Wax Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Przyszedł Nokon na resztę roweru, tj. v-ki + blokada. Nie wiem jak wagowo, jutro albo na weekend poważę to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 To royal mail nie klamie 4 dni... Mialem pytac business kolege ale czytam ze juz jest wiec ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 (edytowane) Royal Mail nigdy nie kłamie - powiesiłem sobie tą kopertę na ścianie - ozdabia mi pokój który jest jakby nie patrzeć w kolorze żółtym ;D W sumie z tego Nokona miało iść dla mnie kilka koralików których mi zawsze brakowało - reszta miała iść na Allegro, ale tak się złożyło, że pokombinowałem i mam zestaw przerzutkowy pod v-ki . Edytowane 2 Grudnia 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Takie pytanko mam. Ktoś kiedyś pisał, że jak się ma Nokona pod v-kę, to można zrezygnować z fajek. Jakim cudem jak koraliki przechodzą przez mocowanie ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Trochę jestem zaskoczony że dałes nienajlżejsze Nokony. A co do fajek - to potrzebna taka częśc http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=296718 [ na dole strony zdjęcie] lub ze starej fajki zrobic podobną. Ale możesz wtedy zaczepiac butem o pancerz , łuk bedzie większy niz z fajką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Nokon'a dokupiłem pod v-kę, waży tyle samo co normalny pancerz - 138g. Nie jest super lekko, ale z działania jestem w 100% zadowolony. Można lżej, ale muszę sobie zostawić cokolwiek na późniejsze odchudzanie Na tapecie są większe zyski, przy dobrym obrocie na kołach mogę zyskać ponad 500g. Dzięki za linka ! Przydał się, mam jakieś stare końcówki pancerzy i pasują idealnie Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Wax gdzie i za ile kupiłeś gripy Bontragera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Zadzwoń do ssc, powinni jeszcze mieć, kosztują chyba 35 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 eBay - 50zł w przezeliczeniu na zł z przesyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Ok dzieki a wygodne są? lepsze niż WCSa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Według mnie lepszą alternatywą są RXL, a waga też jest bardzo dobra. same korki to 5g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Moje Bontrager'y ważyły 12g bez korków, teraz docięte do Microshiftów ważą 8g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 To pewnie je kupie niedługo bo moje WCSa ważą 44g. Zawsze to troche zejde z wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Do tego są bardzo wygodne i nie ślizgają się na karbonowej (WCS) jak i aluminiowej (easton więc nie zupełnia gładka) kierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Obecnie pracuję nad mostkiem (BOP), póki co wychodzi 100g na Ti, zobaczymy co da się jeszcze zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 coś poza wymianą śrub planujesz?? myślisz że da się coś wyskrobać z takiego mostka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 To śruby przyjdą później, wyskrobane już jest i rozważam kolejne ingerencje w "ciało" mostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 To akurat do zestawu z mostkiem polecam : http://allegro.pl/item838123121_profesjonalny_kask_mace_hammer_09_full_face_m_l.html Nie no żartuje . Nacinałeś go może w miejscu pod Top Capem ? Tak jak np. W Thomsonie Elite. Ale chyba za cienkie ścianki ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Tak, jak będzie wypolerowany, pomalowany i gotowy do prezentacji to na pewno go zobaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Tuning Mostka. Nieźle, nieźle zobaczymy jak z wagą Ja w swoim Bopie mam takie coś, że jak wsadzisz palca do środka mostka to czuć nadmiar materiału coś takiego: Myślę, że tam można urwać z 1,5 - 2g A a bawił się ktoś w śruby przewiercone na wylot, ale z tytanu ? Edytowane 23 Grudnia 2009 przez kllnTToOn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Tam wiercone tytany....nylonowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Hehe nylon... i to jeszcze w mostku No może trochę przesadziłem z tym wierceniem, ale to tylko wizja Tylko co myślicie o tym, co napisałem wcześniej ? Jeszcze myślałem o takim czymś --> Edytowane 24 Grudnia 2009 przez kllnTToOn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Klinttoon, załóż sobie proszę Cię nowy temat w dziale komponenty xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 No założyłbym, ale nie mam umiejętności do takich rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 (edytowane) to czyli tak: Pozbycie się Lakieru z mostka - 2g Szlifowanie "pod top cupem: - 1-2g ?? Szlifowanie nadmiaru materiału od środka -2g Wyfrezowanie Otworu między śrubami -3-4g Wymiana śrub na Ti - 11g Wyzysk ca. 19-21g to sporo Ale jak jest w praktyce ? Wax Ile będzie ważył twój mostek ? Czyli razem mamy mostek o wadze ~95g 90mm Edytowane 2 Stycznia 2010 przez kllnTToOn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi