Skocz do zawartości

[rower] aspekt czy unibike

marcus98

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki wielkie

Spodobał mi się ARKUS VIP 2.5 Stardust i naprawdę się poważnie nad nim zastanawiam, wobec tego mam jeszcze jedno pytanie czy przy wzroście 185cm i wadze 92kg rozmiar 21 tego roweru będzie odpowiedni?

Napisano

Unibike ma dobre ceny, ale materiał ram (choć mają dobrą geometrię) jest słaby, dość często pękają. Mi np. po półtorej roku popękała rama Vipera a komuś innemu we Flite 08...

Napisano
Spodobał mi się ARKUS VIP 2.5 Stardust i naprawdę się poważnie nad nim zastanawiam, wobec tego mam jeszcze jedno pytanie czy przy wzroście 185cm i wadze 92kg rozmiar 21 tego roweru będzie odpowiedni?

Tak, dla twojego stylu jazdy powinien być odpowiedni.

Napisano

Witam!

Podobnie jak autor tego tematu chce kupić rower.

Zastanawiam się nad GT Avalanche Expert, ale w sklepie gdzie chciałbym go kupić nie prowadzą tej marki. Mają tylko Unibike, Kellys, Giant, Author. Zaproponujcie mi coś z tych firm. Rower ma być MTB - hardtail do 3000 tyś. Wzrost 170 cm, waga 73 kg, facet. Dziękuje za dobre propozycje:)

Napisano

Po dokładnych oględzinach twoich propozycji całkowicie się z tobą zgadzam. Unibike ma zdecydowanie najlepszy sprzęt, ale z tego co słyszałem ma słabą ramkę :/ Author hmm... tu z kolei płacimy za firmę słabszy sprzęt niż w unibike'u i ten amor RST jakoś mnie nie przekonuje:/ Podobnie jest w Kellysie ( tam jest santour). Giant oferuje lepszą ramę kosztem osprzętu, no cóż "coś za coś". Zdecydowanie Giant i Unibike są tu najlepszą propozycją. Kellys'a i authora odrzucam, ponieważ oferują zbyt mało jak na tą cenę (to jest tylko i wyłącznie moja opinia:) ). Unibike Expert kusi dobrze dobranymi częściami ( lepszy osprzęt niż u konkurencji) i swoim wyglądem ( ten na rok 2009 wygląda naprawdę apetycznie:) ). Giant zdecydowanie bardziej wiarygodna firma niż Uni co nie znaczy, że uni jest gorszy. Wybór jest trudny, ale na pewno któryś z tych 3 wybiorę - jeszcze posłucham co ma do powiedzenia na temat tych rowerków sprzedawca :rolleyes: Dziękuję za propozycje na pewno się przydadzą.

Ps. wszystkie firmy oferują ramy tylko 17, 19 cali, czy na mój wzrost ramka 19 nie będzie za duża??, bo 17 wydaję się być mała :/, aha mają jeszcze meridy, których zapomniałem dopisać :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...