drchang Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem kół xt WH-M775, koła są pod opony dętkowe i bezdętkowe. Ja wybrałem wariant jazdy z dętkami. Jedak w obręczach jest wentyl dla opon bezdętkowych. Moje pytanie brzmi jak go usunąć? czy jest on klejony, czy wkręcany w obręcz - po prostu czy ktoś "demontował" taki wentyl i może mi pomóc. Nie chce użyć starej metody : bez młota to nie robota pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Odkręcić? Z tego co widać tu http://cycle.shimano-eu.com/media/techdocs...69830625007.pdf to jest od przykręcony nakrętką, z resztą jak w innych kołach UST, choćby Mavica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drchang Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 dzięki za odpowiedź ale to nie to, po odkręceniu nakrętki wentyl ani drgnie... zauważ na tym pdf'ie, że wentyl nie jest okrągły tylko po obu stronach "zeszlifowany" ewidentnie pod klucz. oczywiście mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ciasno siedzi bo po drugiej stronie ma gumowy klocek uszczelniający wciśnięty w rowek obręczy , odkręć nakrętkę i wypchnij wentyl delikatnie i będzie ok ( ten sam klocuszek uniemożliwia jego obrót , bodajże ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drchang Napisano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 dzięki za pomoc - faktycznie wentyl nie był wkręcany, wystarczyło tylko mocniej go wypchnąć. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.