KosteQ Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Zawsze możesz sobie wyczyścić owijkę i będzie prawie jak nowa. Ja tak jeździłem przez ponad pół sezonu do puki się nie zaczęła trochę rozwalać i zmieniłem manetki na gripy. Jak owinąłeś ją na raz to może być za mało dla Ciebie, ja miałem na raz i miałem lepszą kontrolę nad rowerem, z tego co zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Tak, zostało mi tyle owijki że jak się ta zniszczy to będę miał jeszcze 2 komplety. Owinąłem na raz i podoba mi się dla czego dla mnie akurat ma być za mało ? Mam niewielkie dłonie w połączeniu z rękawiczkami (bo tylko tak jeżdżę) powinno być ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Chodziło mi o to że niektórzy narzekają na to że jest za mało owijki jak na raz owiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jak owijałem to sprawdzałem czy mi będzie pasiło i pewnie będzie. Jak będzie mało to żaden problem nawinąć jeszcze raz. O tyle dobrze że te pierdółki nie są drogie Ma ktoś namiar na pianki Bontragera - 12/14g ? - to nie dla mnie, jakby co hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mają być pod koniec marca w SSC Telefon do SSC powinien wszystko wyjaśnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Ok, dzięki. Jak będą fajne i wygodne w miarę to się też skuszę, jednak teraz chcę pojeździć trochę na owijce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 fajnie wygląda ta owijka;) ożywia kokpit:) no i szukaj już nowych opon będzie 9kg;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Żeby nie było że cały czas siedzę na forum to się przyznam że akurat jak napisałeś to zmieniłem sobie avatar ;D Dzięki Iron Tak, chciałem trochę rozjaśnić a i jeździ się zacnie. Nigdy wcześniej nie jeździłem w MTB na owijce i podoba mi się, a nawinięta jest tylko jedna warstwa. Zostało mi jeszcze na 2 albo 3 komplety, więc jak te się zużyją to nawinę następne - 20zł to nie pieniądze. Szykuje się powoli kolejna zmiana wagowo-wyglądowa, ale to za jakiś czas wszystko się okażę Opony będą, ale nie wiem jeszcze co, tylu już miałem faworytów... . Myślałem też by zrobić myk z mleczkiem, ale wolę dętki póki co, w następnych obręczach będę się paćkał Opony: - RoRo 2.1, - Speed King SS, Przy w miarę dobrej selekcji (2x400g) na Rocketach mogę zyskać około 370g, a wtedy 9kg to już małe miki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 speed kingi to gowno po miechu juz sie nienadawaly do jazdy. niemowie o czestych kapciach a mialem wersje 500gramowe te tansze. duzo opon RoRo sie trawia ponizej 400. ja zamowilem moje w sklepie roerwowym sprowadzili mi po 119zl bez selekcji i wagi byly 410 i 390 czyli w normie 400srednio. imo dla mnie MTB bez tarcz to nie MTB tylko ATB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Co do Speed Kingów to są różne opinie, ale i tak skłaniałbym się ku RoRo. Raz że pasują do roweru (srebrne napisy) a dwa że dobre recenzje zbierają. Nie wiem jeszcze gdzie ew. bym kupował Schwalbe, wolałbym w stacjonarnym sklepie żeby poważyć, bo mimo próśb o lekkie egz. do sprzedających na necie, różnie bywało z wagami Nie każdy ma grube dupsko i musi hamować tarczówkami gotując je na każdym zjeździe, są tacy którzy ważą 60kg i v-ki wystarczają. Czy to MTB czy to ATB, wrażenia z jazdy są ważniejsze... . Teoria mnie nie bawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Może RoRo i do tego dętka z płynem? Ja chyba będe używał takiego rozwiązania w tym sezonie Bez paćkania się z płynem i można opony zmienić w każdej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 O tym nie pomyślałem ale pewnie wagowo nie wyjdzie zachwycająco... Zobaczymy jak RoRo się będą sprawować na dętkach, jeśli je kupię. Edit: Niby nie, to prawie tak jak ja teraz na dętkach Geax'a Danke, pomyślę nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dętki schwalbe xxlight po około 100g do tego po 40ml płynu spokojnie wystarczy i wychodzi około 250-260g, więc chyba nie najgorzej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 No cóż, każdy miał V i jeździ dalej wiec nie ma co wybrzydzać każdy ma co lubi, ważne, że jest zadowolony z efektu Mi się fulle i disc podobają, co nie oznacza, że na ht z v nie da się śmigać. Da się i to bardzo sprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 ja taka wage osiagnolem z 75ml z przodu mleczka i 92ml z tylu. imo nieiwme czemu z przedniego kola schodzi cisnienie powoli(390g). a tylnie musze pompowac 2x dizenie (410g). zeby sie nieozsczelnilo. imo na zawody beda dobre o mi jak sie kolko kreci to wiadome sie samo uszczelnia plyn joe jest rzadni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 to juz lepiej zaopatrzyc sie w RoRo ust upsss nieco wolno dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 I właśnie dlatego chyba nie będe ich używał z samym płynem. Zestaw dętka + płyn powinien się lepiej sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 upsss nieco wolno dzisiaj O co kaman ? Jak już będę miał RoRo to wtedy będę jeździł jak Bóg nakazał - na samych dętkach, jak będzie kaszana to będę kombinował z płynem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Zestaw dętka+płyn ma według mnie jeden minus. A mianowicie "przyszczypnięcie" dętki na jakimś np. korzeniu i wtedy jak będzie większa dziura niż chyba ok. 0,3cm(?) to może nie załatać. Wtedy i dętka do wyrzucenia/załatania a i płyn się wyleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ja jeżdze na bardzo niskim ciśnieniu tzn. przód około 1.5 atm, tył natomiast max 2.2 atm i nigdy nie miałem takiego problemu, więc dużo zależy od techniki jazdy Dla mnie akurat to rozwiązanie jest najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 14 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Z powodu problemów finansowych niestety muszę zrezygnować z kupna kół pod tarcze i samym tarczy, druga sprawa że przemyślałem wszystko i tarcze są mi nie potrzebne. Ważę nie wiele, nie chcę wozić zbędnego balastu i nie bardzo mi się chce wiecznie dłubać przy tarczach. Kupowanie tarcz tylko po to żeby wyglądać bardziej profi mnie nie podnieca. Złożę nowe koła pod V-ki, na razie liczę na co mnie będzie stać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 14 Marca 2009 Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Nie wiem o jakim dłubaniu mówisz myśląc o tarczach ...właśnie tarcze po pierwsze lepiej hamują po drugie na dłużej starczają zarówno klocki jak i tarcze po trzecie są bezobsługowe (mowa o zapychaniu pancerzy) a po czwarte i dla mnie bardzo istotne ...zużywasz tarcze to ją wymieniasz i po kłopocie a jak zajedziesz obręcz to dochodzą koszta kolejnej obręczy i zaplatania a sądzę że koszt DOBREJ obręczy jest wyższy niż dobrej tarczy , jedyne minusy to waga no i ew koszta ale ja np wolałem kupić komplet tylko na przód a potem dozbierałem do tyłu , w twoim przypadku możesz np złożyć jedno kółko i dołożyć jeden zacisk z klamką a przy przypływie gotówki możesz dołożyć tył ,chyba że strasznie zależy Ci na wyglądzie i symetryczności i nie możesz jeździć z jednym kołem takim a drugim takim, kończe mój wywód nie odbieraj tego jako jakieś pretensje ale myśle że albo ja Cie źle zrozumiałem z tym" dłubaniem" albo ty źle sie wyraziłeś rowerowe pozdro!! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Fotki terenowe z dzisiaj, jakość taka jak przystało na telefon komórkowy, a nawet gorsza : - - - - - Co do tarcz, "dłubaniem" określiłem wieczne ocieranie klocków o tarczę, odpowietrzanie i zabawę z docinaniem pancerzy. Obecnie mam wszystko gotowe pod V-ki i zostaję przy nich na ten sezon. Nie mam i nie będę miał pieniędzy na koła pod tarcze + tarcze. Co do zajeżdżania obręczy, obecnie mam XM317, jeździła naprawdę w zabójczych dla V-ek warunkach i ma się dobrze. Tak samo nie chcę kombinować z jedną tarczą na przodzie... Nie odbieram tego co piszesz źle ani jako pretencje Ja wiem jakie są zalety posiadania hamulców hydraulicznych w rowerze i właśnie chciałem na nie przejść, gdyby nie fundusze. Może na zimę coś wykombinuję - zobaczymy jak KRYZYS się dalej potoczy... $ + moja waga (max 61/62kg) = V-ki Rowerowe pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Rowerek jest extra na żywo, uwierzcie mi ;D opony, rurki się wymieni i będzie 9.xxx a wtedy będzie słooodkoo ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Widzę, że pomysł na fotki masz Bardzo ładny:) A, i nie zgapiaj odemnie koncepcji "no disc"! Ja wpadłem na to pierwszy, ha ;D Pozdrawiam Cię gorąco, niech moc XTC będzie z Tobą zawsze i wszędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi