Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do Ciebie pytanko bo zauważyłem że masz śrubki kcnc w korbie....czy masz je przykręcone do oryginalnych tulejek shimano z korby xt czy do tych od kcnc bo ja szczerze mówiąc próbowałem przykręcić z tymi kcnc i nie dało rady:(

Napisano
Mam do Ciebie pytanko bo zauważyłem że masz śrubki kcnc w korbie....czy masz je przykręcone do oryginalnych tulejek shimano z korby xt czy do tych od kcnc bo ja szczerze mówiąc próbowałem przykręcić z tymi kcnc i nie dało rady:(

Tak z oryginalnymi, poszło bez problemu. Nie dało rady bo gwint nie pasuje, za krótkie, czy jak ?

W korbie XT 08 oryginalne śrubki są też aluminiowe, więc spróbuj z tamtymi kominami...

Omen, v-ki spisują się bardzo dobrze, nie "gotują" się przy moich 60kg, także na razie o kołach nie myślę. Tak jak pisałem w 1 poście tego tematu, są w planach koła i hydrauliki ale kiedy to będzie nie powiem...bo nie wiem...:D

Dzięki za doradzenie z pancerzami i miłe komenty...;)

Napisano

Hmm, ciekawa propozycja ! Będziesz to miał, czy znalazłeś ?

W sumie taniej wychodzi niż Nokon...tylko jak z jakością tego ?

Dzięki za info, jak będę miał kasę to wtedy już będę myślał co kupić.

Napisano

PayPala ma Nawrot także to żadne problem.

Na mtbr. średnie opinie mają te Aztec'i...

Mimo wszystko wolałbym zainwestować w Nokony, póki co.

Napisano

Po ściągnięciu opony i dętki, oczom mym ukazała się pęknięta a raczej przerwana opaska marki Schwalbe...nie przejmując się zbytnio postawiłem zastąpić ją taśmą izolacyjną, to samo zrobiłem z przednim kołem gdzie opaska była cała.

Opaski Schwalbe - 20g szt. (!!!) poszły do piekła a taśma izolacyjna - komplet na 2 koła - 8g :)

W wyniku szeroko zakrojonych operacji rower schudł o 32g :D

Obecna waga konstrukcji - 10.470g

Niestety nie mam na razie kasy na większe akcje, ale to się zmieni :P, mam nadzieję, że nie długo :)

Jakieś propozycje ?

Napisano

Anorektyczny ? o.O !

To ino galopująca nadwaga jest i wszech obecny celullit (czy jak to się tam pisze) ;D

On je wtedy kiedy pożera słabsze osobniki tej samej kategorii sprzętowej :P

Napisano

Do Twojego ! Przecież nie do mojego :P

I nic, ja złoże lżejsze koła niż Twoje SLRy, SIDa też się da lżejszego znaleźć a i tarczówki z FRM'a są lżejsze od Elixirków :)

Napisano

Rowerek super chociaż mógł by być lżejszy :) . Czyżby mój rowerek, a dokładniej koła "zainspirowały" Cię do FRM'a?

Napisano

Nie mam na wadze, ważona była w sklepie, do domu przyjechałem już z korbą.

Hmm...tylko tak się teraz zastanawiam czy była ważona z piwotami czy bez...

Pamiętam jak dzisiaj że ważona była z hakiem, śrubkami i zaciskiem sztycy (30g) i waga wtedy pokazała - 1485g.

Jeśli ważone było bez piwotów to trzeba doliczyć 20g na komplecie...czyli 1455 + 20 = 1475g

Pwe swego czasu miał taką ramę i jemu ważyła bodajże, a raczej na pewno 1465g.

Dzięki Fifi że zapytałeś, a w sumie zagiąłeś mnie...bo możliwe że z rozmachu nie uwzględniłem i brakuje tych 20g.

Jak będę miał chwilkę to przeanalizuje to :)

Masa ramy w zestawie z hakiem, piwotami, 2 śrubami i tak się będzie zmieniać, bo są w planie śrubki alu i piwoty Ti, więc wyjdzie coś w granicach 1460g.

Napisano

Dobra wyszło na to że waga w sklepie była ważona BEZ piwotów, dlatego rama w rozpisce jest za lekka :) .

Do ramy należy doliczyć 20g (komplet piwotów), całość wyniesie 1475g

Tak jak pisałem wcześniej, to się zmieni, bo przyjdą piwoty Ti i 2 śrubki alu. Po tym zabiegu rama będzie ważyła ok. 1460g.

Rower teraz waży 10.490g

Dzięki ( :) ) Fifi :D:P

Napisano

Jakos po fotce widac ze masz 1 srube w sztycy i jest jarzemko przesuniete do tylu

A co do setbacka to poprostu teraz mam, lubie jak siodlo jest wysuniete do tylu, a jak kupie bez to wtedy bede mial bardziej z przodu siodlo, ale to jeszcze musze kupic nowe siodlo i zobaczyc jak ulozone sa w nim prety

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...