Skocz do zawartości

[piasta tylna] Chosen A5017B

c1ach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znalazłem pewną piastę

http://www.allegro.pl/item543359580_chosen...erpromocja.html

Miał ktoś może styczność z tą piastą? 4 maszyny za tą cenę - to brzmi nieźle, tylko ciekawe co to za bębenek i jak uszczelniona :) Nie wiem jaka jest jej normalna cena bo nie znam tej firmy, ale na aukcji napisane że to "super promocja". Kolejna kopia Novateca? Z tego co widzę to nie jest to firma marketowa, bo robią też droższe piasty. Jeśli ktoś miał jakikolwiek kontakt z tą piastą lub podobnym modelem tej marki to proszę o opinię :) Ja słyszałem, że są całkiem niezłe i znane głównie w USA.

Nie porównujmy gówna (Novatec) do twarogu (wiadomo). Piasty CHOSEN w gronie BMX są znane i lubiane i pewnie każdy by za nie dał dupę. W świecie MTB jakoś nie bardzo a to z powodu, że pewien koleś z Łodzi słabo z marketingiem współpracuje i wychodzi na to, że CHOSEN jest porównywany do Novateca (Joy Industrial).

Bębenek jest normalny 8/9S Shimano, uszczelnienie standardowe - czyli uszczelki w łożyskach pod metalowymi kapturkami. Korpus bębenka jest stalowy, w nim znajdują się 3 pieski (zapadki). Dwa łożyska są na oś, dwa na bębenek.

Przed majówką mają się pojawić w Polsce pisty megaza######iste również w kolorze czerwonym, oczywiście cena też będzie większa. Wystarczy spojrzeć w katalog i zobaczyć co Ci "nieznani" Tajwańczycy mogą tam zrobić.

Normalna cena, przynajmniej w tym sklepie to 60zł. Cena i waga jak najbardziej kusi, ciekawe jak to się w praktyce kręci. Też jestem ciekaw opinii ludzi, którzy mieli z nią styczność i bardzo chętnie coś na jej temat poczytam. Jeszcze jest piasta, też Chosen, z tego samego sklepu za 40zł (przynajmniej jakiś czas temu była) i waga bardzo ładna - 125g.

Hej

Negatywne opinie dotyczyły tyko piast z technologią MGC (120 zazębień na obrót). boblight też zaczął robić takie piasty i też zaczęły się sypać bębenki nawet po 30-40km..

Ja mam w swoim góralu najwyższy model chosen'a wlaśnie z MGC no i już jedną rozwaliłem, ale bez problemu wymienili mi na nową. na razie jest ok i piasta ładny pogłos daje na zjazdach :]

O piastach bez MGC nie słyszałem złych opini. Dają rade. Po paru sezonach wypada wymienić maszynóweczki, ale to jak w każdych maszynówkowych. Koszt nie jest duży i mamy bardzo dobre krajowe tanie łozyska :]

Witam

Osobiście jestem użytkownikiem piasty Chosen bez MGC o której ktoś już tutaj wspominał i musze wam powiedziec ze jest naprawde warta polecenia. Uzywam jej w 4X gdzie działaja naprawdę duze siły i piasta spisuje sie bardzo dobrze, nawet jak by cos bylo nie tak to z gwarancja naprawdę niema problemu. Jak by ktoś chcial sie o cos zapytac to podaje gg:5571392

POZDROWER ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...