mjack Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Witam, może ktoś z Was używa?? http://polphone.pl/u/p2756_MG950d_GPS_logg...th_reciever.php Proszę o opinie.
AdiLbn Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 Witam używam Ja swój licznik kupiłem na allegro ale jest to ten sam model. Tylko że jest jedna rzecz o której nie jest wspomniane...mianowicie trzeba dokupić nadajnik GPS(bez tego licznik nie wyświetli żadnych danych) Ja zakupiłem Pentagram'a za niecałą stówkę i komplet działa bezbłędnie. Jedyne co to jeszcze nie doszedłem jak ustawić zegarek(niby satelitarny ale trzeba cofnąć czas a sposób opisany w instrukcji coś nie chce działać ale czekam na odzew dystrybutora). Ekran jest duży i bardzo czytelny wieczorem jest rewelacyjne podświetlenie tak więc w każdych warunkach widać wskazania licznika. Ciekawym atutem jest to że system mocowania pozwala umieścić licznik na mostku(na kierownicy też można)...a przy jego wymiarach jest to bardzo korzystne rozwiązanie Zalałem go parę razy przy myciu ale nic mu to nie zaszkodziło. Tak więc polecam...ale myślę że łączny wydatek ponad 300 złotych za licznik to nie jest mała cena
mjack Napisano 22 Lutego 2009 Autor Napisano 22 Lutego 2009 Poważnie mówisz z tym dodatkowym gps-em? Ja niedawno kupiłem, no i działa! Włączam i mam wszystkie pomiary jakich dokonuje ten licznik, jeszcze nie testowałem zapisu śladu przejechanej trasy. Może masz jakiś inny model, jeżeli masz ten sam to pewnie coś z nim nie tak...
maciejtca Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 AdiLbn przeciez tam nic nie trzeba dokupic to jest odbiornik GPS wlasnie z DataLogerem Mam od 4 miesiacy, i dziala super, z calym sumieniem moge polecic.
AdiLbn Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 No to w takim razie ja nie wiem o co kaman ale bez nadajnika GPS licznik nie pokazuje żadnych wskazań... Albo ja się gdzieś zakręciłem albo nie wiem...ale zawsze jak jeźdzę to mam przy sobie jeszcze nadajnik...z ciekawości spróbuję go kiedyś wyłączyć....
JKrzysztof Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Witam ! Do tego urzadzenia nie_trzeba niczego dokupOwac chyba ze ktos nie_posiada modulu Bluetooth . Mozna tez sciagac zarejestrowana trase przez usb . Aktualna pozycje mozna odczytac na komÓrce lub laptopie , niestety na wyswietlaczu nie_da sie jej wyswietlic . Pozdrawiam Krzysztof
AdiLbn Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 Zwracam honor:) Zarówno wam koledzy jak i producentowi/dystrybutorowi(choć dalej nie dostałem odpowiedzi na maila:/) Przepraszam za nieświadome wprowadzenie w błąd:( Właśnie wróciłem z nocnej przejażdżki i licznik działa sam w sobie i NIE POTRZEBA nadajnika GPS...przepraszam jeszcze raz za podanie błędnej informacji w pierwszym moim poście w tym temacie. Oby do wiosny koledzy i koleżanki bo zmarzłem dzisiaj niesamowicie! ( minus 7 zobaczyłem na termometrze jak wróciłem do domu:O ) P.S Radze zgasić podświetlenie albo przesunąć licznik w bok podczas jazdy w totalnych ciemnościach...ja zgasiłem bo mnie po prostu raził po oczach dzisiaj...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.