyłem jeszcze tarcze do hamulców.
ladybird Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 czyli cenowo bardzo porównywalne bo ja podalam cene za całość..dołożysz ogumienie, zaciski, ewentualnie nowa kaseta to troche naleci....swoją drogą...piasty u mnie działają bezawaryjnie jak to napisał rzymo troche na to trzeba poczekać ...
KONAbiker Napisano 23 Marca 2009 Autor Napisano 23 Marca 2009 A czy ktoś orientuje się, co to jest? Warto w to inwestować? Bo przyznam, że wizualnie wygląda całkiem ładnie, no ale... Ma działać, a nie wyglądać;p http://www.centrumrowerowe.pl/13403083034/...NA/Produkt.aspx
Artro Napisano 23 Marca 2009 Napisano 23 Marca 2009 Tu poruszylem kwestie tych piast: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=45283
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.