1415chris Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Plany wagowe kol... -0.5kg chyba bedzie? Z Twoja waga spokojnie mozna wiecej ale ponizej 1300g ceny zaczynaja byc lekko dziwne, mowie o wytrzymalych sprawdzonych komponentach... jakie opcje rozwazasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 (edytowane) Piasty na zamówienie od Mack'a, obręcze ZTR Olympic i szprychy Sapim CX Ray + VeloPlugs'y Pewny nie jestem jeszcze co do obręczy, bo czekam na opinie o tych nowych co wyszły spod stajni ZTR. Taki zestaw wychodzi w granicach +/- 1350g licząc z zapasem. Rzecz jasna - pod tarcze Edytowane 18 Października 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Co do ztr to sie nie pomylisz, czy to bedzie Alpine czy Olympic bedzie ok. Alpine podawana waga to 330g maja byc lzejsze od poprzednikow, chociaz i Olympici widzialem po 334g. Na papierze mialem wage 1350+/- 10g wyszlo 1388g. Mack to wydaje sie b.dobry wybor waga/cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ew. jeszcze chodzą nam po głowie (będziemy składać podobne koła w podobnym czasie ) Te Podiumy 290gram (na lb opisana jest sytuacja z nimi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Tak jak pisał Nawrotek chadzają po głowie Podiumy, ale nie wiadomo czy będą w sprzedaży osobno (same obręcz) - ponoć lemonbike coś pisał, że kilka luznych obręczy będą mieli - ale czy zdąże kupić, tego nie wiem. Nie chciałbym przekroczyć sumy 1000zł za 2 obręcze, bo komplet miast to 1250zł po okres oczekiwania i tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Udało się zejść 116g na sztycy. Obecna to Luxtech Light Carbon - robiona na zamówienie (30,9 / 350mm) - o wadze 133g. Na śrubach można jeszcze zejść kilka gram i będzie w granicach 125g. Zdjęcia później. Waga całości - 9611g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Wrzuć parę fotek Nie jest wiotka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) Fotki sztycy: - - - - - - - - Jest wiotka jak cholera - 2-3mm chodzi jak pedałuję ... Edytowane 21 Listopada 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Powiem Ci ze masz zaje.....y rower!!! osprzet dobry a jak sprawuje si kokpit boplight'a?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) Dzięki Kokpit - hmm...jest już na wykończeniu...ma swoje lata i swoje przejechał. Miałem do tego jeszcze sztycę BOP z setbackiem. Wszystko to spisywało się nadzwyczaj dobrze, kiera jest sztywna, sztyca mimo że używana była z redukcją dawała sobie radę świetnie. Mostek to 90mm i waży malutko jak za ta cenę . Będę wymieniał kokpit na coś ciekawszego i odpowiadającego obecnej konfiguracji roweru, niemniej jednak polecam BOPlight'a. Cena/Jakość = Obecnie jestem na etapie zmiany opon, po tym jak na zjeździe rozciąłem przedniego RaRa. Póki co kupiłem jednego Rona by zobaczyć jak się mają zachwyty nad nim do rzeczywistości, pojeżdżę trochę i zdecyduje czy kupić drugiego na przód. Nie ma na wszystko kasy...a wiszą nade mną koła... . Waga 9611g uwzględnia opony RacingRalph. Edytowane 21 Listopada 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 a masz mozesz ta sztyce na sprzedarz?? i jaki to dokladnie rozmiar? :)A co do kokpitu bop'a posiadam go od niedawna i chcialem zobaczyc co sadza inni uzytkownicy forum o tym sprzecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) Sztyca poszła jakiś miesiąc temu - była na forum wystawiona. To był rozmiar - 27,2/350mm - z setbackiem, z tego co patrzyłem to dość ciężko dorwać wersję z setbackiem. Wiadomo są lepsze części, lżejsze, sztywniejsze, ale ja kupiłem całość z BOP i nie narzekam. Nie pękaj, jak nie jesteś super ciężki i nie bawisz się w downhill to spokojnie da rade. Edytowane 21 Listopada 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jak ta sztyca zarąbiście wygląda!!! I w dodatku jeszcze z tym siodełkiem - palce lizac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 kiedy wpadną nowe koła? Dawno nie zaglądałem do Twojego tematu i widzę dużo zmian. Ostro atakujesz z wagą wiec niedługo wyjdzie że xtc i reba mocno ciążą osobiście wolałbym tutaj szukać wagi, zostawiajac sobie wiecej wygody (patrz siodło np) co do kokpitu polecam połączenie syntace f99 z easton ec90 waga <200g i wytrzymuje spokojnie 80kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Nie wiem kiedy koła, chciałem już na nowy sezon zakładać, ale to nie mały koszt - 2200-2500zł - tu chcę zyskać maxa. Reba zostaje przynajmniej do połowy przyszłego sezonu, rama też zostaje. Nigdzie nie napisałem, że Tune jest dla mnie nie wygodny...jeździ mi się dobrze, a nawet bardzo dobrze. Trasy 50-100km to nie problem. Kokpit zostaje póki co, myślę i przeglądam neta - coś na pewno wymyślę. Obecny mostek waży 115g - przy zastosowaniu śrub Ti robi się 103g bardzo małym kosztem. Kierownica woła już o zmianę...porysowana, powgniatana - nie wiem ile wytrzyma. EC90 odpada - z rogów nie zrezygnuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jak lekko i pod rogi to ax poseidon 68-85g http://www.ax-lightness.de/upload_axlightness/mtb-lenker-gross_361.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Cena przesadzona za Poseidona, 200E to prawie 2 obręcze do nowych kół Pomyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Nie jest tak zle mozna wyrwac za 180 Chyba i w kwestii sztyc tez jest podzial na tych ktorzy lubia sztywno i na tych ktorzy tego nie lubia. Jak to jest z tym bujaniem sztycy, serio 3cm, przeszkadza to i kiedy jest najbardziej odczuwalne? Zaczalem sie teraz zastanawiac czy po przesiadce na fula z karbonowa sztyca nie dostane choroby lokomocyjnej. W tej sztycy hardware jest Ti? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) Hheh - w ogóle nie buja, ani na szosie ani w terenie, ani na zjazdach ani na podjazdach. Sztywna jest jak.......- tak jest bardzo sztywna Alu, wraz z insertem alu. Śruby stalowe - Edytowane 21 Listopada 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jak dla mnie wygląd tej sztycy średni. Ale już z wyglądu to zbyt "sztywno" nie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) Jak pisze, że jest sztywna i nic nie lata ani nie odgina się to po co tworzysz mongolskie teorie ? Nie buduje roweru, żeby podobał się Tobie czy komuś innemu, mi ma się podobać. Wolę o wiele bardziej Luxtecha niż KCNC w tej cenie... Edytowane 21 Listopada 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 22 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 (edytowane) Co do sztycy to u mnie zdziwienie, bo jak widziałem produkty Luxtecha to bądź co bądź wyglądały jak psu z dupy wyjęte. A tutaj pełna profeska. Może nie będzie nigdy konkurencją dla Schmolke, ale to też zupełnie inna kategoria cenowa. Dobrze jest wiedzieć że i Polacy nie gęsi swoje lekkie komponenty mają. I z XTC bardzo sympatycznie się komponuje. Fajnie wygląda tak upieprzona błotem rama, siodło i czysta sztyca Edytowane 22 Listopada 2009 przez Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 (edytowane) Mi było dość ciężko podjąć decyzję o złożeniu zamówienia u Pana Jarka, bo nikt wcześniej na Fr.org jak i na LB nie kupił (albo się nie ujawniał) sztyc Luxtech'a. Teraz mimo wszystko nie żałuję, polecam ją Jest zrobiona pod limit wagowy 75kg, wykończenie połyskowe. Sztyca sama w sobie (bez zacisku sztycy) siedzi bardzo pewnie w rurze podsiodłowej co wyklucza stosowanie pasty do carbonu. Odkąd jeżdżę na rowerze, zawsze miałem sztycę z setbackiem - teraz mam bez. Muszę znowu poszukać swojej pozycji na rowerze i kupić mostek 100mm - chyba . Jak dla mnie 350zł za taką sztycę to są śmieszne pieniądze. Jak ktoś ma pytania to pytać. Robert, mi też pierwsze projekty Luxtecha się nie podobały, były jakieś takie ponure...na siłę, po tym jak rozpakowałem sztycę bardzo się zdziwiłem (pozytywnie). Widać, że Pan Jarek popracował nad wizualką swoich produktów jak i nad logiem (którego kolor możemy sobie wybrać). Dzięki, fajnie że się podoba - ale to jeszcze nie koniec, a początek ... Edytowane 22 Listopada 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 22 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Wax, a nie wiesz czy robią też z Alu, czy tylko carbon? Za bardzo się nie orientuje w produktach Luxtech-a - także pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Only carbon. Luxtech to jedna osoba - Jarosław Sienkiewicz spod Kołobrzegu i sam wszystko rzeza. Wejdź sobie na jego stronkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi