Skocz do zawartości

[kierownica] Accent Flatbar

Umil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, słyszeliście już o tej kierownicy? Przy rozmiarze 25,4 jest bardzo lekka jak na taką cenę. Waży zaledwie 158gram. Nawet nie jest specjalnie brzydka. ;) W tej cenie kiery ważą po 200gram.

Accent Flatbar

Napisano

Sam się nad nią zastanawiam i słyszałem, że współczynnik cena/jakość wysoki. Ale z ceną 31,8 przesadzili trochę... W wersji 25,4 za 40 zł warto kupić, i ja pewnie tak zrobię ;)

Napisano

Wiesz wg mnie nie warto nawet kupować 31,6 bo wtedy waga troszkę wzrasta a wtedy nie warto wydawać takiej kasy tylko kupić się ritcheya i większy lans jest ;)

Napisano

Miałem taką kierownicę i jestem za - waga realna jest faktycznie taka (+- kilka gram, zależy od sztuki), gięcie jest dość wygodne ale jednocześnie całość nie wygląda jak banan :P

Plusem jest też to że ma bardzo trwałą anodę - jak usuwałem napis (zresztą też trwały, taką mam manię ;) ) to szorowałem ją pumeksem z acetonem i nawet za bardzo się nie zmatowiła ;)

No ale tylko wersja 25,4 się opłaca, bo z ceną 31,6 faktycznie przegięli...

Ogólnie - jeździłbym do tej pory, ale potrzebowałem szerszego rizera i tylko dlatego zmieniłem ;)

• Mod Team
Napisano

Mam tą kierownicę w rozmiarze 31,8 mm.

Jest naprawdę świetna.

Polecam.

Ja wziąłem ją dla sztywności, cena i waga nie byly tu priorytetem.

Chciałem też się wyróżniać z tłumu, bo niewielka ilość osób ma taką kierownicę,

a Ritchey poprostu mi się nie podoba i jest według mnie przereklamowany.

Ale jest wytrzymała, sztywna.

Myślę, że wersja 25,4 też będzie ok.

A napisy faktycznie są bardzo trwałe.

Moja przeżyła też jedno spotkanie z betonem,

nie ma żadnego śladu po tym.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Flatbar i Fat&Flat zrobione są z innych stopów aluminium i są inaczej cieniowane. Nie znam się za bardzo na metalurgii i obrabianiu rur więc nie wiem na ile te różnice są znaczące.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...