Skocz do zawartości

[amortyzator] Tora 318SA stuka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Po ostatnich wycieczkach moja Tora zaczęła nieprzyjemnie i głośno stukać. Stuk wydobywa się przy ugięciu, nie zależnie czy to w połowie skoku czy na początku. Co ciekawe, jak zrobiłem sobie przerwę w jeżdżeniu stukanie ustało, dziś po przejechaniu 5 km nadal nie występowało. Ale kiedy zatrzymałem się i ruszyłem znowu zaczęło stukać... Wie ktoś może czym jest to spowodowane i jak temu zaradzić?

Napisano

Tam w środku coś się zsunelo z czegoś, nie pamiętam ale to w miarę normalne zjawisko. Poszukaj na tym forum, bo z tego forum o tym zjawisku wiem.

Napisano

Wyczytałem że prawdopodobnie oring spadł z spodu tłumika, ale jednak nie w moim przypadku. Wszystko jest na swoim miejscu. I amor stuka nawet z wyjętym tłumikiem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Czy dobrze wyczytałem, z manuala, że do komory z tłumikiem wlewam 130ml 5W, do solo air około 3ml 15W i od dołu do obu lag po 15ml 5,10 lub 15W? Może macie jakieś inne spostrzeżenia, np po zmianie oleju na gęstszy/rzadszy wasza tora zaczęła lepiej chodzić? Chodzi mi o model 318 Solo Air. I rozumiem, że kwestia oleju motul/motorex jest bez znaczenia? Z góry dzięki za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...