Stachmaister Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam!! Dzięki lekturze FR.org udało mi się złożyć taki o to rowerek: Rama; Decathlon Rockraider 9.1 (skok 90mm) Damper; Decathlon X-fusion Stery; Decathlon (no name;p) Widelec; Rock shox Tora 318 disc (skok 130mm) blokada na goleni Korba; truvativ firex 3.3 team Suport; zestaw z korbą;p Pedały; Alu no name Kierownica; Ritchey Mostek; Ritchey comp Rogi; M-Wave Sztyca; Rockraider Siodło; fizik Nsine Hamulce; Avid BB5 przód/tył 180mm/180mm Klamki;Avid Fr5 Manetki; Deore LX 3x9 (aluminiowe śrubki;p) Przerzutka przód; sram X-gen Przerzutka tył: Shi XTR M-970 Kaseta; Deore LX Łańcuch: Accent PRO Piasty: Shi Deore M475 disc Szprychy; DT Champion 2.0 czarne Obręcze; DT X455 Opony; Maxxis Wormdrive (agresywniejszy bieżnik na razie nie potrzebny) Dętki: Panaracer Chwyty; no name Pancerze; podobno jakieś wypaśne;p Na razie myślę że rowerek prezentuje się całkiem fajnie. W planach mam wymienić damper, pedały SPD i cały czas się zastanawiam nad kołami bo te deorki jakoś nie budzą mojego zaufanie po przejechaniu już ładnych paru km. Czekam na wasze opinie i rady dotyczące ewentualnych modyfikacji, Co zmienić w pierwszej kolejności. Mam w tym momencie tak około 700zł na mody. Jak myślicie w co warto zainwestować tą kasę?? Na razie tylko jedno zdjęcie, później postaram się wrzucić jakieś zdjęcia w plenerze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 No rzeczywiście wygląda nieźle. Tylko tylni błotnik mi się nie podoba Ale to już indywidualna sprawa. Pedały jakieś fajne wstawić. Koła, hmmm, to fakt że piasty deore najlepszymi opiniami się nie cieszą. Mam, LX-y i o wiele lepiej w sumie też nie jest. Co do dampera, to nie jest to wyrób decathlona X-fusion O2 zapewne tam siedzi, tylko nie wiem jaki http://www.x-fusion-shox.com/ ogólnie to złe dampery nie są, tylko nie wiem jak wygląda ich serwis w Polsce. O ile w ogóle wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Błotnik w rzeczywistości nie wygląd tak źle. A z resztą pogoda się poprawi to i błotnik będzie ściągnięty, a teraz jest tylko po to by nie leciało na placy Co do dampera mój błąd, nie zdążyłem edytować, damper to decthlon DAS Sport o2 tak jest na damperze. Nie wiem skąd mi się wziął X-fusion przepraszam za błąd. A co do dampera znalazłem SID-a XC ale to w innym dziale. Co do kół to myślałem albo o całych mavic-ach crossride albo o jakiś fajnych piastach na maszynówkach i zapleść je na obecnych obręczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 16 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Niedawno w mojej maszynce pojawiła się piasta przednia DT 370 w porównaniu do starej shimano to jest bóstwo i wizualnie i mechanicznie Mam już pedały pd-m535 czekam na buty i przesiadam się na spd możliwe, że w wakacje wymienie amortyzator ale to zależy od obecnego właściciela na chwilę obecną cieszę się myśle dość ciekawą maszyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.