zNaFcA Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam serdecznie Poszukuję roweru do szeroko pojętego dirtu, w większości jazda po lasach, czasami trasa asfaltowa bądź wycieczki rowerowe. Maksymalna kwota to 2000zł. Mile widziane inne propozycje w tej cenie Serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Northtec'a omijaj, bo to typowy marketowy rower wyposażony w lepsze części. Do tego w cenie sporo przekraczajacej jego wartość. Wybierając między undergroundem i signem skłaniałbym się w stronię signa ds2. Ewentualnie szukaj rowerów z 2008 po niższych cenach. Lub haro thread 8 http://rowerowy.com/rowery/dirt_street/haro_thread_8 . Lekko przekracza Twoj budżet, ale sądzę, że lepiej dołożyć trochę i mieć sprzęt w którym nic na dzieńdobry nie nadaję się do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zNaFcA Napisano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Co do Northtec'a widzę, że opinie są podzielone. Bodajże we wrześniowym Bike Board umieścili test Northtec Blade 2 i wypadł nadzwyczaj pozytywnie. Ile w tym prawdy- nie wiem. Bardziej liczą się dla mnie opinie forumowiczów Co do Underground Zone One a Sign DS2- to mam rozumieć, że Sign posiada lepszy osprzęt, jednak troszeczkę odpycha mnie jego rama- mianowicie brak poziomych haków i nie wiem czy warto ufać ramom aluminiowym. Dotąd usłyszałem na ten temat różne wypowiedzi. Zaciekawiła mnie pewna opcja http://mkbikeonline.com/sklep/product_info...roducts_id=3738 Rower składany na ramie NOX na dobrych częściach Podobnie sprawa wygląda z NS Holy. I tu nasuwa się pytanie czy to może nie lepsza opcja i w miarę potrzeby kupić np. dobry amortyzator. Przerzutki nie są mi niezbędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Z tych trzech to jednak Kross zdecydowanie wygrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 I nox i holy są na sztywnych widelcach i na singlu. Pisałeś, że najwiecej będziesz jeździł po lasach, więc cięzko Ci będzie. Skłaniałbym się raczej w stronę haro, lub też ns central (ale to już z 2500zł). Co do ram aluminiowych - dobrze zrobione i z dobrych materiałów potrafią wytrzymać wiele. I wcale nie są słabsze od stali. A haki poziome przydają się jedynie przy singlu (przy przerzutce tylnej nie mają większego znaczenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zNaFcA Napisano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 A czym KROSS konkretnie wygrywa? :] poza tym ciekawi mnie ta alternatywa którą podałem w linku A z wymienionej czwórki najbardziej przemawia do mnie Haro Thread 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 haro to taki najbardziej dirtowy z nich. ale ja bym wolał 1ke niz 8ke. do latania zdecydowanie polecam single speeda tanie przerzutki tłuczą sie jak głupie no i przy glebie bardzo łatwo je rozwalić, a przy tym uszkodzić koło (jak sie wkręci w szprywchy). No ale jak chesz dużo jezdzić (o podjazdy mi głównie chodzi) to przerzutka lepiej. a z tej pierwszej trójki to zdecydowanie polecam signa ds2! o rame sie nie obawiaj jak na razie słyszałem tylko o 1 przypadku złamanego ORYGINALNEGO signa ma dobry sprzęt i teraz po sezonie jest za niezłą kase. ostatnio za 1800 go widziałem na allegro. o amora sie nie martw za bardzo bo to raczej lepsza kontrukcja niz gile itp, na które ludzie klną bo łamią im sie na dircie - a nie do tego są stworzone. natomiast space jest zbudowany do dirtu holy świetny rower - ale bardziej na street no chyba ze nie strasze Ci latanie ze sztywnym widelcem ten składak na noxie jakoś do mnie nie przemawia. rama jest okropnie cięzka z tego co słyszałem. rower niby złozony do streetu, ale opony to nieporozumienie ;/ jakbyś uzbierał troche wiecej to kupisz sobie ns central 2 http://rowerowy.com/rowery/dirt_street/central2 romet tez planuje wydanie jakiegoś składaka na ramie butterfly za troche powyżej 2k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zNaFcA Napisano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Sztywniaka się nie boję. Sam posiadałem w zeszłym roku składaka na ramie prodigy, ale niestety dość szybko mi się rozleciał. Tylko i wyłącznie z mojej winy Co do Holy- wielu ludzi poleca mi singla do takiej jazdy, poza tym sam mam z tym trochę doświadczenia. Co do przerzutek- nie są one mi niezbędne i jeśli w dircie ew. w streecie więcej przeszkadzają niż ułatwiają to zmienię uwarunkowania na singla. Mimo wszystko powoli zaczynam się skłaniać właśnie do Holy, kumpel na takim śmiga w streecie, więc mam pewne rozeznanie na temat tego roweru. Geo jest wprost bajeczne, rower zwarty, świetnie wykonany i zwrotny. Jedyne co po pewnym czasie może wymagać wymiany, to obręcze i ew. opony. Boję się, że w Signie, bądź w Haro będę musiał więcej czasu poświęci na utrzymanie roweru w dobrym stanie a nie na samą jazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 sign a holy to całkiem 2 inne bajki JA bym powiedział ze sign jest dobry do dualu, albo początków dirtu/streetu natomiast holy to gotowy sprzęt stworzony przez ludzi którzy w tym siedzą i raczej bezproblemowo powinien znosić średniozaawansowaną jazde w stricie ja bym brał do streetu holy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zNaFcA Napisano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Znalazłem dość ciekawą aukcję na allegro, mianowicie http://allegro.pl/item554656449_rower_dc_d...t_freeride.html Oczywiście amortyzator od razu idzie do wymiany. Chcę tylko wiedzieć, czy ten rower nadaje się do dirtu i jakiegoś lekkiego fr. Rama ma opinie pancernej, jednak odstrasza mnie to, że rower mógł być ostro katowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Takiego roweru jeszcze nie widziałem. Streetówka z kołami 24 na ramie do dualu ;P ja bym poprosił o zdjęcie z boku bo moim zdaniem ten rower będzie długi jak cholera w dodatku z małymi kółkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zNaFcA Napisano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 niestety takiego zdjęcia nie posiadam mam tylko zdjęcia poszczególnych elementów Co do ramy- jeździ mi się na niej wygodnie i jak dla mnie jest idealna, miałem okazję nim pojeździć i sprawił wrażenie solidnego i zadbanego. Wszystko działa jak należy. Niestety nasze "miejskie" hopki musieliśmy zlikwidować, ale za to mamy ciekawą trasę na powiedzmy lekki fr I aktualnie tym się teraz kieruję. Proszę o szybkie propozycje do godziny 18 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michur94 Napisano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam wszystkich . To mój 1 post i chcę się dowiedzieć co sądzicie o rowerze Northtec blade II (http://allegro.pl/item594811350_extra_dirt_dual_northtec_blade_ii_nowa_kolekcja.html) Co sądzicie o nim ?Czy pasuje do mnie? Moje dane : Waga 40 kg , Wzrost 150 cm , mam 14 lat. Dziękuje wam wszystkim za odpowiedź oraz gorąco pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 ktoś tu northteca używa ;P z tego co widze to chyba drobny z Ciebie chłopak wiec nie wiem czy taką maszyne poderwiesz ;P powiedz do czego ma służyc ten rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 ja mam northeteca i polecam kupiłem za nie całe 1600zł i jeszcze nic mi sie nie zwaliło więc polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.