Wax Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 (edytowane) Za szybkiś... . Pozbycie się lakieru - 0g, może 0,5g szlifowanie pod top cup'em - nie miało miejsca szlifowanie nadmiaru materiału od środka - może 1g wyfrezowanie otworu między śrubami - nie miało miejsca wymiana śrub na Ti - połowicznie, na razie tylko 2 są Ti - ściągające mostek ze sterówką. Wynik ? - mostek Boplight Team XL 90mm na 2 śrubach Ti i 4 stalkach waży teraz 105g ale to jeszcze nie koniec... . Przyjdzie polerka, wygładzenie niektórych powierzchni i drobne zejście z materiału jak gdzieś upatrzę . Względem oryginalnej wagi na stalowych śrubach zszedłem 5g z samego korpusu, było 115g jest 110g, 2 śruby Ti dają mi wagę 105g, a przede mną jeszcze wymiana śrub od frontu Tak to wygląda na dzień dzisiejszy: - - Edytowane 2 Stycznia 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Prawie jak Syntace http://www.light-bikes.de/website/new/2005/03/18/syntace-f99-im-chrom-design Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 "Prawie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 kurde fajnie wygląda trochę się pospieszyłem, ale napisałem, co można zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ja jestem przeciwnego zdania niż Klinton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 (edytowane) Fajnie nie fajnie, potraktowałem to jako zabawa, w głowie i tak już jest nowy mostek, także ten to raczej na półkę, ale nie omieszkam go sprawdzić jak będzie możliwość. Nie mam dostępu do jakiś profesjonalnych maszyn urządzeń wszystko było robione w zaciszu pokoju - wymiarowany rysunek na mostku, potem nawiercenie kilkoma otworami prostokąta i potem to już pilniki w dłoń i jazda. Korpus i przednie "trzymajki" były traktowane papierami ściernymi ręcznie. Jedyne co było robione mechanicznie to piaskowanie u znajomego. Odsyłam do osobnego tematu o mostku - http://www.forumrowerowe.org/topic/62213-mostek-boplight-team-xl-90mm-os/page__pid__657999__st__0entry657999 Edytowane 2 Stycznia 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Doszły śruby Ti z ProBolt'a do sztycy - 7g, stare - 15g. Sztyca waży 125g, a cały rower 9537g. Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Nowe oblicze Reby : Edytowane 22 Stycznia 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Dla mnie bomba ! Nie myślałeś może, żeby z drugiej strony zrobić taki sam napis Reba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Ja lubię raczej minimalizm niż naćkanie dlatego nie będzie drugiego takiego napisu. Teraz jest idealnie, bo srebro zostało a i czerwony do pierdółek będzie pasował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Skąd masz kocyk Gianta? Rebę polakierowałeś czy anodowałeś? Tak czy inaczej, ładnie wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Ja chcę taki kocyk! Gdzie go kupiłeś? Edytowane 23 Stycznia 2010 przez Kubus18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Nie wiem gdzie Wy tam widzicie kocyk ?! - To jest flaga Giant'a która normalnie wisi u mnie w pokoju na ścianie. Cienko kombinujecie Panowie...jak nie potraficie sobie takich załatwić xD To nie jest anoda ani lakier, tylko nowe naklejki z UK-ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Wax a mógłbyś pokazać fotki jak się prezentuje XtC z tą Rebą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Nie mam obecnie możliwości zrobienia zdjęcia XtC. Jak będzie do tego sposobność to się pochwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Póki co zastój w projekcie, ale perspektywa zmian na ten sezon jest bardzo ciekawa. Z nudów - 12g mniej. Przednie szufladki zostały stuningowane - oryginalnie 18g/2szt, obecnie 8g/2szt. + zeszlifowanie podkładek trzymających linkę. 9525g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Póki co zastój w projekcie, ale perspektywa zmian na ten sezon jest bardzo ciekawa. Wrzuć coś kowadlastego, proszęęęę Tak serio, to Reba teraz bomba dla mnie. Ja kombinować nie umiem, skąd masz tą flagę? Prawdziwy fan marki z Ciebie. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 (edytowane) Kowadlastego nie będzie już nic xD. Reba to dość spontaniczny był pomysł i wyszło dobrze, zadowolony jestem. Zdjęcia jak będzie okazja. Ja załatwiłem sobie flagę od znajomego ze sklepu rowerowego, mają różne rowery, ale można powiedzieć, że są przedstawicielami Giant'a u mnie w mieście, a że miał wolną jedną to mi za browarka odstąpił - wisi na ścianie Tarcze będą na 99% - ale to tak w połowie sezonu. Edytowane 23 Lutego 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 (edytowane) Aktualna rozpiska, żeby było czytelnie. Bar Ends: (Rogi) - BOPLight + alu śrubki + skrócone korki 52 Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - BOPlight 2 Brakes: (Hamulec przedni i tylny) - Avid Ti, alu śrubki, tuningowne przednie szufladki, bez podkładek na trzpieniach 311 Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) - Kooka Racha 89 Cables: (Pancerze i linki) - Nokon Konkavex 138 Cassette: (Kaseta) - Shimano Deore XT CS-M770 11/32 252 Chain: (Łancuch) - Shimano CN-7701 259 Crankset: (Korby + Suport) - Shimano Deore XT FC-M770 44/32/22 + śruby tytanowe ProBolt 862 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano Deore XT FD-M770 Top Swing + alu śrubki 146 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano Deore XT RD-M772 Shadow SGS + alu śrubki 221 Fork: (Widelec + gwiazdka + manetka + pancerz + piwoty) - Rock Shox Reba SL + PushLock 1702 Frame: (Rama + hak + 2 alu śrubki + piwoty ) - Giant XtC S' 1469 Grips: (Gripy) - Bontrager XXX Lite cut 8 Handlebar: (Kierownica) - BOPlight Team XL 150 Headset: (Stery + miski w ramie) - Cane Creek VP-A45AC 85 Pedals: (Pedały) - Shimano SPD XTR PD-M970 wpięcie z jednej strony 251 Seat: (Siodło) - Tune Speedneedle w/alcantara 90 Seatpost: (Sztyca) - Luxtech Light Carbon 30,9mm/350mm + śruby Ti 125 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - KCNC Road PRO SC-9 34,9mm 13 Shifters: (Manetki) - Microshift Nobu 100 Skewers: (Zaciski koł) - Dartmoor Bolt-On w/o springs 65 Spacers: (Podkładki pod mostek) - KCNC 5mm 5 Stem: (Mostek) - BOPlight Team XL 90mm tuned by Wax (otwory + 2 śuby Ti) 104 Tire (Front): (Opona przednia) - Schwalbe Rocket Ron 2.25 439 Tire (Rear): (Opona tylna) - Schwalbe Rrocket Ron 2.25 448 Top Cap: (Top cap) - Giant (tuned) + alu śrubka 3 Tubes: (Dętki) - Schwalbe XX Light Presta 199 Wheel Front: (Koło przednie) 845 -Hub: (Piasta) -Rim: (Obręcz) -Spokes: (Szprychy) -Nipples: (Nyple) -Rim tape: (Opaska) - Taśma izolacyjna 4 Wheel Rear: (Koło tylne) 1007 -Hub: (Piasta) -Rim: (Obręcz) -Spokes: (Szprychy) -Nipples: (Nyple) -Rim tape: (Opaska) - Taśma izolacyjna 4 Misc : (Inne) Licznik Cateye Micro Wireless 50 Neopren BBB 15 9524g (1g mniej niż w nazwie tematu ponieważ podkładki trzymające linkę w v-kach zostały zeszlifowane o połowę każda) Edytowane 2 Marca 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 (edytowane) ALEEE URWAŁ ! Edytowane 12 Marca 2010 przez Nawrotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 (edytowane) Urrrwał totalnie. W konstrukcji pod nazwą XtC by Wax został zmieniony...amortyzator Przyszedł SID Race 2007 - waga z piwotami, gwiazdką, rurą o długości 19cm, aluminiowe nakrętki zaworów zostały zastąpione plastikowymi = 1287g co daje wynik całościowy - 9117g. Na tej operacji zyskałem całe 407g Zdjęcia (komin jest tymczasowy ) : - - - - Edytowane 12 Marca 2010 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Boski Tylko rura amorka do przycięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Bardzo ładny wynik. Urzeka mnie jednak Twoje studio, no i zdjęcia są niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Wygląd i waga świetne Lżejsze kółka i poniżej 9kg Na tarcze zmieniasz czy jednak nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 (edytowane) Fajny sid Edytowane 12 Marca 2010 przez Nawrotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi