rafalek940 Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam mam pytanko chciałbym sie zapytac ile mam miec powietrza w moim amorku z tym ze jest to 100 mm i waze 67 kg jakby mi ktos pomogł to byłbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Tyle żeby sag wynosił 20% jak ma być miękko lub 15% jak ma być bardziej sportowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Ja na 65kg dawałem ok 90PSI jak lubisz...daj koło 100PSI i popuszczaj aż będzie odpowiednio miękki. Używałem r7 super LO ale to taka sama komora;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekacek Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ja przy 69kg dawałem nawet 70psi i podkręcałem tłumienie kompresji żeby geometria była jak przy 80mm ale był to dupny pomysł bo amorek tracił dużo na komforcie i niewiele mniej pompował. O dziwo dużo lepiej łyka wyboje (małe, duże, tarki) przy wyższych ciśnieniach (80-90) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ogólnie zauważyłem jak miałem R7 że ciśnienie musi być ściśle określone, przy zbyt małym - muli, przy zbyt dużym - jest sztywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzinho Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam dołącze się do tematu z tym że mam Rock Shoxa Tore 318 Solo Air i ważę 80 kg.Na ile podpompować...tak żeby było bardziej sportowo..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bula Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Trochę dziwne pytanie. Pompujesz tyle ile tobie najbardziej pasuje, lub tyle ile wymaga teren (w przypadku 'cięższych' tras). Pompka w dłoń i testujesz, nikt Wam nie odpowie jednoznacznie na pytanie ile napompować lub jaki ustawić sag, to kwestia indywidualna (waga, upodobania, przyzwyczajenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Chciałem odkopac ten temat gdyz napompowałem moj r7 na ok 70 PSI i wazy 69 kg i działa git ale mam wrazenie ze dobija a jak dam wiecej to jest twrady strasznie Prosze o pomoc Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcupine Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Mam ten sam problem,jakby nie pompował to jest albo za twardy albo na granicy dobijania gdy chce sie go ustawić by działał bardziej płynnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.