Skocz do zawartości

[sklep] nartyrowery.pl

Ragnall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przymierzam sie do zakupienia roweru z osprzętem u nich, na forum znalazlem tylko że mają dobrego mechanika. ;)

Ofertę mają ciekawą.

Kupował ktoś w tym sklepie, warto im zaufać?

www.nartyrowery.pl

Napisano

jak u nich ze sprzedażą przez neta to nie wiem. znam te sklepy w wersji stacjonarnej i tak to mogę polecić :)

wiedzą co i jak. doradzą jeśli trzeba odradzą :P

Napisano
Witam.

Przymierzam sie do zakupienia roweru z osprzętem u nich, na forum znalazlem tylko że mają dobrego mechanika. :)

Ofertę mają ciekawą.

Kupował ktoś w tym sklepie, warto im zaufać?

Znajomy kupował u nich crossa Gianta i jest zadowolony, dostał nawet sporo gratisów. Jeśli chodzi o mechanika, to w Bełchatowie robiłem serwis roweru na wiosnę. Koleś nie dość, że skręcił mi piastę z tyłu tak, że ledwo się kręciła, to jeszcze założył odwrotnie trzpień na którym trzyma się uszczelnienie piasty i ciągle mi spadała guma :P. Do tego stery też skręcone na maxa. Na drugi dzień zajrzałem i poprosiłem o poprawienie. Zrobił to koleś, który się zna na rzeczy, bo wcześniej robił to chyba jakiś praktykant. Nie mam nic przeciwko, tylko wolałbym, aby ktoś skontrolował jego pracę przed wydaniem sprzętu klientowi.

Napisano

No to tak: mam w mieście 2 ich sklepy (Częstochowa, ul. Kościuszki i Wolności - swoją drogą to ta sama ulica, tylko ze 2km od siebie ;) ) i mogę powiedzieć tyle:

- obsługę znam osobiście i nie powinno być z nimi żadnych problemów, zwykle spokojni, kompetentni, doradzą i wytłumaczą, no chyba że mają gorszy dzień i zieją ogniem piekielnym :P

- powinno się dać dogadać z jakimiś zniżkami, ale to zależy często od bliskości kierownika :P

- serwis... na Wolności jest (będzie???) w tej chwili zmiana serwisanta, swoją drogą świetnego, na Kościuszki jest nieco gorzej, więc zależy kiedy i dokąd trafisz - niestety trochę ruletka ;)

- asortyment - do marca raczej tylko narty, ale nawet jak mają rowery to niestety wybór jest taki sobie (gabaryty sklepu) choć i tak nie jest źle.

- zakupy przez neta - NIE DORADZĘ BO NIE WIEM - wolałem szczerze napisać ;)

A teraz kryptoreklama: jeśli byłbyś w Cz-wie osobiście, zajdź też na Garibaldiego (obok Filharmonii na ul. Wilsona) do "CYKLO" gdyby oferta bieżąca nartrowerów nie odpowiadała. No chyba że przez alledrogo: cykloczewa. Ja prawdę mówiąc (Moja DH-Siostra oraz Ma :wub: też ;) ) kupuję prawie tylko tam i stąd polecam.

Napisano

Ok i złożyłem zamówienie, dokładnie na to:

http://nartyrowery.pl/index.php?modules=pr...mp;&id=2916

jako że Pan z obsługi z którym rozmawiałem przez gg (rzeczowe odpowiedzi na pytania +) stwierdził iż rower może być dostarczony w ciągu tygodnia-10 dni, z tego powodu zdecydowałem się na płatność za pobraniem nie przelew, czyli + 20 pln. Licząc ten liczniczek za 35(ceneo) zł wyjdzie 1046 zł za rower. W hurtowni w u mnie w mieście dali mi cenę 1150.

Napisze jak transakcja przebiega.

Napisano

Jak do tej pory:

Po złożeniu zamówienia kolega chciał się dołożyć do paczki z amorkiem, pogadalem ze sklepem przez gg, powiedzieli zeby wysłać mejlem aktualizacje zamówienia(środa). W piątek zadzwonił pan ze sklepu, by poinformować że rower przyszedł i wyślą jeszcze tego samego dnia, ale amorka nie udało się sprowadzić.

Wysyłka potwierdzona mejlem od sklepu i UPS.

Wszystko solidnie i jasno, dobry kontakt., zacieram stopy na jutro :>

• 2 miesiące temu...
Napisano

Zamawiałem (konkretnie to brat zamawiał) u nich rower, ja poprosiłem żeby do paczki dorzucili kilka rzeczy dla mnie.

Kontakt przez gg mimo, że momentami się urywał to nie na dłużej niż 5 minut i był prosty i konkretny. Ceny rowerów mają bardzo konkurencyjne (ten konkretny kosztował ok. 20% mniej niż w sklepie stacjonarnym), do tego dają licznik i wysyłkę wliczoną w cenę (czy tam gratis, jak kto woli). Realizacja zamówienia trwała ponad tydzień ale nie mam tutaj żalu do firmy bo wypadł akurat okres świateczny i zdawałem sobie z tego sprawę jeszcze przez zakupem. Zaraz po świętach paczka została nadana i była u nas następnego dnia - rower przyszedł w stanie, który umożliwiał jazdę już po pół godziny roboty (najwięcej czasu mi zeszło na ustawienie licznika :D ): odkręcone było przednie koło, kierownica i siodełko ze sztycą. Wszystko już wyregulowane, wymagające jedynie drobnej korekty. Ha, rower nawet był dobrze napompowany :)

Mam jedynie dwie obiekcje. Pierwszy minus to taki, że nie dało rady naliczyć jakiegoś rabaciku na kupowane przeze mnie części - nie chodzi tutaj przecież o te przysłowiowe 5zł ale o samą świadomość, że o, udało mi się coś jeszcze zbić z ceny. Człowiek z którym rozmawiałem tłumaczył, że przez net nie mogą dać rabatu, ze procedury, że coś tam, co w sumie rozumiem, ale nie zmienia to faktu, że miło by było dostać ten chociaż symboliczny rabat (dla chcącego nic trudnego).

A po drugie zamawiałem części w kolorze czarnym a dostałem srebrne... ale ortodoksem w tym względzie nie jestem, nie przywiązuje do koloru osprzętu aż tak wielkiej wagi, więc się nie czepiam :) Z resztą i tak mam już wszystko nieźle pomieszane :P

Ogólnie jestem zadowolony i sklep polecam!

Napisano

Wydaje mi się, że ostatnio idą na ilość, a o jakości zapominają.

Kolega kupił u nich w sklepie dla siebie Meride MATTS TFS XC 300-D, a dla dziewczyny Merdie JULIET 20-V. Oczywiście mieszkają w Częstochowie, więc nie musiał się bawić w przesyłke. Jednak było pare wad... mianowicie po pierwszej jeździe odkrył, że hamulec przedni ociera delikatnie o tarcze. Pojechał ztym do sklepu a oni mu odpowiedzieli, że hamulec musi się dotrzeć i niech wróci za miesiąc na przegląd. Jednak kolega mu powiedział by popróbował z ustawieniem koła i na szczęście pomogło. Co do Juliet to okazało się, że przerzutki nie były dobrze ustawione i co chwile spadały, jednak naprawili to od razu jak przyjechał.

Na jego szczęście mieszka w Częstochowie i może pozwolić sobie na odwiedzanie serwisu, ale ludzie którzy zamawiają maja już większy problem. Jeden plus taki, że każdemu dają rabat 10% na obnieżenie ceny lub 15% ceny roweru na osprzęt. Pamiętajcie jak zamawiacie przez neta zawsze mówcie o tym rabacie, bo mnie na gg przez jakiś czas wsciskali że go nie dają :002:, a jak bylem w sklepie to nawet nie musiałem się pytać:).

Napisano
mieszka w Częstochowie i może pozwolić sobie na odwiedzanie serwisu, ale ludzie którzy zamawiają maja już większy problem....a jak bylem w sklepie to nawet nie musiałem się pytać<_<.

dwa sklepy stacjonarne, do tego internetowy...

moja rada jest taka by każdy traktować z osobna. a zwłaszcza internetowy bo niewiele ma wspólnego z tymi fizycznymi.

na pewno mogę polecić filię na Kościuszki. nie tylko dlatego że dostaję tam czasem jakiś rabat :)

Napisano
mieszka w Częstochowie i może pozwolić sobie na odwiedzanie serwisu, ale ludzie którzy zamawiają maja już większy problem....a jak bylem w sklepie to nawet nie musiałem się pytać<_<.

dwa sklepy stacjonarne, do tego internetowy...

moja rada jest taka by każdy traktować z osobna. a zwłaszcza internetowy bo niewiele ma wspólnego z tymi fizycznymi.

na pewno mogę polecić filię na Kościuszki. nie tylko dlatego że dostaję tam czasem jakiś rabat :)

Napisano

Sklep polecam!

Kupiłem u nich rowerek w promocji, w marcu, rower z '08 roku, ale i oprócz tego dużo tańszy niż u innych, mogłem to jescze kupić taniej na allegro ale sprzedawca był trochę dziwny (negatywy) i się bałem:). Zadzwoniłem do nich, zeby się upewnić co do spececyfikacji, i natrafiłem po pierwsze na miły kontakt, po drugie na rzetelne informacje, bo rowerek troszkę się jednak różnił (ta firma tak ma - kross). Miły pan pinformował mnie co jest a czego nie ma, a jak nie wiedział to nie sciemniał ze wie (siodło), tylko powiedział ze nie wie, pewnie jakbym chcial to by się dowiedział. Wyszło na to , ze to jest nawet lepsiejsza wersja niż myślałem no i musiałem się zdecydować :)

W tym momencie muszę pochwalić się swoją głupotą - mianowicie - rower kupowałem droga wysyłkową. Ale nie próbujcie tego w domach ;) ). Jako kaskader, ryzyko wliczyłem w koszta ...no i niestety , zgodnie z najgorszymi przewidywaniami nie wszystko blo idelanie - po pierwsze rower okazła się niewyregulowany (miałem dostac zdatny do jazdy), a co gorsza mial lekkie bicie w przednim kole :P . Nie mam pojecia czy to jest kwestia ich przeoczenia czy tez transportu (UPS), w kazdym razie karton w którym otrzymałem rower mozna nazwać rachitycznym :) ..a o tym jak traktuje się paczki w firmach kurierskich nie będę pisać, zeby nie straszyc ludzi. W kązdym razie przesyłka błyskawiczna.

Z miejsca udałem sie do serwisu (autoryzowanego), akurat mam blisko, tam nacentrowali koło i wyregulowali wszystko jak trzeba. Rachunek zeskanowałem, wysłałem maila do nartyrowery i dostałem zwrot kasy na konto. Książeczkę gwarancyjną , której nie było w paczce (podobno kross tak ma, znaczy braki takie), dosali mi pocztą. Podsumowując, rzetelny, uczciwy sklep i naprawdę miły kontakt. Ponadto sklep uwzględnił moje wydziwiania odnośnie różnych adresów i faktury - słowem OK, mozna ich prosić o wszystko :) Myślę , że może powinni popracować nad stroną internetową (przejrzystość) i usprawnić serwis przed wysyłką (a może i pakowanie) i będa rządzić bo okazje maja fajne, gratisy i inne bajery :) ..i czekam na filię warszawie.

pzdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...