Skocz do zawartości

Stan szlaków/warunki atmosferyczne

kylos91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie! Postanowiłem utworzyć taki temat, gdyż część osób nie wie jakie warunki panują w różnych miejscach na naszych szlakach, czy nie ma jakiś utrudnień, remontów... To może ja zapytam pierwszy :) Orientujecie się może w jakim stanie pod względem wilgotności jest ścieżka wokół zalewu? Można spokojnie przejechać nie będąc w błocie?

Napisano

Spoko xD To dzięki za info wybiorę jakieś asfalty lepiej :) Bo jutro ma być 7 stopni i trochę przebłysków słońca z tego co mi wiadomo :)

Napisano

Ale po błocie też się fajnie jeździ. Tylko że jedynym problemem jest później z czyszczeniem roweru i siebie samego :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Uwaga ostatni dzwonek dla tych, co zamierzają serwisować swój rower xD Bowiem za mniej więcej 10 dni wróci do nas naprawdę piękna i słoneczna pogoda. Od 15-19 stopni więc warto warto zacząć zbierać siły xD

Napisano

Z prognoz to nie wynika ale może masz jakieś znajomość.

Też się nie mogę doczekać pogody bo zakupiłem rower z miesiąc temu i nie miałem jeszcze okazji żeby się nim przejechać w normalnych warunkach :)

Nie szybko idzie ta wiosna bo już się doczekać nie mogę.

Pozdrower

Napisano

ktoś wie może jaki jest stan ścieżki nad zalew. Bo bym się z chęcią wybrał na jazdę ale trochę szkoda mi rowerku.

Napisano

A więc xD Ścieżka nad zalew ogólnie jest w przejezdnej kondycji. Łącznik ulicy Muzycznej ze ścieżką (obok ogródków działkowych) jest błotnisty więc polecam jazdę z mniejszą prędkością na tym kawałku. Poza tym widziałem, że komuś się spodobała kostka na odcinku przy cukrowni. Pomijając trochę kawałków rozbitego szkła ścieżka jest sucha (choć w niektórych miejscach zalega trochę śniegu (np przy LKJ). Tam też należy zwolnić (by uniknąć dwupasmówki na plecach). Dość dużo pieszych, rowerzystów mniej. Jutro będzie jeszcze ładniejsza pogoda, więc polecam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ktoś odwiedzał może zalew po ostatnich opadach śniegu? Ścieżka na dąbrowie jest przejezdna? Wybieram się w sobotę ale właśnie zastanawia mnie stan ścieżki...?

Napisano

Skoro temat o "różnych przeszkodach"... Czy to normalne w lbn żeby policja patrolowała ścieżkę rowerową radiowozem? <_< Lecę sobie dzisiaj przed 15 wzdłuż Bystrzycy na wysokości Parku Ludowego, podnoszę głowę a na czołówkę jedzie mi centralnie środkiem ścieżki policyjna astra rozpędzona minimum do 50km/h. Chyba chłopaki znaleźli sposób na ominięcie korków w godzinach szczytu :rolleyes: Szkoda że nie zdążyłem wyciągnąć telefonu i nagrać całej sytuacji.

Napisano

W korku w końcu jest większe spalanie, a z budżetem policji ciężko :) . Co do różnych przeszkód to w lesie nad zalewem leżą w pewnym momencie ścięte sosny, trzeba nosić rower. W starym lesie w dużej części błoto, nad zalewem sucho.

Napisano

Może to jakiś napalony rowerzysta i z przyzwyczajenia ciśnie ścieżką? :) Te sosny porażka, nie da się ominąć :/

Nie wiem czy widzieliście w mmlublin, że ktoś napisał odnośnie tego syfu na ścieżce i dostali odpowiedź, że ścieżka jest sprzątana ileś razy... Zauważyliście kiedykolwiek żeby było sprzątane? :P

Napisano

Oooo a ja zauważyłem, że ubytek na wysokości cukrowni został już uzupełniony i można spokojnie śmigać całą szerokością ścieżki :]

Napisano

Witam!

Wczoraj po południu byłem na ścieżce wokół zalewu. Sezon rowerowy rozpocząłem. Ścieżka przejezdna. Za ostatnim nowo wybudowanym odcinkiem ścieżki za ośrodkiem Marina w stronę mostu trwają następne prace nad utwardzeniem ścieżki. Po deszczu na tym odcinku może być grząsko i ślisko, ale wczoraj spokojnie można było przejechać.

W lesie sucho i żadnych utrudnień nie było na drodze.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Na ścieżce rowerowej utrudnienia na wysokość kościoła na ul Jana Pawła. Remontowane są skrzyżowania te mała i poprawiają kostkę z tego powodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...