c1ach Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam, znalazłem pewną piastę http://www.allegro.pl/item543359580_chosen...erpromocja.html Miał ktoś może styczność z tą piastą? 4 maszyny za tą cenę - to brzmi nieźle, tylko ciekawe co to za bębenek i jak uszczelniona Nie wiem jaka jest jej normalna cena bo nie znam tej firmy, ale na aukcji napisane że to "super promocja". Kolejna kopia Novateca? Z tego co widzę to nie jest to firma marketowa, bo robią też droższe piasty. Jeśli ktoś miał jakikolwiek kontakt z tą piastą lub podobnym modelem tej marki to proszę o opinię Ja słyszałem, że są całkiem niezłe i znane głównie w USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Nie porównujmy gówna (Novatec) do twarogu (wiadomo). Piasty CHOSEN w gronie BMX są znane i lubiane i pewnie każdy by za nie dał dupę. W świecie MTB jakoś nie bardzo a to z powodu, że pewien koleś z Łodzi słabo z marketingiem współpracuje i wychodzi na to, że CHOSEN jest porównywany do Novateca (Joy Industrial). Bębenek jest normalny 8/9S Shimano, uszczelnienie standardowe - czyli uszczelki w łożyskach pod metalowymi kapturkami. Korpus bębenka jest stalowy, w nim znajdują się 3 pieski (zapadki). Dwa łożyska są na oś, dwa na bębenek. Przed majówką mają się pojawić w Polsce pisty megaza######iste również w kolorze czerwonym, oczywiście cena też będzie większa. Wystarczy spojrzeć w katalog i zobaczyć co Ci "nieznani" Tajwańczycy mogą tam zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Normalna cena, przynajmniej w tym sklepie to 60zł. Cena i waga jak najbardziej kusi, ciekawe jak to się w praktyce kręci. Też jestem ciekaw opinii ludzi, którzy mieli z nią styczność i bardzo chętnie coś na jej temat poczytam. Jeszcze jest piasta, też Chosen, z tego samego sklepu za 40zł (przynajmniej jakiś czas temu była) i waga bardzo ładna - 125g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 A ja się dzisiaj dowiedziałem, że Chosen ma coś wspólnego z piastami mtb Boplighta, które nie były za bardzo chwalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filia Napisano 11 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Hej Negatywne opinie dotyczyły tyko piast z technologią MGC (120 zazębień na obrót). boblight też zaczął robić takie piasty i też zaczęły się sypać bębenki nawet po 30-40km.. Ja mam w swoim góralu najwyższy model chosen'a wlaśnie z MGC no i już jedną rozwaliłem, ale bez problemu wymienili mi na nową. na razie jest ok i piasta ładny pogłos daje na zjazdach :] O piastach bez MGC nie słyszałem złych opini. Dają rade. Po paru sezonach wypada wymienić maszynóweczki, ale to jak w każdych maszynówkowych. Koszt nie jest duży i mamy bardzo dobre krajowe tanie łozyska :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojo4x Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam Osobiście jestem użytkownikiem piasty Chosen bez MGC o której ktoś już tutaj wspominał i musze wam powiedziec ze jest naprawde warta polecenia. Uzywam jej w 4X gdzie działaja naprawdę duze siły i piasta spisuje sie bardzo dobrze, nawet jak by cos bylo nie tak to z gwarancja naprawdę niema problemu. Jak by ktoś chcial sie o cos zapytac to podaje gg:5571392 POZDROWER ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Lazy Cię wysłał PR robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.