Wax Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 (edytowane) Jesteś wielki Grzegorz ! Manetki kupione Pedały - bardzo ciekawe, tylko nie wiem jak z trwałością, muszę się rozeznać. Póki co do wiosny na XTRach jeżdżę. Pozdro. Edytowane 1 Października 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ja takich pedałów używam w szosówce , trzymają się.Jeśli chodzi o hamulce - to możesz jeszcze polowac na Mirande/Vuelte Magnesium http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=3718 .A jeśli chodzi o rurki - to pewnie czytałeś już o Mortopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Sztyca jest w drodze, że tak "powiem", kierownica możliwe, że też będzie ale tego pewien nie jestem. V-ki na razie odpuszczę, bo portfel chudnie,... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 masz ok rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 no, rower całkiem fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2009 (edytowane) Ukradłem 129g - przytuliłem dziś manetki Microshift Nobu 3x9 - obie 100g. Zdjęcie w galerii. Przyciąłem gripy Bontragera i uszczknąłem 4g Waga całości - 9770g. Za kilka dni kolejne zmiany. Edytowane 7 Października 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ladnie, ladnie panie wax, te gripy to fajny pomysl, w porownaniu do xtr, nawet bez pianek, to ciagle ponad 100g roznicy..! pytanie jak to pracuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 8 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Dzięki Panie Chris Nie wiem jak to pracuje bo rower stoi od jakiś 3 tygodni nie ruszany, raz, że kilka części sprzedałem i nie mam jak wyjechać na testy a dwa, że kurowałem stopę - 5 szwów i nie mogłem jeździć. Jak przyjdą mi brakujące części to na pewno przetestuję i napiszę. Na sucho - całkiem przyjemnie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Pracuje to bardzo podobnie do gripów srama, z tym że skok wydaje się nieco mniejszy i jak dla mnie lepiej leżą w dłoni - ta guma ma fajny wzorek i dobrze się lepi do ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Z nudów wykręciłem śruby w pedałach, które miały zakrywać gwinty przed błotem. Ze względu na to, że mam już upatrzone nowe pedały te traktuje jako tym czasowe. -5g całość - 9765g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wowo3003 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Wrzuć jakieś foto manetek, chętnie zobaczyłbym jak to wygląda. Rower poza tym zrobiony z głową, jedyne, do czego mogę się przyczepić, to te pedały, ale o tym już nie dyskutujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 http://www.flickr.com/photos/tags/microshift/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Tak właśnie Pan Chris podał idealny link do zdjęć. Taka mała dygresja z mojej strony - carbonu to w nich nie zaznacie - manetka jest zrobiona z plastiku o fakturze a'la carbon - ale mi to nie przeszkadza, bardziej interesuje mnie wygoda i praca, która zapowiada się ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 (edytowane) Zobaczysz jak zaczniesz jezdzic. Chwyty sie delikatnie przemieszczaja co widac bardziaj w lewej niz prawej manetce. Beda ''odstepy'' miedzy guma a obudowa. Ja mam pianki, wiec moze to ma na to wiekszy wplyw. Tyl jest wporzo, ale przod zalezy od tego jak silna sprezyne masz w przerzutce. U mnie ciezko wrzucic na blat. Dzialaja zadziwiajaco dobrze jak na sam plastik i stalowa blaszke-rozbieralem Pozdrawiam. Edytowane 10 Października 2009 przez krzysiekmz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 http://www.nusiu.pl/shop/product_info.php?cPath=24&products_id=136 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 wax i co, jak te gripy bo juz mnie niezle kreci, jest to sh*t czy da sie z tym jezdzic, z tego co mowi krzysiek tyl jest spoko a jak z przodem tez mam tylko 2??? to byloby najtansze 100g... chlopie w droge i dawaj tu jakies wiesci bo ludzie sie niecierpliwia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Też może bym się skusił , teraz mam DC LX , do tego jakies lekkie klamki i ładnych pare g by ubyło.Tylko jakie klamki niezbyt drogie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 FR5 po tuningu, Sram 9.0 SL, albo Kooki. KCNC gną się jak zapałki a Extralite cholernie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2009 (edytowane) Nic nie mogę napisać bo sprzedałem kilka części i rower nie jest kompletny więc wyjechać nie mogę, najpóźniej w piątek pojade na testy. Niestety PocztaPolska się nie spieszy i muszę czekać. Na sucho chodzą idealnie, tył i przód chodzi idealnie - zobaczymy jak pod obciążeniem. Na pewno napiszę jak sprawdzę. Kooki polecam ale z zestawem Nokona albo Alligatora bbo ja na zwykłych pancerzach przy v-kach mam lekko gumową klamkę. Edytowane 10 Października 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ponad 30g w dół, przyszły dziś Avidy Ti (324g - do tuningu) i wymieniłem śruby na tytanowe (z avidów ) w lewym ramieniu korby (stare 10g, nowe 4g). Alles - 9731g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Chris będziesz musiał poczekać na testy Microshiftów, ponieważ dostałem wiadomość, że produkcja sztycy będzie miała większy poślizg, a nie mam innej by wsiąść i pojeździć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ukradłem 4g na top-cap'ie. Śruba + top-cap = 3g. Całość 9727g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 ladnie, ladnie zaczalem sie zastanawiac po co w ogole top cap.... jak bedziesz mial wszystko w komplecie i pogoda dopisze to daj znac jak nobu sie sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Szukałeś ? http://cgi.ebay.com/Only-Ti-Titanium-V-Brake-Pad-mount-Bolts-Avid-Shimano_W0QQitemZ270470048513QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item3ef9456b01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Póki co muszę odpuścić kupowanie pierdółek, gdyż zbieram na koła które chciałbym już wreszcie złożyć na zime/wiosnę. Kompromisów nie będzie, waga i pewność komponentów będą na 1 planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi