Wax Napisano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Jak mam zrobić pręty szare/srebrne skoro to goły carbon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Nie wiem, pomalować może jakoś? Ja tylko napisałem że mógł by się przydać w okolicach tego miejsca srebrny/szary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Zawsze można carbonem dookoła opierdzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Tylko po co, bo nie bardzo widzę sens by się w to bawić. Fakt, oplot kevlarovy jest zniszczony, ale takie już przyszło do mnie - bo jest używane. Za jakiś czas będą te pręty pasować do czegoś, nie bójce nic Nie będę tego malował bo srebrny w tamtym miejscu jest - śruby, rureczka i wałki - elementy z aluminium jak je przygotuję pójdą do anodowania na czerwono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Nie mi zgłębiać sens. Ja tylko odpowiadałem na post #626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Nowsze prety wygladaja ala 'pszczolka' do tego chyba najlzejsze przewody formuli oro puro i mamy ladnie pasujacy komplecik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Haha, jakby to zrobił to u mnie +1 respect Chris . . . No niby wiadomo, że przewody puro lżejsze od r1. Jednak skąd takie info ? Potwierdzone czymś ? Napisałem zmiana koloru, a nie prętów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Chris, wiem wiem jak wyglądają te nowsze pręty. Nie mam jednak zamiaru póki co zmieniać siodła tylko dlatego że pręty są takie a nie inne, mi się podobają, a raczej traktuje je tak - "są, działają i nie gryzą mnie w oczy". Kupno Tune'a było w moim przypadku czyściutką jak łza okazją i nie było/ma co wybrzydzać. Przewody ciekawa opcja, ale było by pstrokato wg. mnie Edytowane 25 Maja 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Sie rozumie Wax, mnie to zupelnie nic do tego ale innym kluje w oczy (mati199) Ja bym cos w tym mocowaniu walnal na zloto, sruby... Mam takowe z czerwonymi walkami i 'mnie to sie bardzo podoba' blink, blink Jak szukalem przewodow do r1 to gdzies sie natknalem na taki komentaz ze te przewody byly lzejsze nawet myslalem o nich, na ten czas jakos ten kolor mnie nie przekonal, musze wrocic do tematu bo teraz podobaja mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Chris, nie mnie nie gryzie. Ale jak już "ziom" dba o szczegóły to warto by i o to zadbać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 złoto może będzieeee w nie tak odległej przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Tu właśnie nie jestem pewien do końca. Bo tak jak pisze Nawrotek miałem w planie kupić tytanowe śruby do tarcz w kolorze złotym, do tego tytanowe śruby do adapterów i aluminiowe do zacisków - wszystko w złocie. Potem do kupić kółeczka do przerzutki z Token'a w kolorze złoto-czerwonym no i za jakiś czas złote zaciski kół. Co to tym sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Moim zdaniem złoto w rowerze jest wyrazem tęsknoty do sielskich klimatów imprez kulturalnych odbywających się w budynkach OSP. No offence... Pytałeś o opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Po za tym za napęd się weź od podstaw A nie kombinujesz "tuning" 772. 972 + jakieś 2x9 i wtedy Po za tym tak jak mówiłem, tym bardziej przy twojej wadze w hamulce spokojnie ładuj alu ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 troche Ci pośmiecę, ale co tam IMO złote dodatki jeszcze bardziej go ożywią i wykreują na racingówkę No i alu do hampli z probolta też spokojnie mógłbyś wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Po za tym za napęd się weź od podstaw A nie kombinujesz "tuning" 772. 972 + jakieś 2x9 i wtedy A kto powiedział, że ja chcę robić 2x9 na tej korbie ? Nigdzie nie widziałem takiego zapisku. Z pewnych części w napędzie to będzie XTR Shadow na tyle, reszty nie podam bo nie mam pojęcia co się trafi. Będzie alu przy adapterach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Gdzieś na zjeździe zgubiłem korki do kierownicy -2g 8925g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 I już ich nie będziesz wstawiał w ogóle? Zmniejsz ciśnienie w oponach, będzie lżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 A po co mi one ? Nie pełniły one u mnie żadnej funkcji. Co innego jak miałbym kierę carbonową to wstawiłbym jakieś alu, żeby rogi jej nie zgniotły. Nie muszę zmniejszać ciśnienia by było lżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 8911g - udało się zejść 14g poprzez zastosowanie aluminiowych śrub trzymających adaptery do ramy w kolorze złotym. Złote są też śruby w ramie, trzymające koszyk (którego nie używam) i top-cap'ie. Za jakiś czas więcej złotych akcentów. Rower będzie miał dodatki czerwono/złote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 (edytowane) Rower schudł 79g. Doszła korba XTR 960 - waga z suportem od XT 770 (bo lżejszy od XTR'a) - 783g Aktualnie XtC waży 8832g. Za jakiś czas kolejne zmiany (zaciski kół, pierdółki śrubkowe). Wciąż myślę o kokpicie i czekam na ceny nowych kierownic i mostków ze stajni Rotor'a. Edytowane 26 Czerwca 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 zapodaj fote z xtrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Fota będzie przy okazji, póki co musze umyć bajka bo jest po kąpielach błotnych xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 (edytowane) Szykuje się kolejny spadek wagi (o około 35g), muszę tylko przetestować, czy się sprawdzi. Chodzi o przednią przerzutkę z czasów Mistrzostw Świata w Atlancie xD. Korba XTR 960 jest z roweru @Nawrotka, więc na razie nie będę robił zdjęcia. Edytowane 27 Czerwca 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 a na czym nawrot smiga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi