slejter Napisano 3 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Zwracam się z pytaniem do użytkowników hamulców avid juicy wszelkiej maści, których klamki hamulcowe są dwuczęściowe. Pękła mi owa ta obejma . Może ktoś z was ma taką część i chciałby się nią ze mną podzielić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack807 Napisano 12 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Poszukaj dobrego tokarza i zabiesz ze sobą to obejme . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 13 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 taniech chyba będzie kupić klamkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Od razu wybaczcie mi odkopywanie tematu ale, jak się skończyła sprawa ? Mam podobny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Zapodaj fote bo niektore rzeczy da sie ratowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://selevan.ovh.org/obejma.jpg < czerwonym zaznaczyłem pęknięcie. Próbowałem skleić distalem - nic. Narazię myślę nad: wyrobieniem 2 takich sam obejm "prostych" bez tego wycięcia w środku u tokarza, spawaniu (z tym gorzej bo nie znam nikogo w okolicy kto spawa alu, a jak już spawają to całe konstrukcje stalowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veldrinn Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Takie obejmy na skale przemysłową są kute albo odlewane. Żeby zrobić taką obejmę nie trzeba tokarza, a frezera. Potrzeba ci wymiarów ew oryginalna część, jeśli w zakładzie jest frezarka kopiująca (kopiał). Nie wiem ile cię to wyjdzie. Spróbuj skleić klejem do połączeń elastycznych. A może sprobować grzewania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Oryginalną część mam, nie wiem tylko gdzie znajde zakład który mógłby takie coś zrobić na terenie Świebodzic/Wałbrzycha/Świdnicy, będę musiał poszukać. We wtorek udam się do zakładu gdzie są spawacze, frezarze, tokarze i się popytam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veldrinn Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Najtaniej i najszybciej byłoby zaspawać pękniecie. Wtedy nie będziesz sie musiał martwić czy nie pęknie na szwie (chyba, że ktoś zrobi fuszerkę ) na 90 % zrobią to za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Boje się że element nie wytrzyma/jest zbyt mały ;-) No ale zobaczymy co fachowcy powiedzą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Dostałem obejmę z zakładu, pieknie wygląda, za cholere jej nie zniszcze teraz i waży z 50g ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja miałem tyle ze w klamkach od v'ek (jakieś badzeiwie) poniekąd podobnie. Ktoś, zapewne ich pierwszy właściciel je rozcią w połowie, znaczy obejme zeby sie łatwiej demontowały. I powiem wam ze sie holery mocno trzymały kiery ... Mysle ze jak by w miejscu pekniecia równo ucią lekko podpiłował płaszczyzne styku obejmy z klamką i skrecił to by równie dobrze trzymała, ale tylko mi sie wydaje... ale skoro masz juz 2 obejmy mozesz przetestowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A po polsku można ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Sel - tak na przyszłość jakbyś złamał następną , pytaj po serwisach, jak już nie będzie ratunku, czasami zdarza się że zamawiają takie rzeczy od producenta, np w Harfie mieli, bo kiedyś sam dzwoniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 69zł za 2 obejmy, dzień dobry nazywamy się (orżnij klienta) Harfa-Harryson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dostałem obejme od kolegi, o cene więc w Harfie nie zdążyłem zapytać, cholernie drogo sobie za to wołają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulex Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ja podczas montazu nowyh Avidów 3 złamalem taka obejme ale od tylnego hamulca:) ktorego uzywam bardzo rzadko:) Wziąłem sobie blaszke ok 2-3 mm do pieca rozgrzalem wygiąłem odpowiednio na starej kierownicy pozniej tylko nawiercic otworki, oszlifować i jazda:) jak nrarazie jest ok rok bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arszen Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam. Wybaczcie za odkopanie tego tematu ale mi również przydałaby się taka obejma (do avid juicy 7 lub 5). Niestety w moim przypadku spawanie nie wchodzi w grę (nie mam już jej). Może ktoś z forumowiczów ma taką obejmę do odsprzedania lub możne wie gdzie ową kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 W Harfie to za "dzień dobry" płaci się 5 dych. Podobno nowa klamka do J5 kosztuje 70zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 W Harfie to za "dzień dobry" płaci się 5 dych. Podobno nowa klamka do J5 kosztuje 70zł. gdzie? Bo w harfie chyba 250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Jak byłem w serwisie to ktoś wspominał. Jak będę następnym razem to się zapytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Idzcie do tokarza to wam dorobi, tak jak mi ;-) Ciut ciężkie to w porównaniu do oryginalnej obejmy ale za to jakie wytrzymałe ! ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.