Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobrze wypadają wagowo, w działaniu trochę słabiej. Mają parę wad jak dla mnie 1. Brak poczucia kontaktu z rowerem - blok jest zawieszony pomiędzy cienkimi, wiotkimi 'łopatkami', nie spoczywa na osi. 2. Za duży luz bloku w pedale. 3. Trochę mało sztywne osie (a lubię mocno depnąć). Wszystko to sprawia że te padałka raczej do ostrego xc się nie nadają bo zwyczajnie nie ma w nich depnięcia - wszystko takie jakby gumowato-ruchome. Na początku przeszkadzał mi tez brak wyraźnego momentu wypięcia, ale po jakimś czasie przywykłem. Na trasach gdzie trzeba często schodzić z roweru wielkość CB może przeszkadzać, ale trasy takie należą do rzadkości więc można ten punkt pominąć (chyba że ktoś chciałby je do przełaju). Łożyska dostały lekkich luzów ale w granicach przyzwoitości - pedałka po roku użytkowania nie wymagają na razie serwisu.

Napisano

Rozumiem waga, wagą. Ale ja mając do dyspozycji tyle kasy, wolałbym kupić Shimano XTR, którego na pewno będą wytrzymalsze i nie złapią tak szybko luzów- jeszcze się nie spotkałem z dobrymi(samymi) opiniami na temat ubijaków.

Resztę kasy przeznaczyć na lżejsze pancerze czy jakieś carbonowe heble ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...