Umil Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Witam, słyszeliście już o tej kierownicy? Przy rozmiarze 25,4 jest bardzo lekka jak na taką cenę. Waży zaledwie 158gram. Nawet nie jest specjalnie brzydka. W tej cenie kiery ważą po 200gram. Accent Flatbar
c1ach Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Sam się nad nią zastanawiam i słyszałem, że współczynnik cena/jakość wysoki. Ale z ceną 31,8 przesadzili trochę... W wersji 25,4 za 40 zł warto kupić, i ja pewnie tak zrobię
Umil Napisano 3 Lutego 2009 Autor Napisano 3 Lutego 2009 Wiesz wg mnie nie warto nawet kupować 31,6 bo wtedy waga troszkę wzrasta a wtedy nie warto wydawać takiej kasy tylko kupić się ritcheya i większy lans jest
MrJ Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Miałem taką kierownicę i jestem za - waga realna jest faktycznie taka (+- kilka gram, zależy od sztuki), gięcie jest dość wygodne ale jednocześnie całość nie wygląda jak banan Plusem jest też to że ma bardzo trwałą anodę - jak usuwałem napis (zresztą też trwały, taką mam manię ) to szorowałem ją pumeksem z acetonem i nawet za bardzo się nie zmatowiła No ale tylko wersja 25,4 się opłaca, bo z ceną 31,6 faktycznie przegięli... Ogólnie - jeździłbym do tej pory, ale potrzebowałem szerszego rizera i tylko dlatego zmieniłem
Mod Team bogus Napisano 3 Lutego 2009 Mod Team Napisano 3 Lutego 2009 Mam tą kierownicę w rozmiarze 31,8 mm. Jest naprawdę świetna. Polecam. Ja wziąłem ją dla sztywności, cena i waga nie byly tu priorytetem. Chciałem też się wyróżniać z tłumu, bo niewielka ilość osób ma taką kierownicę, a Ritchey poprostu mi się nie podoba i jest według mnie przereklamowany. Ale jest wytrzymała, sztywna. Myślę, że wersja 25,4 też będzie ok. A napisy faktycznie są bardzo trwałe. Moja przeżyła też jedno spotkanie z betonem, nie ma żadnego śladu po tym.
lina Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 A co sądzicie o Fat&Flat, ma ktoś jakieś doświadczenia z użytkowania tego modelu?
Mod Team bogus Napisano 22 Lutego 2009 Mod Team Napisano 22 Lutego 2009 Kierownica bliźniaczo podobna do Flatbara. Cięższa według producenta o 1g. Myślę, że warto wziąć i cieszyć się jazdą.
lina Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 Flatbar i Fat&Flat zrobione są z innych stopów aluminium i są inaczej cieniowane. Nie znam się za bardzo na metalurgii i obrabianiu rur więc nie wiem na ile te różnice są znaczące.
Mod Team bogus Napisano 24 Lutego 2009 Mod Team Napisano 24 Lutego 2009 Tak, ale wątpię, aby zwykły użytkownik zauważył różnicę w szytwności i wytrzymałości którejś z nich.
creative1989 Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Mógłby mi ktoś podać srednicę wewnętrzną kiery Fat&Flat
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.