Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Witam. Zakończyłem swój jakże wyczekiwany projekt:D. Pierwsze wrażenia z jazdy piorunujące, dla mnie szok Oczywiście na plus. Dobra, nie będę zanudzal. Z tym, że linki i pancerze i chwyty były ważone w sklepie, dlatego nie mam ich fot na wadze. Koło tylnie ważone z kasęta alivio, której realna waga wynosi 371g. Reszta ważona osobiście. Rozpiska: Bar Ends (rogi) PRO SL + korki 65 Brakes (hamulce) Avid Single Digit 7 362 Brake Levers (klamki) Avid FR-5 149 Cables (linki i pancerze) Shimano 150 Casette (kaseta) XT 264 Chain (łańcuch) XTR 2008 290 Crankset (korby) XT 2008 z suportem 868 Derlr (Front) (przerzutka przód) Shimano Deore XT fd-m760 168 Derlr (Rear) (przerzutka tył) Sram x-9 222 Fork (widelec) Rock Shox Reba SL 2008 [piwoty, pancerz, manetka] 1708 Frame (rama) giant xtc 2007 16" + piwoty + zacisk + miski 1582 Grips (chwyty) no name 37 Handlebar (kierownica) Tioga Taskforce XC 124 Headset (stery) Cane Creek + podkładki 59 Pedals (pedały) Shimano 520-tki 378 Seat (siodełko) Selle Italia SLR XP 179 Seatpost (sztyca) Syncros 237 Shifters (manetki) Sram x-9 267 Skewers (zaciski kół) Shimano 124 Stem (mostek) Smica 90mm 109 Tire (Front) (opona przód) Nobby Nic 2008 461 Tire (Rear) (opona tył) Racing Ralph 2008 454 Top Cap: (Top cap) - Giant + stalowa śruba 15 Tubes (dętki) 2 x Schwalbe 378 Wheel (Rear) (koło tył) xm317+ dt champion +LX 1043 Wheel (Front) (koło przód) xm317+ dt champion +LX 865 Link do paru fotek: Części na wadze - http://picasaweb.google.pl/marcin.knopik/CzesciNaWadze# Foty bika: http://picasaweb.google.pl/marcin.knopik/XtC# Planowane zmiany: zakup karbonowego koszyka na bidon, zmiana dętek na flyweight, zmiana zacisków na bolt ony i zmiana pedałów na exustary. Wszelkie sugestie mile widziane. Z tego miejsca chcę wszystkim podziękować, szczególnie tacie za pomoc finansową bez którego nie byłoby tego bika Także innym forumowiczom za wszelkie rady na gg. Nie będe wymieniał, bo Oni wiedzą o kogo chodzi a byłoby mi przykro gdybym z podniecenia nowym rowerem kogoś pominął DZIĘKUJE ! Cytuj
Robert Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Jest dobrze! Na serio mi się podoba i kiedyś musisz dać się przejechać Cytuj
Wax Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Osz Ty Pięknie wyszło ! Hhehe, dwa bardzo podobne rowery, zarówno pod względem doboru części jak i wagi A nie mówiłem, że super się jeździ ? Życzę powodzonka i wielu przemiłych kilometrów na tej ramce Cytuj
Skiba_TG Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 No wreszcie zlozony jest ;] Calkiem ładny ten dual Cytuj
Black Magic Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 No wreszcie go widzimy ;D Rower ładnie zgrany kolorystycznie.. i korbę swoją widzę nic tylko teraz trenować ;D Powodzenia w sezonie ! Cytuj
Kubus18 Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Tak powinna wyglądać każda rozpiska. Ładny Cytuj
Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Autor Napisano 7 Lutego 2009 Dziękować, dziekować Co do rozpiski, waga tego tylnego koła może się różnić, bo w końcu to matematyka. Ale o <10kg nie walczę, więc myśle użytkownicy z forum nie bedą mi robili problemów, że nie ma fot niektórych wag Ale jestem szczęśliwy Cytuj
Wax Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Ciśnij na rower, a nie dziękujesz Jak masz napompowaną Rebę ? Cytuj
Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Autor Napisano 7 Lutego 2009 Nawet nie wiem Tak jak byla napompowana przez ostatniego właściciela, teraz muszę zamówić pompkę do niej i brunoxa ;D Cytuj
Desperados Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Ładny rowerek. Zawsze podobały mi sie te Gianty jak najwięcej jak najlepszych kilometrów na rowerku życze, pozdro Cytuj
Ślawus Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 no rowerek piękny, tylko skróć ten przewód od manetki amortyzatora bo jeszcze się o niego potkniesz Cytuj
omen Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 no w końcu rebe od Siebie widzęęę ogólnie ładnie.. pytanie mam 1.. jak z siodłem wygodne Ci ? bo widać, że już mocno wyjeżdżone i ułożone pod 4 litery.. prosimy o dobre tarcze Cytuj
Nawrotek Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 ale tych giantów narosło xD Miodzio bajk nie ma co ;D w kwietniu we wro się widzimy xD Cytuj
Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Autor Napisano 7 Lutego 2009 Siodło kupiłem od tomeksa, na razie zrobiłem na nim 30km ale jedno moge stwierdzic, jest wygodniejsze niż te co miałem w Leader Foxie Tarcze będą, ale to jak odłoże kase na jakiś porządny i lekki zestaw kół i hampli Cytuj
tomeks Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Oj przepraszam, siodło wcale nie było wyjeżdzone Rowerek bardzo przyjemny, życzę przyjemnego użytkowania Cytuj
Iron Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 jest super teraz pozostają drobiazgi przyjrzałbym się pedałom, dętkom i kiedyś w przyszłości może koła:) Cytuj
siwyex Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 No w końcu... Ładnie wyszło, za niedługo będziemy kombinować z waga żeby urwać... Cytuj
Gevera Napisano 7 Lutego 2009 Napisano 7 Lutego 2009 Ekhm. Drogi Ciastkorzu, przemawiam ja: Giganty mi się nie podobają. Jak dla mnie, to paskudy jakich mało. Ale na Twój sprzęt spojrzę łaskawym okiem i powiem, że jest całkiem, całkiem porządnym towarkiem. Reasumując, wszystkie laski we wsi Twoje! Dziękuję, dziękuję. Cytuj
omen Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Oj przepraszam, siodło wcale nie było wyjeżdzone Rowerek bardzo przyjemny, życzę przyjemnego użytkowania jest wyjeżdżone zobacz kształt nowego a tego to zobaczysz.. ogólnie maszynka Cytuj
Ciastkorz Napisano 8 Lutego 2009 Autor Napisano 8 Lutego 2009 Wyjeżdzone czy nie, mi pasuje Jak myślicie, pasowałby tu Tune Speedneedle ? Forczek mógł być biały, ale mi się czarny lepiej podoba ;D Lukashs mi posłał fote z białym, i IMO tak lepiej jest. I jakiegoś smaczku dodać by się przydało, tylko nie wiem czym Cytuj
Ciastkorz Napisano 8 Lutego 2009 Autor Napisano 8 Lutego 2009 Nokony też już ma dużo osób U mnie też będą, ale jak przesiąde się na tarcze :] Cytuj
grzegorz1974paszek Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Tune Spedneedle pasuje do każdego roweru - i ja mało co - dodaje smaczku. A tu pedały - smaczek i lżejsze niż obecne http://cgi.ebay.de/1-Satz-Look-Quartz-MTB-...A1%7C240%3A1318 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi