Skocz do zawartości

[nawigacja GPS]

mjack

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam używam ;)

Ja swój licznik kupiłem na allegro ale jest to ten sam model.

Tylko że jest jedna rzecz o której nie jest wspomniane...mianowicie trzeba dokupić nadajnik GPS(bez tego licznik nie wyświetli żadnych danych)

Ja zakupiłem Pentagram'a za niecałą stówkę i komplet działa bezbłędnie.

Jedyne co to jeszcze nie doszedłem jak ustawić zegarek(niby satelitarny ale trzeba cofnąć czas a sposób opisany w instrukcji coś nie chce działać ale czekam na odzew dystrybutora).

Ekran jest duży i bardzo czytelny wieczorem jest rewelacyjne podświetlenie tak więc w każdych warunkach widać wskazania licznika.

Ciekawym atutem jest to że system mocowania pozwala umieścić licznik na mostku(na kierownicy też można)...a przy jego wymiarach jest to bardzo korzystne rozwiązanie :icon_wink:

Zalałem go parę razy przy myciu ale nic mu to nie zaszkodziło.

Tak więc polecam...ale myślę że łączny wydatek ponad 300 złotych za licznik to nie jest mała cena :rolleyes:

Napisano

Poważnie mówisz z tym dodatkowym gps-em? Ja niedawno kupiłem, no i działa! Włączam i mam wszystkie pomiary jakich dokonuje ten licznik, jeszcze nie testowałem zapisu śladu przejechanej trasy. Może masz jakiś inny model, jeżeli masz ten sam to pewnie coś z nim nie tak...

Napisano

AdiLbn przeciez tam nic nie trzeba dokupic :)

to jest odbiornik GPS wlasnie z DataLogerem :)

Mam od 4 miesiacy, i dziala super, z calym sumieniem moge polecic.

Napisano

No to w takim razie ja nie wiem o co kaman ale bez nadajnika GPS licznik nie pokazuje żadnych wskazań... :thanks:

Albo ja się gdzieś zakręciłem albo nie wiem...ale zawsze jak jeźdzę to mam przy sobie jeszcze nadajnik...z ciekawości spróbuję go kiedyś wyłączyć.... :002:

Napisano

Witam !

Do tego urzadzenia nie_trzeba niczego dokupOwac chyba ze ktos nie_posiada

modulu Bluetooth .

Mozna tez sciagac zarejestrowana trase przez usb .

Aktualna pozycje mozna odczytac na komÓrce lub laptopie , niestety na wyswietlaczu

nie_da sie jej wyswietlic .

Pozdrawiam Krzysztof

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zwracam honor:)

Zarówno wam koledzy jak i producentowi/dystrybutorowi(choć dalej nie dostałem odpowiedzi na maila:/)

Przepraszam za nieświadome wprowadzenie w błąd:(

Właśnie wróciłem z nocnej przejażdżki i licznik działa sam w sobie i NIE POTRZEBA nadajnika GPS...przepraszam jeszcze raz za podanie błędnej informacji w pierwszym moim poście w tym temacie.

Oby do wiosny koledzy i koleżanki bo zmarzłem dzisiaj niesamowicie!:) ( minus 7 zobaczyłem na termometrze jak wróciłem do domu:O )

P.S

Radze zgasić podświetlenie albo przesunąć licznik w bok podczas jazdy w totalnych ciemnościach...ja zgasiłem bo mnie po prostu raził po oczach dzisiaj...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...