rendzik Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Nowy zacisk prezentu się właśnie tak, Chodź nazywa się Light jego waga wcale nie jest taka Light 24-25g (tak wskazywała moja waga) Co oczywiście mi się bardzo nie podobało Tak więc Pilnik w Dłoń, oczywiście standardowe napiłowania z obu stron i juz wyglada lepiej, z doświadczenia wiem iż lepiej nie piłować po całości bo kończy się to zniszczeniem zacisku po kilku dniach jazdy, minimalnie papierem sciernym starłem troszkę materiału po całości aby nie było farby, następnie coraz to wyższy nr papieru ściernego pasta Tempo i lekka polerka Zastosowałem także śrubę aluminiową M6 przez co musiałem przegwintować ten wałek który jest "nakrętkom dla śruby", oraz go przewierciłem na wylot Po położeniu na wadze już ładniejszy wynik 19g wiem że to dużo ale troszkę się ścigam i nie chce mieć kłopotów. A wygląda tak, Zdjęcia robione komórka dlatego nie ma na wadze bo i tak nie było wydac ;/ jak będę miał aparat uaktualnie projekt.
MrJ Napisano 15 Lutego 2009 Napisano 15 Lutego 2009 Ode mnie jedna uwaga - uwaga z siłą skręcania śruby i pilnowania żeby strazłka znajdowała się na linii wcięcia podsiodłówki... no chociaż an tym już i tak nie widać Ja miałem niestety już 2 takie zaciski i z w/w powodów oba pękły przy mocowaniu tej metalowej tulei. Teraz jeżdżę na Kalloyu za 10zeta, waga też jest zbliżona a dużo mocniej można go skręcić. Chyba jedyna część Accenta z której jestem NIEzadowolony...
Mod Team Pixon Napisano 15 Lutego 2009 Mod Team Napisano 15 Lutego 2009 Zysk 6g niewiele, chociaż z drugiej strony zbić tyle na samym zacisku już jest dobrze. Modyfikacja elementu jest do poprawy moim zdaniem. Przede wszystkim mowa o otworach, które powycinałeś. Reszta ok.
rendzik Napisano 15 Lutego 2009 Autor Napisano 15 Lutego 2009 Nic nie było wycinane, tylko i wyłącznie pilnik. Co do wytrzymałości to miałem już taki w Kobie i nic nie pękało, teraz zrobiłem trochę km na szosie i jest ok, sztyca się nie opuszcza, tylko za mocno alu śrubę uciąłem ;/
rockrider Napisano 3 Listopada 2009 Napisano 3 Listopada 2009 Niezła robota Fajnie wygląda, ja dzis też zaczełem odchudzac zacisk jak skoncze to zaprezentuje na forum
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.