Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam. Zakończyłem swój jakże wyczekiwany projekt:D. Pierwsze wrażenia z jazdy piorunujące, dla mnie szok Oczywiście na plus. Dobra, nie będę zanudzal. Z tym, że linki i pancerze i chwyty były ważone w sklepie, dlatego nie mam ich fot na wadze. Koło tylnie ważone z kasęta alivio, której realna waga wynosi 371g. Reszta ważona osobiście. Rozpiska: Bar Ends (rogi) PRO SL + korki 65 Brakes (hamulce) Avid Single Digit 7 362 Brake Levers (klamki) Avid FR-5 149 Cables (linki i pancerze) Shimano 150 Casette (kaseta) XT 264 Chain (łańcuch) XTR 2008 290 Crankset (korby) XT 2008 z suportem 868 Derlr (Front) (przerzutka przód) Shimano Deore XT fd-m760 168 Derlr (Rear) (przerzutka tył) Sram x-9 222 Fork (widelec) Rock Shox Reba SL 2008 [piwoty, pancerz, manetka] 1708 Frame (rama) giant xtc 2007 16" + piwoty + zacisk + miski 1582 Grips (chwyty) no name 37 Handlebar (kierownica) Tioga Taskforce XC 124 Headset (stery) Cane Creek + podkładki 59 Pedals (pedały) Shimano 520-tki 378 Seat (siodełko) Selle Italia SLR XP 179 Seatpost (sztyca) Syncros 237 Shifters (manetki) Sram x-9 267 Skewers (zaciski kół) Shimano 124 Stem (mostek) Smica 90mm 109 Tire (Front) (opona przód) Nobby Nic 2008 461 Tire (Rear) (opona tył) Racing Ralph 2008 454 Top Cap: (Top cap) - Giant + stalowa śruba 15 Tubes (dętki) 2 x Schwalbe 378 Wheel (Rear) (koło tył) xm317+ dt champion +LX 1043 Wheel (Front) (koło przód) xm317+ dt champion +LX 865 Link do paru fotek: Części na wadze - http://picasaweb.google.pl/marcin.knopik/CzesciNaWadze# Foty bika: http://picasaweb.google.pl/marcin.knopik/XtC# Planowane zmiany: zakup karbonowego koszyka na bidon, zmiana dętek na flyweight, zmiana zacisków na bolt ony i zmiana pedałów na exustary. Wszelkie sugestie mile widziane. Z tego miejsca chcę wszystkim podziękować, szczególnie tacie za pomoc finansową bez którego nie byłoby tego bika Także innym forumowiczom za wszelkie rady na gg. Nie będe wymieniał, bo Oni wiedzą o kogo chodzi a byłoby mi przykro gdybym z podniecenia nowym rowerem kogoś pominął DZIĘKUJE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Jest dobrze! Na serio mi się podoba i kiedyś musisz dać się przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Osz Ty Pięknie wyszło ! Hhehe, dwa bardzo podobne rowery, zarówno pod względem doboru części jak i wagi A nie mówiłem, że super się jeździ ? Życzę powodzonka i wielu przemiłych kilometrów na tej ramce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 No wreszcie zlozony jest ;] Calkiem ładny ten dual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Magic Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 No wreszcie go widzimy ;D Rower ładnie zgrany kolorystycznie.. i korbę swoją widzę nic tylko teraz trenować ;D Powodzenia w sezonie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Tak powinna wyglądać każda rozpiska. Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Dziękować, dziekować Co do rozpiski, waga tego tylnego koła może się różnić, bo w końcu to matematyka. Ale o <10kg nie walczę, więc myśle użytkownicy z forum nie bedą mi robili problemów, że nie ma fot niektórych wag Ale jestem szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ciśnij na rower, a nie dziękujesz Jak masz napompowaną Rebę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Nawet nie wiem Tak jak byla napompowana przez ostatniego właściciela, teraz muszę zamówić pompkę do niej i brunoxa ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ładny rowerek Koła z bikestacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ładny rowerek. Zawsze podobały mi sie te Gianty jak najwięcej jak najlepszych kilometrów na rowerku życze, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 no rowerek piękny, tylko skróć ten przewód od manetki amortyzatora bo jeszcze się o niego potkniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 no w końcu rebe od Siebie widzęęę ogólnie ładnie.. pytanie mam 1.. jak z siodłem wygodne Ci ? bo widać, że już mocno wyjeżdżone i ułożone pod 4 litery.. prosimy o dobre tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 ale tych giantów narosło xD Miodzio bajk nie ma co ;D w kwietniu we wro się widzimy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Siodło kupiłem od tomeksa, na razie zrobiłem na nim 30km ale jedno moge stwierdzic, jest wygodniejsze niż te co miałem w Leader Foxie Tarcze będą, ale to jak odłoże kase na jakiś porządny i lekki zestaw kół i hampli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Oj przepraszam, siodło wcale nie było wyjeżdzone Rowerek bardzo przyjemny, życzę przyjemnego użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 jest super teraz pozostają drobiazgi przyjrzałbym się pedałom, dętkom i kiedyś w przyszłości może koła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 No w końcu... Ładnie wyszło, za niedługo będziemy kombinować z waga żeby urwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ekhm. Drogi Ciastkorzu, przemawiam ja: Giganty mi się nie podobają. Jak dla mnie, to paskudy jakich mało. Ale na Twój sprzęt spojrzę łaskawym okiem i powiem, że jest całkiem, całkiem porządnym towarkiem. Reasumując, wszystkie laski we wsi Twoje! Dziękuję, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Oj przepraszam, siodło wcale nie było wyjeżdzone Rowerek bardzo przyjemny, życzę przyjemnego użytkowania jest wyjeżdżone zobacz kształt nowego a tego to zobaczysz.. ogólnie maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Wyjeżdzone czy nie, mi pasuje Jak myślicie, pasowałby tu Tune Speedneedle ? Forczek mógł być biały, ale mi się czarny lepiej podoba ;D Lukashs mi posłał fote z białym, i IMO tak lepiej jest. I jakiegoś smaczku dodać by się przydało, tylko nie wiem czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 nokonami ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Nokony też już ma dużo osób U mnie też będą, ale jak przesiąde się na tarcze :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Tune Spedneedle pasuje do każdego roweru - i ja mało co - dodaje smaczku. A tu pedały - smaczek i lżejsze niż obecne http://cgi.ebay.de/1-Satz-Look-Quartz-MTB-...A1%7C240%3A1318 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi