Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] Avid Juicy Three

slejter

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się z pytaniem do użytkowników hamulców avid juicy wszelkiej maści, których klamki hamulcowe są dwuczęściowe. Pękła mi owa ta obejma :). Może ktoś z was ma taką część i chciałby się nią ze mną podzielić?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

http://selevan.ovh.org/obejma.jpg < czerwonym zaznaczyłem pęknięcie.

Próbowałem skleić distalem - nic.

Narazię myślę nad: wyrobieniem 2 takich sam obejm "prostych" bez tego wycięcia w środku u tokarza, spawaniu (z tym gorzej bo nie znam nikogo w okolicy kto spawa alu, a jak już spawają to całe konstrukcje stalowe).

Takie obejmy na skale przemysłową są kute albo odlewane. Żeby zrobić taką obejmę nie trzeba tokarza, a frezera. Potrzeba ci wymiarów ew oryginalna część, jeśli w zakładzie jest frezarka kopiująca (kopiał). Nie wiem ile cię to wyjdzie. Spróbuj skleić klejem do połączeń elastycznych. A może sprobować grzewania ?

Oryginalną część mam, nie wiem tylko gdzie znajde zakład który mógłby takie coś zrobić na terenie Świebodzic/Wałbrzycha/Świdnicy, będę musiał poszukać.

We wtorek udam się do zakładu gdzie są spawacze, frezarze, tokarze i się popytam ;-)

• Mod Team

Ja miałem tyle ze w klamkach od v'ek (jakieś badzeiwie) poniekąd podobnie. Ktoś, zapewne ich pierwszy właściciel je rozcią w połowie, znaczy obejme zeby sie łatwiej demontowały. I powiem wam ze sie holery mocno trzymały kiery ... Mysle ze jak by w miejscu pekniecia równo ucią lekko podpiłował płaszczyzne styku obejmy z klamką i skrecił to by równie dobrze trzymała, ale tylko mi sie wydaje... ale skoro masz juz 2 obejmy mozesz przetestowac :)

Ja podczas montazu nowyh Avidów 3 złamalem taka obejme ale od tylnego hamulca:) ktorego uzywam bardzo rzadko:) Wziąłem sobie blaszke ok 2-3 mm do pieca rozgrzalem wygiąłem odpowiednio na starej kierownicy pozniej tylko nawiercic otworki, oszlifować i jazda:) jak nrarazie jest ok rok bez problemów.

• 1 miesiąc temu...

Witam.

Wybaczcie za odkopanie tego tematu ale mi również przydałaby się taka obejma (do avid juicy 7 lub 5). Niestety w moim przypadku spawanie nie wchodzi w grę (nie mam już jej). Może ktoś z forumowiczów ma taką obejmę do odsprzedania lub możne wie gdzie ową kupię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...