Kogucik1912 Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Mam do Ciebie pytanko bo zauważyłem że masz śrubki kcnc w korbie....czy masz je przykręcone do oryginalnych tulejek shimano z korby xt czy do tych od kcnc bo ja szczerze mówiąc próbowałem przykręcić z tymi kcnc i nie dało rady:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 jak najbardziej srebrne pancerze.. rowerek bardzo ładny.. chociaż przy v brejkach bez rewelacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Mam do Ciebie pytanko bo zauważyłem że masz śrubki kcnc w korbie....czy masz je przykręcone do oryginalnych tulejek shimano z korby xt czy do tych od kcnc bo ja szczerze mówiąc próbowałem przykręcić z tymi kcnc i nie dało rady:( Tak z oryginalnymi, poszło bez problemu. Nie dało rady bo gwint nie pasuje, za krótkie, czy jak ? W korbie XT 08 oryginalne śrubki są też aluminiowe, więc spróbuj z tamtymi kominami... Omen, v-ki spisują się bardzo dobrze, nie "gotują" się przy moich 60kg, także na razie o kołach nie myślę. Tak jak pisałem w 1 poście tego tematu, są w planach koła i hydrauliki ale kiedy to będzie nie powiem...bo nie wiem... Dzięki za doradzenie z pancerzami i miłe komenty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 A może miałbyś ochote przetestowac taniego Nokona ? http://######ng-goods.shop.ebay.com/items/...p;_osacat=57262 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Hmm, ciekawa propozycja ! Będziesz to miał, czy znalazłeś ? W sumie taniej wychodzi niż Nokon...tylko jak z jakością tego ? Dzięki za info, jak będę miał kasę to wtedy już będę myślał co kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Taniej o połowe .Co do jakości - to poszukaj sobie jakichś opini w necie. Nie masz PayPala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 PayPala ma Nawrot także to żadne problem. Na mtbr. średnie opinie mają te Aztec'i... Mimo wszystko wolałbym zainwestować w Nokony, póki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Mimo wszystko wolałbym zainwestować w Nokony ..srebrne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Po ściągnięciu opony i dętki, oczom mym ukazała się pęknięta a raczej przerwana opaska marki Schwalbe...nie przejmując się zbytnio postawiłem zastąpić ją taśmą izolacyjną, to samo zrobiłem z przednim kołem gdzie opaska była cała. Opaski Schwalbe - 20g szt. (!!!) poszły do piekła a taśma izolacyjna - komplet na 2 koła - 8g W wyniku szeroko zakrojonych operacji rower schudł o 32g Obecna waga konstrukcji - 10.470g Niestety nie mam na razie kasy na większe akcje, ale to się zmieni , mam nadzieję, że nie długo Jakieś propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 NIE MAM RAD xD <wyedytowane> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 xD noooo, widzisz ! o to chodziło BTW.Ten brak rad tyczył się tylko Nawrota bo był trochę nadgorliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Dla mnie, to on już jest za lekki jakiś taki anorektyczny się wydaje, weź daj mu zjeść niech przybierze na wadze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Anorektyczny ? o.O ! To ino galopująca nadwaga jest i wszech obecny celullit (czy jak to się tam pisze) ;D On je wtedy kiedy pożera słabsze osobniki tej samej kategorii sprzętowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Jakaś aluzja do mojego bajka ^^ ? Osz Ty Jutro ide do banku po kredyt na ojca, kupie SLRy, Elixirki i będzie, do tego SIDa 09' i co? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Do Twojego ! Przecież nie do mojego I nic, ja złoże lżejsze koła niż Twoje SLRy, SIDa też się da lżejszego znaleźć a i tarczówki z FRM'a są lżejsze od Elixirków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Rowerek super chociaż mógł by być lżejszy . Czyżby mój rowerek, a dokładniej koła "zainspirowały" Cię do FRM'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Będzie lżejszy, spokojna baniura Zaciekawiły mnie piasty, bo obręcze sobie odpuszczę chyba....raczej na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Coś super lekka ta Twoja rama, masz zdjęcie bo nie wierzę, robisz super zdjęcia rowerowi to pewnie na wadze też masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nie mam na wadze, ważona była w sklepie, do domu przyjechałem już z korbą. Hmm...tylko tak się teraz zastanawiam czy była ważona z piwotami czy bez... Pamiętam jak dzisiaj że ważona była z hakiem, śrubkami i zaciskiem sztycy (30g) i waga wtedy pokazała - 1485g. Jeśli ważone było bez piwotów to trzeba doliczyć 20g na komplecie...czyli 1455 + 20 = 1475g Pwe swego czasu miał taką ramę i jemu ważyła bodajże, a raczej na pewno 1465g. Dzięki Fifi że zapytałeś, a w sumie zagiąłeś mnie...bo możliwe że z rozmachu nie uwzględniłem i brakuje tych 20g. Jak będę miał chwilkę to przeanalizuje to Masa ramy w zestawie z hakiem, piwotami, 2 śrubami i tak się będzie zmieniać, bo są w planie śrubki alu i piwoty Ti, więc wyjdzie coś w granicach 1460g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dobra wyszło na to że waga w sklepie była ważona BEZ piwotów, dlatego rama w rozpisce jest za lekka . Do ramy należy doliczyć 20g (komplet piwotów), całość wyniesie 1475g Tak jak pisałem wcześniej, to się zmieni, bo przyjdą piwoty Ti i 2 śrubki alu. Po tym zabiegu rama będzie ważyła ok. 1460g. Rower teraz waży 10.490g Dzięki ( ) Fifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Sztyca jest z setbackiem? Gdzie taka dorwales, bo juz mialem kupowac bez setbacka ale okazalo sie ze musi byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Zwykła sztyca, bez setbacka Dlaczego "musi" być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jakos po fotce widac ze masz 1 srube w sztycy i jest jarzemko przesuniete do tylu A co do setbacka to poprostu teraz mam, lubie jak siodlo jest wysuniete do tylu, a jak kupie bez to wtedy bede mial bardziej z przodu siodlo, ale to jeszcze musze kupic nowe siodlo i zobaczyc jak ulozone sa w nim prety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 IMO to jest setback http://www.performancebike.com/product_ima...93-BLK-SIDE.jpg U mnie jest malutki setbaczek... Jak to gdzie dorwałem ? 1 lepsza sztyca BOPlight'a, innych nie widziaałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Aha, ja pod pojeciem "setback" rozumiem ze sztyca wyglada tak http://centrumrowerowe.pl/upload/focus_9387_d.jpg jarzmo jest cofniete do tylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi