KosteQ Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Zawsze możesz sobie wyczyścić owijkę i będzie prawie jak nowa. Ja tak jeździłem przez ponad pół sezonu do puki się nie zaczęła trochę rozwalać i zmieniłem manetki na gripy. Jak owinąłeś ją na raz to może być za mało dla Ciebie, ja miałem na raz i miałem lepszą kontrolę nad rowerem, z tego co zauważyłem.
Wax Napisano 6 Marca 2009 Autor Napisano 6 Marca 2009 Tak, zostało mi tyle owijki że jak się ta zniszczy to będę miał jeszcze 2 komplety. Owinąłem na raz i podoba mi się dla czego dla mnie akurat ma być za mało ? Mam niewielkie dłonie w połączeniu z rękawiczkami (bo tylko tak jeżdżę) powinno być ciekawie.
KosteQ Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Chodziło mi o to że niektórzy narzekają na to że jest za mało owijki jak na raz owiną.
Wax Napisano 6 Marca 2009 Autor Napisano 6 Marca 2009 Jak owijałem to sprawdzałem czy mi będzie pasiło i pewnie będzie. Jak będzie mało to żaden problem nawinąć jeszcze raz. O tyle dobrze że te pierdółki nie są drogie Ma ktoś namiar na pianki Bontragera - 12/14g ? - to nie dla mnie, jakby co hehe
miskov17 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Mają być pod koniec marca w SSC Telefon do SSC powinien wszystko wyjaśnić
Wax Napisano 7 Marca 2009 Autor Napisano 7 Marca 2009 Ok, dzięki. Jak będą fajne i wygodne w miarę to się też skuszę, jednak teraz chcę pojeździć trochę na owijce
Iron Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 fajnie wygląda ta owijka;) ożywia kokpit:) no i szukaj już nowych opon będzie 9kg;p
Wax Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 Żeby nie było że cały czas siedzę na forum to się przyznam że akurat jak napisałeś to zmieniłem sobie avatar ;D Dzięki Iron Tak, chciałem trochę rozjaśnić a i jeździ się zacnie. Nigdy wcześniej nie jeździłem w MTB na owijce i podoba mi się, a nawinięta jest tylko jedna warstwa. Zostało mi jeszcze na 2 albo 3 komplety, więc jak te się zużyją to nawinę następne - 20zł to nie pieniądze. Szykuje się powoli kolejna zmiana wagowo-wyglądowa, ale to za jakiś czas wszystko się okażę Opony będą, ale nie wiem jeszcze co, tylu już miałem faworytów... . Myślałem też by zrobić myk z mleczkiem, ale wolę dętki póki co, w następnych obręczach będę się paćkał Opony: - RoRo 2.1, - Speed King SS, Przy w miarę dobrej selekcji (2x400g) na Rocketach mogę zyskać około 370g, a wtedy 9kg to już małe miki.
Beton Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 speed kingi to gowno po miechu juz sie nienadawaly do jazdy. niemowie o czestych kapciach a mialem wersje 500gramowe te tansze. duzo opon RoRo sie trawia ponizej 400. ja zamowilem moje w sklepie roerwowym sprowadzili mi po 119zl bez selekcji i wagi byly 410 i 390 czyli w normie 400srednio. imo dla mnie MTB bez tarcz to nie MTB tylko ATB.
Wax Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 Co do Speed Kingów to są różne opinie, ale i tak skłaniałbym się ku RoRo. Raz że pasują do roweru (srebrne napisy) a dwa że dobre recenzje zbierają. Nie wiem jeszcze gdzie ew. bym kupował Schwalbe, wolałbym w stacjonarnym sklepie żeby poważyć, bo mimo próśb o lekkie egz. do sprzedających na necie, różnie bywało z wagami Nie każdy ma grube dupsko i musi hamować tarczówkami gotując je na każdym zjeździe, są tacy którzy ważą 60kg i v-ki wystarczają. Czy to MTB czy to ATB, wrażenia z jazdy są ważniejsze... . Teoria mnie nie bawi.
tomeks Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Może RoRo i do tego dętka z płynem? Ja chyba będe używał takiego rozwiązania w tym sezonie Bez paćkania się z płynem i można opony zmienić w każdej chwili.
Wax Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 O tym nie pomyślałem ale pewnie wagowo nie wyjdzie zachwycająco... Zobaczymy jak RoRo się będą sprawować na dętkach, jeśli je kupię. Edit: Niby nie, to prawie tak jak ja teraz na dętkach Geax'a Danke, pomyślę nad tym
tomeks Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 dętki schwalbe xxlight po około 100g do tego po 40ml płynu spokojnie wystarczy i wychodzi około 250-260g, więc chyba nie najgorzej?
Nawrotek Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 No cóż, każdy miał V i jeździ dalej wiec nie ma co wybrzydzać każdy ma co lubi, ważne, że jest zadowolony z efektu Mi się fulle i disc podobają, co nie oznacza, że na ht z v nie da się śmigać. Da się i to bardzo sprawnie
Beton Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 ja taka wage osiagnolem z 75ml z przodu mleczka i 92ml z tylu. imo nieiwme czemu z przedniego kola schodzi cisnienie powoli(390g). a tylnie musze pompowac 2x dizenie (410g). zeby sie nieozsczelnilo. imo na zawody beda dobre o mi jak sie kolko kreci to wiadome sie samo uszczelnia plyn joe jest rzadni.
1415chris Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 to juz lepiej zaopatrzyc sie w RoRo ust upsss nieco wolno dzisiaj
tomeks Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 I właśnie dlatego chyba nie będe ich używał z samym płynem. Zestaw dętka + płyn powinien się lepiej sprawdzić.
Wax Napisano 10 Marca 2009 Autor Napisano 10 Marca 2009 upsss nieco wolno dzisiaj O co kaman ? Jak już będę miał RoRo to wtedy będę jeździł jak Bóg nakazał - na samych dętkach, jak będzie kaszana to będę kombinował z płynem
KosteQ Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Zestaw dętka+płyn ma według mnie jeden minus. A mianowicie "przyszczypnięcie" dętki na jakimś np. korzeniu i wtedy jak będzie większa dziura niż chyba ok. 0,3cm(?) to może nie załatać. Wtedy i dętka do wyrzucenia/załatania a i płyn się wyleje.
tomeks Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Ja jeżdze na bardzo niskim ciśnieniu tzn. przód około 1.5 atm, tył natomiast max 2.2 atm i nigdy nie miałem takiego problemu, więc dużo zależy od techniki jazdy Dla mnie akurat to rozwiązanie jest najlepsze.
Wax Napisano 14 Marca 2009 Autor Napisano 14 Marca 2009 Z powodu problemów finansowych niestety muszę zrezygnować z kupna kół pod tarcze i samym tarczy, druga sprawa że przemyślałem wszystko i tarcze są mi nie potrzebne. Ważę nie wiele, nie chcę wozić zbędnego balastu i nie bardzo mi się chce wiecznie dłubać przy tarczach. Kupowanie tarcz tylko po to żeby wyglądać bardziej profi mnie nie podnieca. Złożę nowe koła pod V-ki, na razie liczę na co mnie będzie stać...
Kogucik1912 Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Nie wiem o jakim dłubaniu mówisz myśląc o tarczach ...właśnie tarcze po pierwsze lepiej hamują po drugie na dłużej starczają zarówno klocki jak i tarcze po trzecie są bezobsługowe (mowa o zapychaniu pancerzy) a po czwarte i dla mnie bardzo istotne ...zużywasz tarcze to ją wymieniasz i po kłopocie a jak zajedziesz obręcz to dochodzą koszta kolejnej obręczy i zaplatania a sądzę że koszt DOBREJ obręczy jest wyższy niż dobrej tarczy , jedyne minusy to waga no i ew koszta ale ja np wolałem kupić komplet tylko na przód a potem dozbierałem do tyłu , w twoim przypadku możesz np złożyć jedno kółko i dołożyć jeden zacisk z klamką a przy przypływie gotówki możesz dołożyć tył ,chyba że strasznie zależy Ci na wyglądzie i symetryczności i nie możesz jeździć z jednym kołem takim a drugim takim, kończe mój wywód nie odbieraj tego jako jakieś pretensje ale myśle że albo ja Cie źle zrozumiałem z tym" dłubaniem" albo ty źle sie wyraziłeś rowerowe pozdro!! ;D
Wax Napisano 15 Marca 2009 Autor Napisano 15 Marca 2009 Fotki terenowe z dzisiaj, jakość taka jak przystało na telefon komórkowy, a nawet gorsza : - - - - - Co do tarcz, "dłubaniem" określiłem wieczne ocieranie klocków o tarczę, odpowietrzanie i zabawę z docinaniem pancerzy. Obecnie mam wszystko gotowe pod V-ki i zostaję przy nich na ten sezon. Nie mam i nie będę miał pieniędzy na koła pod tarcze + tarcze. Co do zajeżdżania obręczy, obecnie mam XM317, jeździła naprawdę w zabójczych dla V-ek warunkach i ma się dobrze. Tak samo nie chcę kombinować z jedną tarczą na przodzie... Nie odbieram tego co piszesz źle ani jako pretencje Ja wiem jakie są zalety posiadania hamulców hydraulicznych w rowerze i właśnie chciałem na nie przejść, gdyby nie fundusze. Może na zimę coś wykombinuję - zobaczymy jak KRYZYS się dalej potoczy... $ + moja waga (max 61/62kg) = V-ki Rowerowe pozdrówki
Nawrotek Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Rowerek jest extra na żywo, uwierzcie mi ;D opony, rurki się wymieni i będzie 9.xxx a wtedy będzie słooodkoo ;D
Ciastkorz Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Widzę, że pomysł na fotki masz Bardzo ładny:) A, i nie zgapiaj odemnie koncepcji "no disc"! Ja wpadłem na to pierwszy, ha ;D Pozdrawiam Cię gorąco, niech moc XTC będzie z Tobą zawsze i wszędzie
Rekomendowane odpowiedzi