xyzo Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Witam, więc jak w temacie, postanowiłem rozkręcić to cudeńko, lecz natrafiłem na pewnego "baboka". Lewa strona została rozłożona, bebechy wciągnięte (ta gdzie znajdują się elastomery i sprężynka). Natomiast z prawą mam poważny problem. Po wylaniu oleju, wyciągnąłem sprężynę, odkręciłem taki kapturek ze środka golenia wraz z nim wydobyłem element plastikowy i malutką sprężynkę (widoczne na zdjęciu), i teraz nie mam pomysłu ani wiedzy na temat jak wyciągnąć golenie, coś je ewidentnie trzyma. Ten metalowy okrągły element na spodzie lagi ma wewnątrz ścianki zrobione pod imbusa 10mm lecz kręcąc nim całość w środku golenia wraz z nim się przekręca. Do środka tego dolnego elementu można włożyć imbusa 3mm, lecz efekt kręcenia jest taki sam Czy jest jakiś sposób na rozebranie go na czynniki pierwsze? zamieszczam fotki głównego bohatera pod adresem http://deas.freehost.pl/ z góry dzięki za pomoc :]
xyzo Napisano 7 Lutego 2009 Autor Napisano 7 Lutego 2009 udało się wątek do zamknięcia :] jak komuś pomoże to długi imbus chyba 5 wchodzi od góry (do wewnątrz lagi) no i 10 się odkręca dół.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.