Bula Napisano 12 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dobrze wypadają wagowo, w działaniu trochę słabiej. Mają parę wad jak dla mnie 1. Brak poczucia kontaktu z rowerem - blok jest zawieszony pomiędzy cienkimi, wiotkimi 'łopatkami', nie spoczywa na osi. 2. Za duży luz bloku w pedale. 3. Trochę mało sztywne osie (a lubię mocno depnąć). Wszystko to sprawia że te padałka raczej do ostrego xc się nie nadają bo zwyczajnie nie ma w nich depnięcia - wszystko takie jakby gumowato-ruchome. Na początku przeszkadzał mi tez brak wyraźnego momentu wypięcia, ale po jakimś czasie przywykłem. Na trasach gdzie trzeba często schodzić z roweru wielkość CB może przeszkadzać, ale trasy takie należą do rzadkości więc można ten punkt pominąć (chyba że ktoś chciałby je do przełaju). Łożyska dostały lekkich luzów ale w granicach przyzwoitości - pedałka po roku użytkowania nie wymagają na razie serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 12 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Czy te pedały naprawdę tak dużo kosztują czy mam coś z oczami? Grubo ponad 1000zł??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 12 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Jak $ był po 2zł to można je było wyrwać za około 800zł, u dystrubutora 1500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 12 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Bula, wrzuć fotki swoich crankow po pól roku użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 12 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Rozumiem waga, wagą. Ale ja mając do dyspozycji tyle kasy, wolałbym kupić Shimano XTR, którego na pewno będą wytrzymalsze i nie złapią tak szybko luzów- jeszcze się nie spotkałem z dobrymi(samymi) opiniami na temat ubijaków. Resztę kasy przeznaczyć na lżejsze pancerze czy jakieś carbonowe heble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bula Napisano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 nie mam żadnych fotków swojego bika, tym bardziej poszczególnych części EDIT: jeżeli to coś pomoze to tak wyglądają po roku http://i80.photobucket.com/albums/j193/BulaXC/DSC00544.jpg http://i80.photobucket.com/albums/j193/BulaXC/DSC00545.jpg niewiele widać bo robione telefonem, sory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 chyba brakuje jednego postu.... coz to sie stalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Shimano XTR? To już lepiej topowe Exustar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi