Skocz do zawartości

[rower MTB] Który Giant lepszy: Rainier, Boulder czy Yukon Fx3?

onczylija

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyznam, że nie sądziłem, że tak szybko się kolega zdecyduje, zanosiło się na kolejny niekończący się temat, a tu proszę, błyskawiczna decyzja i w dodatku prawidłowa;)

Odnośnie chwytów - również polecam WCSy, dzięki nim w naprawdę ciepłe dni można nie używać rękawiczek, bardzo udane są.

Napisano

Niech kolega na razie niczego nie zmienia - niech jeździ na tym, co ma. Przecież on jeszcze nie wie, co mu pasuje, a co nie. Po co już na starcie utrudniać sobie życie?

A co do SPD - oj, kolega baaardzo mooocno nie w temacie ;) ... ale to też przyjdzie z czasem.

Napisano

Tak, wiszę Wam piwko:D Zrobiliście ogromną pracę i należą Wam się wielkie brawa! Jak będzie cieplej to zapraszam do Olsztyna. Piwko jak najbardziej Wam się należy a i urządzimy sobie rajd po Warmii i Mazurach;)

Zdecydowałem się na szybki zakup roweru z kilku powodów:

1) Waszego- jako znawców- ujęcia się za Rockriderem

2) braku konkurencji dla Rockridera w tym przedziale cenowym

3) kończącymi się zapasami tegoż modelu

4) mi też podoba się ten rowerek :)

5) i że rockrider 8.1 ma blokadę amorka przedniego na kierownicy (bo większość rowerów blokadę ma bezpośrednio na amortyzatorze)

Uchwyty na kierownicę Ritchey'a WCS są wykonane z pianki?

Chciałbym Wam szczerze podziękować za pomoc w doborze dla mnie roweru. Były chwile ciężkie, było i fajnie, śmiesznie.. Koniec końców wszystko się dobrze skończyło i miejmy nadzieję, że Decathlon Rockrider 8.1 będzie mi długo służył ;) Dzięki

.

Napisano
Jak będzie cieplej to zapraszam do Olsztyna. Piwko jak najbardziej Wam się należy a i urządzimy sobie rajd po Warmii i Mazurach;)

Jak będzie cieplej - to my zapraszamy na zlot forumowy ;) . Przynajmniej będziesz miał okazję przetestować swój nowy nabytek w warunkach, do jakich został stworzony - czyli w górach :) .

Więcej luźnych informacji o zlocie: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=44809 - tylko ostrzegam, dużo czytania :)

Napisano
Jak będzie cieplej - to my zapraszamy na zlot forumowy ;) . Przynajmniej będziesz miał okazję przetestować swój nowy nabytek w warunkach, do jakich został stworzony - czyli w górach :) .

No i postawic nam piwo :)

Tak, chwyty WCS sa wykonane z pianki, a dokladniej bodajze z neoprenu.

Napisano

19 stron tematu o ogólnopolskim zjeździe rowerowym w Sowich Górach ;) . Jak będę miał więcej czasu to przestudiuję temat, ale jeżeli termin się nie zmienił to ja nie będę mógł przyjechać. Właśnie jakoś w czerwcu mam obronę pracy licencjackiej, więc nic nie wyszło blada ze spotkaniem :)

Może kiedy indziej...

.

Napisano

Jeśli chodzi o serwis na Lubelskiej to pozostawia on wiele do życzenia...

To tu była jeszcze jedna strona :D Życzę autorowi tematu mnóstwa przyjemności z jazdy :D

Napisano
Jeśli chodzi o serwis na Lubelskiej to pozostawia on wiele do życzenia...

To tu była jeszcze jedna strona :D Życzę autorowi tematu mnóstwa przyjemności z jazdy :)

Oooo kolega jest z Lubawy! W końcu ktoś stad! :) Mówiąc o serwisie na Lubelskiej masz na myśli serwis Ciućkowskiego? Mi się on wydał (sklep i serwis) na pierwszy rzut oka w pełni profesjonalny. Serwisowałeś tam swój sprzęcik? Co skłoniło Cię do postawienia noty in minus?

I jaki byś polecił serwis w Olsztynie? Bo na pewno nie ten w Arpisie! :D

Jak mieszkasz w Lubawie to niedaleko masz do Rezerwatu Gór Dylewskich! Będę robił tam jedną trasę- moglibyśmy razem tam pojeździć.

A co do spotkania z innymi autorami postów w tym temacie: może będziecie robić niedaleko Olsztyna jakieś trasy- nie zapomnijcie napisać do mnie na priva to też się spotkamy :)

.

Napisano

Siemka, sorry, że się podczepiam pod wątek, bo IMHO nie ma sensu robić kolejnego, a kryteria mam podobne. Rower do 2300zł. Mam 167 cm, ale jeszcze będę rosnął, także rama na wyrost i ważę 60 kg. Będę jeździł rowerem po Puszczy Białowieskiej, po szutrowych drogach głównie. Raz w roku obóz rowerowy. Zastanawiam się między pięcioma modelami: Kross Level A6 RSTora318 (+ łańcuch deore XT 19" czerwony za 2120 zł) wymieniony wyżej Rockrider 8.1, Kelly's Madman (2,3k), Unibike Flite(2,2k), Kelly's Imagine(2,3k). Co byście wybrali? Myślę najbardziej na krossem, gdyż ma świetnego powietrznego amora, a nie wiem, czy przy mojej wadze sprężyny będą dobrze działać :/ Z góry dzięki za odpowiedzi.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Ok, panowie: wszystko fajnie - sam się na tego rockridera napaliłem ale sprawa jest dziwna bo rockrider 8.2 to jest za 3.899zł no to nie wiem jak kolega 8.1 kupił w swoim przedziale cenowym skoro ten przedział miał ustawiony na 2.300zł

W ogóle rockridery powyżej modelu 6 to mają ceny konkretne więc czegoś tu w tym wątku nie kumam, chyba że koledze się budżet rozmnożył podczas dyskusji (?) O co chodzi? Gdzie się kierować żeby dostać rockridera 8.1 za ~2.000zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...