Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jesteś wielki Grzegorz !

Manetki kupione :P

Pedały - bardzo ciekawe, tylko nie wiem jak z trwałością, muszę się rozeznać. Póki co do wiosny na XTRach jeżdżę.

Pozdro.

Edytowane przez Wax
Napisano (edytowane)

Ukradłem 129g - przytuliłem dziś manetki Microshift Nobu 3x9 - obie 100g. Zdjęcie w galerii.

Przyciąłem gripy Bontragera i uszczknąłem 4g

Waga całości - 9770g.

Za kilka dni kolejne zmiany.

Edytowane przez Wax
Napisano

Dzięki Panie Chris ;)

Nie wiem jak to pracuje bo rower stoi od jakiś 3 tygodni nie ruszany, raz, że kilka części sprzedałem i nie mam jak wyjechać na testy a dwa, że kurowałem stopę - 5 szwów i nie mogłem jeździć.

Jak przyjdą mi brakujące części to na pewno przetestuję i napiszę.

Na sucho - całkiem przyjemnie ;D

Napisano

Pracuje to bardzo podobnie do gripów srama, z tym że skok wydaje się nieco mniejszy i jak dla mnie lepiej leżą w dłoni - ta guma ma fajny wzorek i dobrze się lepi do ręki.

Napisano

Z nudów wykręciłem śruby w pedałach, które miały zakrywać gwinty przed błotem. Ze względu na to, że mam już upatrzone nowe pedały te traktuje jako tym czasowe.

-5g

całość - 9765g

Napisano

Wrzuć jakieś foto manetek, chętnie zobaczyłbym jak to wygląda. Rower poza tym zrobiony z głową, jedyne, do czego mogę się przyczepić, to te pedały, ale o tym już nie dyskutujemy :P

Napisano

Tak właśnie Pan Chris podał idealny link do zdjęć.

Taka mała dygresja z mojej strony - carbonu to w nich nie zaznacie - manetka jest zrobiona z plastiku o fakturze a'la carbon - ale mi to nie przeszkadza, bardziej interesuje mnie wygoda i praca, która zapowiada się ciekawie.

Napisano (edytowane)

Zobaczysz jak zaczniesz jezdzic. Chwyty sie delikatnie przemieszczaja co widac bardziaj w lewej niz prawej manetce. Beda ''odstepy'' miedzy guma a obudowa. Ja mam pianki, wiec moze to ma na to wiekszy wplyw. Tyl jest wporzo, ale przod zalezy od tego jak silna sprezyne masz w przerzutce. U mnie ciezko wrzucic na blat. Dzialaja zadziwiajaco dobrze jak na sam plastik i stalowa blaszke-rozbieralem :P

Pozdrawiam.

Edytowane przez krzysiekmz
Napisano

wax i co, jak te gripy bo juz mnie niezle kreci, jest to sh*t czy da sie z tym jezdzic, z tego co mowi krzysiek tyl jest spoko a jak z przodem tez mam tylko 2???

to byloby najtansze 100g... :P

chlopie w droge i dawaj tu jakies wiesci bo ludzie sie niecierpliwia....

Napisano (edytowane)

Nic nie mogę napisać bo sprzedałem kilka części i rower nie jest kompletny więc wyjechać nie mogę, najpóźniej w piątek pojade na testy. Niestety PocztaPolska się nie spieszy i muszę czekać.

Na sucho chodzą idealnie, tył i przód chodzi idealnie - zobaczymy jak pod obciążeniem.

Na pewno napiszę jak sprawdzę.

Kooki polecam ale z zestawem Nokona albo Alligatora bbo ja na zwykłych pancerzach przy v-kach mam lekko gumową klamkę.

Edytowane przez Wax
Napisano

Ponad 30g w dół, przyszły dziś Avidy Ti (324g - do tuningu) i wymieniłem śruby na tytanowe (z avidów :)) w lewym ramieniu korby (stare 10g, nowe 4g).

Alles - 9731g.

Napisano

Chris będziesz musiał poczekać na testy Microshiftów, ponieważ dostałem wiadomość, że produkcja sztycy będzie miała większy poślizg, a nie mam innej by wsiąść i pojeździć...

Napisano

Póki co muszę odpuścić kupowanie pierdółek, gdyż zbieram na koła które chciałbym już wreszcie złożyć na zime/wiosnę.

Kompromisów nie będzie, waga i pewność komponentów będą na 1 planie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...