Skocz do zawartości

[sklepy]Hity i wtopy - czyli jak się "bawią" polskie sklepy

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem ciekawy na jakie "cukiereczki" w polskich sklepach trafiliście? Chodzi mi tu o wtopy w stylu rażąco błędnych opisów, zdjęć, reklamowanie konkurencji lub innych zdarzeń.

A poniżej na co ja trafiłem :).

Widziałem różne kwiatki ale to rozwaliło mnie na łopatki.

http://www.hadronsport.com/index.php?main_...roducts_id=1108

Wiedziałem, że opinie o HadronSport są różne ale żeby strzelać sobie w nogę takim zdjęciem.

Pozdrawiam!

Marcin

zresztą "tamci" też swoje skądś wycieli... zwróćcie uwagę na fragment "painta" który się ostał pomiędzy ramieniem korby a tłem ;)

zresztą "tamci" też swoje skądś wycieli... zwróćcie uwagę na fragment "painta" który się ostał pomiędzy ramieniem korby a tłem :)

Foto pochodzi z oficjalnej strony dystrybutora jak i reszta zdjęć ze sklepu "tamtych". Niektóre ze zdjęć są czyszczone i dlatego mogła zostać obwódka. Jednak dystrybutor i zasady współpracy z nim na to zezwalają.

A niektórzy zamiast poszukać u dystrybutora wola iść po najkrótszej lini oporu i łoić foty od konkurencji razem z ich logo.

• 2 tygodnie później...

ok racja w tym wypadku zrobili błąd... ale generalnie jeśli chodzi o zdjęcia i rzetelne opisy to jest bardzo ciężki temat....

najlepiej gdyby dystrybutorzy podsyłali pliki .xml i zdjęcia.... wtedy by się to tylko podczepiało po bazę danych i po kłopocie :D niestety to co robią nasi dystrybutorzy nie zawsze może zadowolić zarówno pośredników jak i klientów....

często jest tak że towar zdąży już pojechać do sklepów a dystrybutor ma tyły w związku z realizacją zamówień pakietowych (tak by sklepy miały towar na sezon) i w tym momencie niestety ale zaniedbują aktualizację zdjęć , opisów czy jak ma to miejsce teraz CEN !

ostatnio miałem "przyjemność" aktualizowania oferty butów shimano na 2oo9 , i tutaj prosty przykład --> but shimano sh-wm 40 na magazynie i na stronie mamy rozmiarówkę a shimano polska ? no cóż możecie szukać na ich stronie jak znajdziecie to dajcie znać :thumbsup:

inny przykład "biała" obręcz alex rims XCR 100 D u dystrybutora --> http://ampbike.pl/kategoria/8,Obrecze_xc__...26_x32otw_.aspx

pomijam fakt że jak na stronie shimano polska klikniemy już konkretny but to opis jest po angielsku..... polskie opisy owszem są , ale tylko w papierowej wersji katalogu.... co więcej jak poczytałem te opisy to myślałem że spadne z krzesła co by tu przytoczyć hmmmm kojarzycie zapewne w butach DX shimano (symbol boajże mp66) sznurowadła są osłonięte takim "językiem" zapinanym na rzep - według katalogu shimano są to "specjalnie wzmacniane sznurowadła" opisy są tam generalnie mało praktyczne i wyglądają na zrobione w jakimś automatycznym translatorze.

pochwalić shimano za to należy za to że np... kod paskowy buta zgadza się dokładnie z rozmiarem i symbolem (np but sh-m086 czarny w rozmiarze 44 będzie mial pod kodem kreskowym napis SPDSHM086L44

jak przypomną mi się inne rzeczy to na pewno jeszcze napiszę :wacko:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...